2023-07-13

Det kunde visst

 

Bli lite värre, än de föregående dagarna. Det är såklart vädret jag pratar om. Men så här klibbigt brukar vi inte ha det fören vi tangerat augustimånad. Då den riktigt stekande hettan brukar slå till. Men vädret är som det är och gör precis som det vill. Oavsett vi protesterar eller gnäller.

För vädret är vi rätt bra på att gnälla om, vi människor. Antingen är det för kallt, för blött, för varmt eller för blåsigt. -Jodå, det händer att vi tycker det är helt underbart med. Men lite dramatik och inlevelse i texten skadar inte 😉 eller?

Så igår när det var så inibombenhett 🥵 gjorde vi inte mycket jag och Ixa. Vi spenderade förmiddagen under pergolan på takterrassen, med vattenslangen i högsta hugg. Så vi kunde dränka oss med vatten mest hela tiden.

Att bli duschad med vattenslangen det gillar Ixa. Då står hon blixt stilla och bara njuter. Men när vi är vid havet vill hon knappt doppa tassarna i vattnet. Då är det mest gräva i sanden om hon får möjlighet till det.

Eftermiddagen blev inne i huset och på altanen som vi spenderade. Alla takfläktar på och även fläkten på altanen. 

På kvällen blev det en stunds tv-tittande. Jag hade tänkt se "A star is born". Men den var inte textad mer än på spanska 😱. Kunde väl ha nöjt mig med otextat. Och bara lyssnat till engelskan. Men nej, det orkade jag inte. Tycker inte jag får någon helhet i filmen då. Så det blev lite zappande istället innan jag hoppade i säng.


Blir inte den bästa översättningen från spanska till svenska. Men så här hade vi vid lunchtid igår.


Morgonbadarna i Punta Prima.


Calima i luften.


På väg hemåt.


Vände mig om och tog ett kort bort mot Punta Prima. Soldis av calima.


Passerade vår hundstrand.


Ska snart vika upp vid Playa Flamencastranden.


Så här såg det ut på min väderapp vid 18.00 igår. Och precis sådan här himmel hade vi haft i stort sett hela dagen.

12 kommentarer:

  1. Oj, vilken hetta ni har hos er och så pass tidigt under sommaren. Ja nog inbjuder vädret till diskussioner och synpunkter minst sagt. Den svenska sommaren levererar väl inte som önskat och kanske blir man extra besviken eftersom det spåddes en kanonsommar. Gott att kunna svalka sig med vattenslangen. Det brukar vara uppskattat även av hundar som inte gillar att bada.

    Kram och god torsdag till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är enorm just nu.
      Det är skönt att den möjligheten att svalka av sig och att Ixa gillar det med.
      Kram och detsamma till dig

      Radera
  2. När du ändå nämner vädret så kan jag säga att jag är nöjd med den svenska sommaren i nuläget. Ömsom regn och ömsom sol. Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis som jag skrev...Ibland är det alldeles underbart 👍😃.
      Ha det bra du med.
      Kram

      Radera
  3. Hej Carin! Som barn pratade jag aldrig väder. Då var man ute och lekte mest hela tiden. Den hettan ni har nere vid medelhavet är oroande. Det är nog dags för politiker att börja dra i bromsen och lyssna på forskare. Lästa att Italien har blivit extremt drabbade i år. Även extremväder i andra världsdelar. Du och Ixa får duscha på och dricka mkt vatten,

    KRAMAR Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, något knasigt är det med vår moder jord.
      Ja vi duschar, slappar och dricker vatten.
      Kram

      Radera
  4. Läste att röken från skogsbränderna i Kanada rör sig ner mot er, är det den röken ni har nu?? Jag känner ju till det där att bara se solen som en skiva genom rök som ligger högt upp. Men du skriver calima. Får googla på det. Eller är det sand från Sahara? HAHA, jag får kolla. Iaf, det är inte kul. Vi har också såååå hett och fuktigt, men det är väl mer väntat i juli. Vädret ja, alltid ett samtalsämne, alltid. Överallt tror jag, haha. Som du säger, vi kan inte göra ett skit åt det, det blir vad det blir oavsett allt. Ja, ni får dricka mycket, mycket, bada och duscha. Kramar från mig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det sand från Sahara som färgar himlen lite rostbrun nästan.
      Nej, vi rår inte över vädret fast man så gärna skulle ha velat det många gånger.
      Så det är bara att gilla läget.
      Vi dricker massor och duschar loka mycket.
      Kram

      Radera
  5. Minns den sanden när jag var på Lanzarote för man fick ständigt torka utemöblerna .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ett torkande och spolande när den kommer.

      Radera
  6. Ni tar hand om er med vila, vatten och fläktar, det är det bästa en kan göra tycker jag. Vädret är onekligen en snackis. Jag älskar den filmen, lite avis på att du har den upplevelsen framför dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det man kan göra när värmen slår till.
      Jag har bara sett lite av den. Men vill se hela nu.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.