2023-05-11

Check på den ✔

 

Igår var det egentligen min löpardag. Men när Ixa och jag skulle ta morgonpromenaden kände jag att det blåste så mycket. Och det är tråkigt att springa i tycker jag. Så vi gjorde en långrunda ihop istället hon och jag. 

Efter Ixa gjort ettan och tvåan, började jag att testa med att jogga lite. Ixa svarade direkt på det. Inte nu att följa med följsamt bredvid mig. Utan att hoppa som en guttaperkaboll och bita i kopplet istället. Jag provade några fler gånger under vår promenad att jogga en liten bit. Det gick sådär, men nu har vi provat i alla fall.

Efter duschen gick jag iväg till La Zenia Boulevarden för att handla studentpresenten. För nu visste jag vilket mått det skulle vara på armbandet. Sedan kollade jag runt en snabbis för jag var ute efter ett timglas med. Men det hittade jag inget.

Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma med bl.a. spel och tv.


En helt ny väg för Ixa men en gammal löpsträcka för mig.


Vi hade passerat en liknande bro tidigare som jag fick bära henne en bit på. Nu skulle vi se om det gick att locka ut henne på denna.


Här är det inte bron i sig som är otäck. Utan den första stålkanten som hon inte vill hoppa över. Så jag lyfte upp henne och släppte ner henne en bit in på bron. När vi kom till andra sidan så trugade jag med godis igen för att hon skulle hoppa över. Det gick bra.


En ny Mercadona i vår närhet som förmodligen snart slår upp portarna.


En surfare låg i vattnet när vi gick förbi.


Sedan måste Ixa få springa runt på gräsmattan som vi går förbi. För det älskar hon. Mjukt, svalt och så kan man äta gräset med.


Lagom med folk på köpcentret.


Studentpresenten fixad. Nu ska hon bara få välja berlock i affären när hon snart kommer hit.


Här låg det en Ungersk restaurang tidigare. Men nu snart slår det upp en glass och cocktailbar istället.



Vi åt fiskrullader med ris till. Jag rensade kylen på lite saker. Svamp, tomater, krabbstick, purjolök, sparris och en burk soltorkade tomater. Det blandades och fisken rullades in i det. Resten som blev kvar strödde jag runt omkring i formen och hällde över en sås på crémefraiche, fiskbuljong och grädde. In i ugnen på 175 grader i 20 minuter ungefär.

 

8 kommentarer:

  1. Hoppas inte att vi skrämde dig alltför mycket när vi tutade på dig igår? 😉 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej då 😱 det gick över rätt snabbt 😉😂.
      Kram

      Radera
  2. Man kan ju inte begära att en hund joggar perfekt sidan om första gången men någonstans måste man börja. Samma sak med bron. Det gäller att locka och pocka när men vet var skon klämmer. Hon lär sig med tiden!
    Vilka fina och härliga bilder!

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det hade jag inte trott att hon skulle göra det heller. Men övning ger färdighet och hon är valp ännu och har mycket lek i sig i allt hon gör.
      Ja, vi får hoppas att hon går över utan problem så småningom. Annars får jag väl lyfta en bit. Hon är ju inte så mega tung.
      Tack.
      Kram och detsamma

      Radera
  3. Visst kan man träna upp hundar till sånt? Att jogga? Tycker jag ser så många hundar som springer på bredvid sin ägare. Antar att det går med tiden. Intressant det där med bron och stålkanten, undrar varför hon tycker just den är så läskig? Pandora har så fina berlocker till armbanden, alltså verkligen. Vilken bra present. OCH som alltid, DIN MAT!!! MUMS! Kramar från mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det gör det. Jag sprang med våra hundar som vi hade i Sverige.
      Ja, det var lite konstigt med stålkanten. Men vi får prova igen.
      Ja, det finns många fina berlocker. Hon kommer få välja själv när hon kommer ner hit. Så vi inte köper samma, om hon redan har fått några i Sverige. Hon önskade sig från en ny serie (Walt Disney) som kommit ut.
      Kram tebax.

      Radera
  4. Förväntan - stor glädje :-)))
    Din mat ser fantastisk ut.
    En glad hälsning till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får vi hoppas på.
      Tack.
      Detsamma till dig

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.