2021-02-03

Hämta och lämna

 

Vi tog oss en liten promenad igår för att både hämta och lämna paket.

Först skulle vi leta upp stället där gubben skulle hämta ut sitt paket. Han hade fått ett sms om att det skulle ligga på gatan nere vid kommunhuset.

Vi trodde med säkerhet att det skulle ligga i samma ingång som till gymmet där det finns massa andra företag på de olika planen. Men efter letande på de olika våningarna var det bara att ge upp och ringa till utlämningsstället.

Och vi var på helt fel ställe och letade. För de låg runt hörnet från där vi stod, men gatan var helt rätt i alla fall. Men nu vet vi var de finns om vi ska hämta något vi skickat efter som inte hamnar hos posten.

Men efter vi hämtat gubbens paket gick vi vidare ner mot posten för att skicka hem paketet till Amelia som fyller 3 år i februari. Lika bra att vara ute i tid fast det är några veckor kvar.

Inte så värst mycket folk där inne men ny personal fanns det, och hon fick vi. 

Vi hade ingen egen kartong till våra småpaket och behövde köpa en. Klart man ville försöka sälja nästan den största kartongen. Men gubben förklarade att den inte alls behövde vara så stor, för han vet hur man packar effektivt och bra.

Så till slut med en gammal personals hjälp hittade hon en kartong i gömmorna bakom disken. Så vi tog den fast gubben var ändå inte riktigt nöjd. Det blev lite dyrt, men vad gör man inte för att sina barnbarn ska få sina paket.

Men nästa gång det är dags att skicka hem ett paket igen. Gör vi som vi gjort innan, gör vårt egna paket.

Vi hade tänkt att sätta oss på en bänk och kolla på havet ett tag innan vi skulle gå hemåt igen. Men alla bänkar som fanns var upptagna redan. Så vi satte oss på trappen som är vid el plaza ner mot havet en stund istället innan hemgång.

På kvällen kollade vi på tv:n, och så hittade vi "The Walking Dead" de två sista säsongerna som vi inte har sett. Så nu är det bara att börja plöja igenom de avsnitten.


Här fick gubben till slut ringa till firman som hade paketet.


Den nya damen bakom kassan som vi fick kunde man inte bli irriterad på helt enkelt. Hon hade så härligt rosafärgat hår och gjorde en så glad att bara titta på. Synd att jag inte vågade ta ett kort på henne. Cool old lady, med andra ord.


Här satt vi en stund och bara tittade ut över havet.


Man undrar om det kommer att komma upp någon strandbar i år här nere på Playa Flamencastranden.


Just det, jag gjorde egen cointreau eller apelsinlikör igår med. Som nu ska stå och gotta sig några veckor.



6 kommentarer:

  1. Det ser ut som att ni har smakat rejält på den redan. 😂 Eller så hade ni bara en väldigt stor behållare?! 😉

    SvaraRadera
  2. Vad gör man inte för barnbarnen som sagt ;-) Det viktigaste är ju att paketet kommer fram. Sedan känns det onödigt med en för stor kartong. Jag beställde en mascara och den kom i en skokartong modell större. Ett lätt vadderat kuvert hade räckt och då hade den kunnat läggas i brevlådan dessutom.

    Kram och ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Ja det är bra att vara ute i god tid med paket som ska skickas.
    Så man är säker på att det kommer fram.
    Härligt med personer som sprider glädje. Som hon med rosa håret.
    Ha en fortsatt bra vecka i solen. Lite avundsjuk blir man ju. =)
    Kram Carina

    SvaraRadera
  4. Härlig utsikt!
    Gillade Walking deadline. Vi har redan sett alla och söker en ny riktigt bra serie.
    Hur gör du likören?? Väldigt nyfiken

    SvaraRadera
    Svar
    1. 75 cl. vodka, 1 st. apelsin, 1 st vaniljstång, 1 dl honung.
      Tog och cesta apelsinen och ner med skalet i burken. Häll på spriten, honungen och skåra vaniljstången och ha i fröna och sedan hela stången. Jag tog även saften från apelsinen ner i burken. Sedan rörde jag om och nu ska det stå i ett par veckor.
      Söker du på recept på Cointreau får du upp flera olika. Bara att välja.

      Radera
  5. Vilka vackra bilder på strand och hav. Kram!

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.