Eller NOT, som jag brukar säga om det är tvärtomsaker 🙃.
Men av det lilla kan man få fram underverk och godsaker med. Och skam den som ger sig om man inte provar eller försöker med detta.
Och det skulle aldrig finnas i min (även gubbens) värld att slänga vår första skörd av våra rabarber. Bara för att de var smalare en vad en tuschpenna är.
Så när gubben kom inkånkandes 😅 med den stora skörden i köket och undrade vad jag skulle hitta på med den.
Så sa jag med en gång att någon marmelad eller sylt kunde min lilla gubbe glömma. För det är gubbens tänk så fort han ser en frukt eller ett bär. -Marmelad kanske skulle vara gott att göra 🤔.
Nej, det fick bli en snabb enkel och god rabarbermuggkaka. Och den lade sig fint till rätta nere i magen när det var dags för kvällsfikat.
Muggkaka är den snabbaste och enklaste grej man kan göra för att få något gott till kaffet.
Och man kan göra den på hur många sett som helst. Beroende på vad man har hemma i skåpen eller kylen.
Jag bytte ut sockret i denna och tog en klick hemmagjord mandelmassa i stället. Blev en god brytning till rabarberklicken.
Vi hoppas på större skörd detta år.
En portion
1msk. smör, 2msk. mjöl, 2msk. socker, 0,5tsk. vaniljsocker, 0,5tsk. bakpulver, 2msk. mjölk och en nypa salt.
WOW!!! Har du tänkt börja sälja rabarbern, den är ju väldigt dyr här har jag förstått... ;-)
SvaraRaderaSåg smarrigt ut!
Oj vilken imponerande skörd...NOT...Haha
SvaraRaderaMen du fick ju till en riktigt god efterrätt på skörden i alla fall.
Blir säkert mer rabarber år för år.
Tack för receptet förresten. Ska spara det.
Ha en bra dag.
Kram Carina
Gäller att vara påhittig, och det är du verkligen :)
SvaraRaderaKram
Lite men naggande gott �� Hoppas ni får mera sen. Kram Eva
SvaraRaderaSom Ama skriver: odla och sälj! 😂 De tog över 10 euro kilot på marknaden bredvid The Cavern. Kram
SvaraRaderaWow, säger jag bara! Du är fenomenal på att göra härliga rätter av vilken råvara som helst! "Sveriges mästerkock" nästa kanske ;-) Lite långt dock...
SvaraRaderaKram
En sommardelikatess! Har rabarber i frysen. Kanske skulle ta och göra varsin liten paj.
SvaraRaderaDe första spröda rabarbern är de godaste!
KRAM Anna
Du är helt otrolig på att hitta på godsaker!
SvaraRaderaKram
Bra val! De första stängerna med rabarber är de allra godaste och du är verkligen en hejare på att fixa till allt möjlig gott. Kram//Tina
SvaraRaderaÅ vad gott det såg ut , smaskens !! //Christina
SvaraRadera