2023-05-24

En regnig dag

 

Ja, nu skojar vi inte längre.

Det regnade rejält när vi skulle ta morgonpromenaden. Så på med regnjackan, men några gummistövlar äger jag inte (ännu). Men det kanske är dags att införskaffa ett par nu när man har blivit hundägare.

Ixa gillar inte att bada i havet, men att springa ute i regnet och hoppa i vattenpölarna bekom henne ingenting igår. Förra gången när det hade regnat och det var vattenpölar lite här och där på gatorna, var hon väldigt skeptisk till dem. Men inte igår.

Så vi tog svängen ner till havet för att se hur det såg ut. Vi var faktiskt inte de enda som var ute och gick i skitvädret. Utan vi mötte andra hundägare som trotsade vädret. En hund måste ut oavsett vilket väder det är.

Sedan vände vädret en stund på förmiddagen och visade sin soliga sida ett par timmar. Men på eftermiddagen blev det lika grått, regnigt och trist igen.


Allt vatten rinner ner mot havet.


Det är inte ofta man ser flodfåran vara vattenfylld.


Playa Flamencastranden förstörd av allt regn.


Det blåste rätt bra där vid havet.


Sedan har vi allt skräp som sätter stopp i brunnarna när det blir sådant här regn.


Vi körde restmiddag igår.


Jag bakade rågbröd på plåten.

4 kommentarer:

 1. Ja har man hund så är det bara att gå ut. Vet sen gammalt. Det där rågbrödet såg gott ut. Recept kanske? Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då måste man ut.
   Jaaaa du, du vet hur jag är 🙈. Höfta lite här och där. Men 8 dl. mjölk, 50 gram jäst, salt, 1 dl. ljus sirap, 50 gram margarin smält. Och sedan var det de här med mjölet 🤔🙄. Tills degen kändes okej. Vetemjöl och rågsikt hade jag. Jäste 2 gånger, första kanske 45 minuter. På plåten kanske 30 minuter. Penslade brödet med ägg och hade ljusa vallmofrön på. 225 grader och kanske det var inne ca. 20 minuter.
   Kram

   Radera
 2. Har man hund så kommer man ut i ur och skur och det blir lite av en vanesak. Även om det inte regnar så ofta hos er så är det nog en bra idé med ett par gummistövlar. I går såg det ut att ha kommit rejält i alla fall. Förmodligen välbehövligt misstänker jag.
  Så gott brödet ser ut!

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog dags att inhandla ett par gummistövlar.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.