2023-05-09

Mjukstart på veckan

 

Hände inte värst mycket igår här hemma i Casa 66. Utan dagen den bara rullade på med de vardagliga sysslorna som alltid görs.

Jag tog en snabbis ner till Chinobutiken på förmiddagen. Men det som jag letade efter fanns inte. Men jag kom inte hem tomhänt. Utan en kvadratisk platsbalja som rymde 15 liter bar jag hem. Tyckte den såg bra ut för att göra fotbad i.

När jag kom hem tog gubben en sväng med pärlan för att handla hundmat och kolla till blommorna hos våra vänner.

Det blev lite pärlpyssel, men det var bara för att gubbens halsband hade gått sönder. Så jag trädde om det på nytt, för hundrafemtioelftegången tror jag. Det här är ett halsband som han köpte på en marknad i San Fernando på Gran Canaria. Året var nog 2013. Han köpte det av en afrikan som hade ett stånd med bara fina prylar från Afrika. Vi har stött på afrikaner här på fastlandet som säger: åhh, har du ett halsband från Senegal. Så det är nog något speciellt med det lilla träsnidade gubbhuvudet som hänger i det halsbandet. Kanske voodoo 🙈.

Vi åt middag på takterrassen och tog en powernap efter maten i en varsin solstol.

Jag gick en längre promenad med Ixa efter hon hade ätit. För solen försvann ett tag bakom alla moln som hopat sig på himlen. Så det passade utmärkt för både henne och mig.

Vid 18.30 bänkade vi oss vi tv:n och såg på basket. Norrköping säkrade guldet igen och samtidigt som klubben firade 60 år.


Middagen bestod av en köttfärswraps.


Gubben tycker det är kul att se om kärnor tar sig som man petar ner i jorden. Här har vi ett papayafrö som vuxit till sig.


Här är det en valnöt som åkt ner i jorden. Som dog men som han inte iddes slänga. Nu kommer det nytt från den.


Så kommer skott nummer 2 upp från bananroten.


Kottepalmen som fått åka ner i backen. Levererar 20 st. nya blad.


Vindruvorna växer och blir bara större och större med.



8 kommentarer:

  1. Det måste vara ett välanvänt halsband med tanke på att det har lagats så pass många gånger. Hoppas att det håller nu.
    Det växer fint hos er och så spännande att bara kunna slänga ner en kärna. Hoppas att alla plantorna ger skörd.

    Kram och god tisdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett halsband som han inte tar av sig någon gång, om man inte måste.
      Det blir nog fler gånger jag får trä om det. För det är på en gummitråd pärlorna träs upp.
      Det är kul att se att det blir något av det man stoppar i jorden. Men det tar nog många år innan vi har valnötter, bananer och papaya 😁.
      Fin tisdagskväll till dig.
      Kram

      Radera
  2. Växtkraft kan ni inte klaga på tycker jag. 🙂 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det gör vi inte.
      Men vad ska allt vara om det blir stort 🙈.
      Kram

      Radera
  3. Vilken otrolig växtlighet hos dig! Tänk om du får ett valnötsträd så smånigom. Hur ljuvligt vore inte det?! Jättefint. OCH maten med. Voodoo, jamen ja ... kan vara bra ibland kanske, haha. Kramar och ha en fortsatt fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tar nog många år, men vad ska det stå i vår lilla trädgård 🤔😲.
      När vi bodde i Sverige hade vi en familj från Ungern som bodde i vårt lilla samhälle. Pappan i familjen hade tagit med en valnöt från Ungern, från ett träd som de hade där. Det var så stort och gav nötter. Tidningen var där och gjorde ett reportage om det med.
      Ja, vem vet om han går och bär på någon kraft runt halsen 😲😉😂.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin! Tänk, din gubbe har haft halsbandet i tio år. Bra att du kan laga det! Hur ser det ut? Visa, snälla! Gubben din har gröna fingrar också. Visst är han trädgårdsmästare, eller har jobbat på Blomsterlandet? JA!! Jättekul med guldet till Dolphins. Det går bra nu för IFK Norrköping också, kul! KRAM Anna Channal

    SvaraRadera
  5. Härligt med en lugn dag och god mat som vanligt.
    Fin växtlighet.
    Ha det fint!

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.