2023-05-04

Snubbla över snabeldraken

 

Igår blev det både morgonpromenad och en löprunda innan frukosten. Sedan åkte påslakan, underlakan och örngott in i tvättmaskinen. Bäddade nytt och täckena försvann ur påslakanen. Så nu är det bara lakan som gäller ett bra tag framöver i sängarna.

Jag slet fram dammsugaren i tron på att jag skulle köra en svängom med den. Men det blev att jag gjorde en massa annat istället. Så jag klev över den hela dagen istället 😲. Där den låg mitt på rumsgolvet, när jag skulle gå ut och in i huset.

Jag tog en promenad med Ixa ner till Mercadona och gubben tog bilen dit. Vi möttes upp på parkeringen. Så fick Ixa hoppa in i bilen och jag gick in och handlade.

Sedan var det raka vägen hem och in med varorna i kylen och frysen. Skulle ha tagit en sväng ner till Chinobutiken, men hoppade det igår med.

Ulrika och Mats kom för att hämta snuset som gubben köpt åt dem när han var i Sverige. Och då bjöd vi dem på middag också.

Vi såg på "Robinson" och "Gränslandet" på tv:n på kvällen. Sedan började vi på en miniserie på Netflix. "Mordet i Lauchhammer".


På hemväg på morgonpromenaden och fortfarande mörkt.


Men när jag kom ner till havet på min runda hade solen letat sig upp.


Gjorde en pastarätt med kalkonfilé i och peperonikorv som topping.


Här försöker Whisky säga åt Ixa att ligg still ett tag. Och det blev ett litet tag som hon gjorde det.



Ett fruktansvärt mord tvingar inspektör Maik Briegand att återvända till sin hemstad, där han kommer att gräva fram lik, söka efter ledtrådar och övervinna tidigare trauman.

4 kommentarer:

  1. Hej Carin! Morden i Lauchammer har jag sett! Gillade serien. Vilken hemsk miljö med brunkol... påminner lite om de brittiska gruvsamhällena fast ännu värre. Skog, skog, skog och lika stora områden med brunkol. Må detta hemska försvinna! Man ände verkligen av det gamla Östtyskland! Brrr... kuslig serie!

    KRAMAR Anna Channal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den verkar spännande och bra tycker vi båda två.
      Håller med dig att det påminner om de brittiska gruvsamhällena.
      Ja huva så hemst.
      Kram

      Radera
  2. Vilken bra och trevlig dag det blev och god mat serverades som vanligt hos er.
    Den serien har jag inte sett s jag tackar för tipset.

    Önskar en fin torsdag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev en bra dag.
      Varsågod 😉.
      Detsamma till dig
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.