2023-07-06

Det blev ett minus

 

Vi åkte iväg vid lunchtid ner till familjekrogen som vi kallar den för, men som den inte är numera sedan en restaurangkedja tagit över. Vi ville kolla hur den var att äta på efter ägarbytet.

Det var verkligen en upprustning av hela krogen. Vitt, fint, snyggt och mordernt, men jag och gubben tyckte att krogen saknade sin charm nu. Här kan ni se hur det såg ut tidigare.

Servicen var okej, men där saknade vi den skämtsamma familjen som hade den tidigare. Den där bullriga högljudda spanska stämning som var när man skulle beställa. Tapasrätterna blev det minus på med. Visst det är en restaurangkedja nu så tapasrätterna är inte direkt några hemgjorda sådana. 

Men som plåster på såren, eller vad man nu säger. Kom förra ägarna förbi när vi satt där (far och son). Och de kom fram och hälsa både på mig och gubben och någon mera stamgäst sedan tidigare som satt där.



Varmt men lite molnigt på morgonrundan.


Det här tyckte jag såg lite otäckt ut när jag gick förbi. Tror de var 5 småkillar och en pappa på klipporna. Hur hade han koll på alla dem som skuttade runt där på klippan. Det kallas visst hönsmammasyndrom detta 🙄.



Blåste en del vid havet.


Vid lunchtid var det lite mera folk på stranden än på morgonen.


Ixa skötte sig galant.


Stilrent och fint men det personliga har försvunnit.


Njaaaa, bättre tapas har jag ätit. Och det var även dyrare än tidigare ägaren hade det.

12 kommentarer:

  1. Visst är det synd när det genuina försvinner och allt blir slätstruket! Ni får leta en ny familjekrog.
    Må så gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är synd när det blir så. Men som du säger. Bara ut och leta upp en ny i ens närhet.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Förändringar är inte alltid till det bättre tyvärr. Det finns inte så mycket genuint spanskt kring oss. Ha en fin torsdag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är ju inte det.
      Det är synd att det inte finns mera av det runt omkring där vi bor.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Förändringar är inte alltid till det bättre tyvärr. Något säger mig att en personlig familjerestaurang är mycket charmigare än en restaurang som ingår i en kedja. Tycker alltid att det brukar vara så.
    Det såg inte ut som en lekplats för små barn. Minns när vi var på Öland och en mamma lät sina tre små flickor klättra på höga raukar. Jag hade aldrig låtit våra barn göra det. Nu gick det bra men ändå...

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det tyvärr och jag håller med dig till punkt och pricka.
      Nej, verkligen inte. Men alla är vi olika och ser inte faror som kan uppstå.
      Fin torsdag till dig med.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin! Jag förstår precis vad du menar. Det där familjära blir mer personligt och hemlagat är bättre än en kedja. Det får inte vara för polerat. Då försvinner mysfaktorn. KRAMAR Anna

    SvaraRadera
  5. Japp, fattar ... absolut mysigare förr, gillar när det är personligt och hemtrevligt istället för vitt och trendigare . Maten verkar dessutom ha varit så mkt bättre förr. Gissar att ni inte direkt skyndar er tillbaka. Jag vet, jag får ont i benen när jag ser barn springa omkring på höga höjder och klippor. Har sett det på vandringar här med. DET isar i mig ... Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det kommer inte bli massor av besök där längre.
      Ja, det är jobbigt att se på när man inte kan göra något.
      Kram

      Radera
  6. Riktigt tilltalande design på restaurangen, men jag förstår ni saknar det personliga - men framför allt smakerna så klart. Hoppas ni hittar ett nytt favvo-hak!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får se om vi finner någon ny spansk krog.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.