2023-05-20

Det kom lite regn

 

Det var väldigt mulet när vi gick iväg på morgonpromenaden. Men vi klarade oss från regnet. För lite senare på förmiddagen kom helt plötsligt solen fram och det såg ut att bli en strålande dag istället.

Vi åkte iväg och handlade så det finns lite i kylskåpet nu när vår första flockmedlem kommer. Efter storhandlingen tog jag tag i hundhåren med dammsugaren och gubben tog och fixade golvet på takterrassen med vattenslangen.

När vi var klara med våra sysslor gjorde jag en en fredagsdrink till oss. Eller rättare sagt en liten kanna med Sangria i. En salig blandning av lite av varje från vinstället där även likör och spritflaskorna står så prydligt.

När vi satt där och sippade på våra drinkar såg vi hur molnen sakta men säkert hopade sig på himlen. Sedan kom första regnstänket. Vi plockade undan alla dynor som inte är under tak där uppe, och sedan gick vi ner och satte oss på altanen istället.

När vi skulle ta kvällspromenaden hade vi sådan tur jag och Ixa. För vi hann precis hem innan nästa regnskur kom.

Vi åt på altanen och sedan gick vi in och såg på "Masked Singer".


Långt där ute till havs såg man att det regnade.


Sedan försökte solen tränga sig i genom molnen.


Men tyvärr utan någon framgång.


Att göra en egen Sangria, är nästan som när man var tonåring och nallade i föräldrarnas flaskor och gjorde en häxblandning 🙊. Fast nu när man är vuxen så gör man det med lite känsla. Och tar inte en skvätt av allt som finns 😉😀. Utan nu vill man dricka något som smakar gott.


Det blev en wokmiddag med räkor som jag fick beröm av gubben för att den smakade fantastiskt. 


Okej, sedan har vi den där pinnen som jag hade sett och tog hem. Den pinnen har det blivit två pinnar av. Och pinne nummer 2 den ville jag inte kasta bort.


Så akrylfärgerna åkte fram och jag duttade och blandade olika blå färger på pinnen. Målade lite svarta ränder här och där på den. Sedan var det de där kruxet, var ska vi göra av den 🤔🙄. Jag gick runt i varje rum och försökte hitta en plats. Jag möblerade om på hyllor och skåp. Men den såg lite konstig ut överallt. Så den åkte in i spisen. Vi får se hur länge den ligger där innan den åker bort.

8 kommentarer:

  1. När man inte hittar någon plats inne så finns det alltid utomhus. 😉 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag redan tänkt 😉😁.
      Kram

      Radera
  2. Hej Carin! Efter regn kommer solsken☀️Vackert med en dramatisk himmel och du fick till det med lykta pinne. Unika fina konstverk! Hahaha Sangria som nästan när man var tonåring nallade i föräldrarnas barskåp och gjorde en häxblandning! Min viollikören Parfait Amoure, konjak och något annat. Det blev inte gott! Er ser smarrig ut! När jag gör sangria har jag rött vin och sockerdricka, isbitar och massor av konserverad cocktailbär, färska bär och apelsinskivor. Lite som bål.

    Ha en skön helg och Kramar Anna Channal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som tur är så tappar jag inte lusten att pyssla, fast jag inte blir nöjd med en del saker som jag gör 😁.
      Ja, hujedamej vilka blandningar det blev när man nallade alkohol🤢.
      Jag hade lite vit rom, limoncello, martini rosato, moscatel, rött vin, frukt, massa is, apelsinläsk och citronläsk.
      Önskar dig detsamma och en härlig resa nu.
      Kram

      Radera
  3. Du är verkligen kreativ och skapar de mest fantastiska saker som jag inte ens skulle tänka på! Det gäller att se med rätta ögon och inse möjligheterna.

    Önskar en fin kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, snälla du.
      Önskar detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Åhh Måla pinnar som är så kul. Vad fina färger du mixat. Underbart! Kraaaam Pia

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.