2023-07-08

Till dukat bord

 

Igår var jag och gubben bortbjudna på kvällen till Malin och Ninos på grillmiddag. 

Men först spenderade vi dagen hemma innan vi gick iväg. Jag tog den vanliga morgonpromenaden och sedan hade vi tänkt att åka iväg och göra veckohandlingen.

Men sedan kom vi på att gubben hade lovat grannens barnbarn och hans kompis att skjutsa dem till golfbanan i Villamartin på morgonen. Han fick ett sms på kvällen före när vi satt och kollade på tv:n. Då de frågade om det kunde vara möjligt för gubben att skjutsa dem med golfbagarna till Villamartins golfbana på morgonen. För de kunde inte cykla med golfbagen. Och det var såklart självklart när vi inte hade något annat för oss. Det tog ju ingen evighet heller att skjutsa upp dem dit. Och gubben sa till dem när han lämnade av dem. Att självklart kommer jag och hämtar er när ni spelat klart. 

Men sedan var det grej nr.2. Gubben väntade på ett paket från Amazon som inte kunde läggas i en sådan där box. För det var lite för stort för boxen. Han fick ett sms från Amazon att de skulle komma under dagen och lämna det. Men någon funktion att söka detta paket fanns inte med i sms:et. Så vi blev hemma och väntade på paketet. -Ja, istället för att chansa och åka och handla och de hade ringt när vi var på Mercadona.

Nu var det bara att hoppas på att paketet skulle komma innan vi var bortbjudna till middag. Och vi hade tur för de kom och levererade det på eftermiddagen.

Så när kvällen kom och vi gick iväg för att käka. Så kände vi oss nöjda med våran hemmadag ändå. Vi hade fått lite gjort ändå och handla får vi göra idag.


Playa La Zenia.


Eftersom vi inte var bortbjudna förens på kvällen. Så gjorde jag såklart en fredagsdrink till mig och gubben. Man ska inte rucka på trevliga traditionerna. Muddlade apelsinskivor och myntablad, rosato martini, is och fanta blev det i glasen.


Jag satt en bröddeg när gubben skjutsade grabbarna till golfen. Sedan jäste den degen nästan hela långa dagen innan jag bakade ut den innan vi skulle gå iväg på kvällen.


Den här lilla (stora) rackaren till fågel väntade vi på från Amazon. För att kunna sätta upp på takterrassen för att skrämma fåglarna med. Men tyvärr det blev det ett dumköp. När den här for som en projektil i luften blev Ixa livrädd, fast hon är en fågeljagare annars.


Våra vindsnurror hjälper inte längre mot fåglarna. Och vi är megatrötta på att sopa golvet på takterrassen varenda dag vi går upp dit. Förut var det katterna som var problemet som hade krukorna som sin toalett. Då fick vi lägga dit sten i alla blomkrukor. Nu är det fåglarna (stare, koltrast och gråsparvarna) som är problemet. De skvätter med jorden och biter på ytliga rötter. Eftersom de kommer emellan stenarna, tyvärr.


Så härligt att bara gå och sätta sig till ett dukat bord.


Känna lukten från grillen och veta att man ska äta allt det goda på den.


Mums så himla gott.


Grillad fläskfilé.


Sedan var det bara att lasta tallriken full med alla godsaker och äta.



Blev bjuden på en fredagsdrink även här. En Ibiza 43 som var så himla god.

10 kommentarer:

  1. Så mysigt att gå bort och bli bjuden på god mat. Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var en mysig kväll som blev lite i det senaste laget. Men tiden går fort när man har trevligt.
      Fin helg till dig med.
      Kram

      Radera
  2. Visst är det en härlig känsla att sätta sig till dukat bord och njuta av god mat för god såg den verkligen ut.
    Så synd att Ixa blev rädd för fågeln men kanske vänjer hon sig vid den. Man kan i alla fall hoppas.

    Kram och god lördagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är härligt.
      Ja, det var synd. Men gubben kanske fixar till fågelskrämman så den inte fladdrar så mycket. Vi får se hur det blir.
      Kram

      Radera
  3. Hej Carin! Så mycket gott och festligt ni blev bjudna på, trevligt! Fredagsdrink x 2 är inte helt fel. En Ibiza, vad innehåller den?

    Fy stackars Ixa, och så har hon ringduvorna. Trist att fåglarna skräpar ner! Ixa kanske vänjer sig med fågelskrämman. Vet på rivieran då lägger de krossat glas och spikar med spetsen uppåt på balkongräcket just för att inte få dit några fåglar.

    KRAM Anna Channal

    SvaraRadera
    Svar
    1. I Ibiza 43 är det Likör 43, ananasjuice och limejuice i.
      I hyreshuset som brorsan bor i, där har hyresvärden ordnat så de har som taggar/piggar på balkonräckena. För duvorna som annars gör bo på balkongerna och lägger sina ägg där.
      Vi får hoppas att det blir bra med fågelskrämman och Ixa.

      Radera
  4. Så himla god middag, verkligen i min smak (bortsett från köttet då).

    SvaraRadera
  5. Oj, vilken god mat du visar!
    Tur att paketet kom i tid, det händer ju inte alltid i Spanien. Synd dock att det blev en hundskrämma istället för en fågelskrämma.
    Skön söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är ju lite si och så med sådant 😉.
      Ja, det var synd att det blev så.
      Ha en fin söndag du med.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.