2023-06-17

En skön fredag

 

Morgonrundan med Ixa var väldigt livlig. Hon skulle bara leka och hade inte någon lust att lyssna på vad jag sa. Så någon runda nere vid havet blev det inte. Utan vi strosade (hoppade och skuttade) runt på gatorna i närområdet istället.

När frukost, kaffe och datorhäng var avklarat tog vi pärlan ner till Mercadona för en veckohandling. Det gick som på räls fast det var rätt mycket folk i butiken. Men ibland ska man ha tur att rätt många kassor är öppna när det är dags att betala.

När vi kom hem så hjälptes vi åt att beskära och plantera om en hibiskus. Gubben har fått den utav en av våra grannar som tänkte kasta den för ett par år sedan. Du kan klicka här så ser du så fin den är. Eller rättare sagt var. För nu kom det bara upp två ynka rotskott ifrån den i år. Nu får vi hoppas att den tar sig, annars få vi köpa en ny till nästa år.

Vi grillade på kvällen och satt kvar på takterrassen tills solen försvann.


Inget hav igår utan vi gick på allmänningar och gator.


Nu hade vi bara marknadsgatan att gå ner på och sedan hemåt.


En riktig god och läskande drink blev det igår i värmen. Den innehöll, vodka, mangojuice, sprite, mangoisglass, apelsinskivor och is.


Vi grillade färskkorv till middagen.


Dukade upp tillbehören på gubbens egengjorda serveringsbricka.


Sedan var det bara att fixa till sin korv.


Våran fina Julia tog studenten igår och vi fick lite kort skickade till oss. Nästa vecka kommer hon och en kompis hit och ska vara en vecka här. De har hyrt en lägenhet på området där Julia och Wilmer alltid var med oss när vi hyrde här. Då får hon sin studentpresent av oss. Tre fina barnbarn på bilden.



Kusin vitamin 😁. Axel och Wilmer.

6 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag det blev och gott åt ni som vanligt. Hos oss blev det högrevsburgare vilket alltid är ett säkert kort.
    Så fin student och så roligt att ni snart får finbesök igen.

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den blev bra. Och högrevsburgare är inte fel det heller.
      Det ska bli kul när hon kommer.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Hej Carin! Grattis till Julia och stort lycka till inför framtiden! Skulle mer än gärna bli hembjuden till dig. Alltid så mycket gott att dricka och äta. Min svärson Mike, hans föräldrar har en lägenhet i Torrevieja. Är det nära er? Vi har blivit erbjudna att få låna den. Så kanske en dag Lasse o jag sitter hos er😆 KRAMAR Anna Channal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Torrevieja ligger inte långt ifrån där vi bor. Det kan nog var en ca.1 mil på sin höjd.
      Du/ni är välkomna hem till oss om ni nu skulle låna deras lägenhet.
      Kram

      Radera
  3. Vilken fantastisk serveringsbricka! Och duken gillar jag med :) Alla tillbehören till korven ser riktigt läckert ut också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är fin som gubben snidade till. Duken är från Chinobutiken. Korv är bra gott tycker vi.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.