2021-02-24

Glöden försvann

 

Vädret såg så bra ut, kanske lite blåsigt men inget som påverkar målningen som skulle fortsättas med på takterrassen. Jag hade en vägg kvar att måla en gång till. Sedan skulle vi köra den sista väggen ihop på baksidan av vår pergola var det tänkt.

Men när vi satte igång med målandet började molnen att hopa sig och bilda värsta muren framför solen. Blåsten hade tilltagit en del med, och helt plötsligt svalnade målarglöden något enormt. Så himla mycket att t.o.m. jag som gillar att måla tappade stinget.

Men vi trotsade våran lägganerjobbetlust och tog tag i utemöblerna som behöver en omgång lasyr med. Men efter en fåtölj och ett litet bord var glöden helt och hållet släckt, penslarna åkte ner i påsen och locket stängdes på målarpytsen.

Vi gick ner och satte oss i lä i trädgården och åt våra raggmunk sedan gårdagen till lunch istället. Satt där ett bra tag innan jag gick in och fortsatte och pyssla med ett projekt som jag har på G. Inget jag visat här på bloggen, men det kommer bara jag blir klar med det.

Senare på eftermiddagen sprack det upp igen och solen fick en chans att visa att den värmer gott bara den slipper en massa moln framför sig.Inte ens jag tyckte det var kul och stå på huk och måla fåtöljer i blåsten.


-Ja, ja, det kommer bättre dagar för att fortsätta måla.


6 kommentarer:

 1. Vi hade tur och satt i bilen då när molnen överföll solen. Sen tog det inte lång tid alls sen vi kom hem innan solen hade besegrat molnen igen :-)

  Ha en braig dag!

  SvaraRadera
 2. Nej måla är inget jag tycker är kul. En nödvändighet ibland. Men jag slipper helst.
  Ser ut att bli fint när det är färdig laserat.
  Hoppas vädret blivit bra så ni kan få göra klart idag.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Det är fördelen (eller nackdelen) med mycket fri tid, att man gör det när man vill (läs: skjuter upp). Kram

  SvaraRadera
 4. Målningen lär inte springa ifrån er så det är väl bara att ta det när vädret passar bättre.

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
 5. Ja målning är lite väderanpassat och man ska känna för det också :) Annars får penseln gärna vila ett tag...
  Kram denna onsdag!
  Titti

  SvaraRadera
 6. Hej Carin,

  Jag brukar få träningsvärk av den arbetsställningen som när jag rensar det enda blomlandet jag har i trädgården till exempel. LoL! Jag förstår att vädret spelar roll...Bara det inte blåser en massa damm när man ska måla så. Mums med raggmunk.

  Kram och ha en fin dag!

  Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.