2023-07-20

Värmerekord

 

Igår skulle värmen vi har nu nå toppen av rekordvärme. Och det gjorde den mitt på dagen. Men vi höll oss inomhus, var på takterrassen, hade fläktarna igång och drack en massa vatten.

Gubben var iväg en sväng till vårdcentralen. För han skulle få en ny kortisoninjektion i knäna. Men de tar inte båda på en gång. Utan nästa knä blir i början av augusti.

Grannens son med familj åkte hem igår med. Så de kom över med ett par påsar när de plockat ur kyl och frys. Istället för att slänga det, så fick vi det. Och vi tackade gladeligen åt allt vi fick.

På kvällen blev det en stund vid tv:n innan jag hoppade i säng. Vi såg på "Tareq Taylors matresa", "Hjälp vi har köpt en bondgård" och "Morden i Barking" som är en miniserie i tre delar. Alla tre programmen går på Svt-play.



Det här är ett stenkast ifrån där vi bor.

På hemväg igen på vår morgonpromenad.


Vi åt rödbetspizza som var jättegod. Den var vegetarisk innan serranoskinkan kom på topp på den.



Den här fröken vill gärna vara nära fast det är varmt och klibbigt. Hon duschade massor av gånger igår på taket.

13 kommentarer:

  1. Vilken päls hon har fått. Hon blir också påverkad av fuktigheten i luften. Mycket kryllor (skånska tror jag. Betyder lockar). Kram 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon börjar likna ett litet får 🐑 😁.
      Kram

      Radera
  2. Hej Carin! 50° i skuggan, stackars er! Hoppas det svalkar skönt hemma hos er i skuggan. Här har vi det svalt... ska inte klaga, önskar bara att vi kunde få det lite varmare. Men NEJ! Jag ska vara glad för våra +17°. I solen är det riktigt varmt och skönt. Var rädd om er där nere och drick mkt vatten! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skugga är det som gäller just nu. För i solen vill man inte var. Vatten går det ett par liter om dagen.
      Tråkigt att värmen försvunnit där hemma i Sverige.
      Kram Carin

      Radera
  3. Hej igen! Nu såg jag att det var 36° i skuggan... det är för varmt!

    SvaraRadera
  4. Oj, vilken värme ni har hos er. Här är det precis tvärtom så i morse hade vi bara 15 grader. På tok för kallt även för en svensk sommar tycker jag. Sådana temperaturer brukar vi ha i slutet av september. Känns deppigt tycker jag.
    Gott åt ni som vanligt i alla fall!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här temperaturen brukar vi ha in i augusti. Men den började väldigt tidigt i år.
      Det är helt upp och ner med vädret i hela världen verkar det som.
      Kram

      Radera
  5. Nej fy för den hemska värmen, stackars er! Här sitter jag i skuggan bakom äppelträdet och tycker så synd om er. Idag sol och 19 grader. Precis lagom. Ni får flytta hem igen!

    Ta hand om er.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara man håller sig i skuggan och dricker vatten är det helt okej. Ingen av oss lider väl av värmen.
      Någon hemflytt finns inte på kartan 😉😀.
      Vi tar hand om oss.
      Kram

      Radera
  6. Rödbetspizza låter fantastiskt. Att anpassa sig efter värmen är ju självklart, vi som bor i värme har nog lättare för att hålla oss inne. Turister kämpar nog på utomhus för att de "måste" och då kan det gå illa till slut. Vila, vatten och skugga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var mycket god, tyckte vi båda två.
      Precis så är det. Det är bara att tänka tillbaka på sig själv när man var på semester. Man ville utnyttja nästan alla soltimmar som man hade. För att man visste hur vädret var i Sverige tex.

      Radera
  7. Hej, jag heter Nira Shalom och jag vill dela med mig av de goda nyheterna om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek till världen. Jag var förkrossad när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden. Men en vän presenterade mig för Baba Wale da Wiseman, den store budbäraren. Jag berättade om mitt problem för Baba Wale och förklarade hur min ex-kärlek lämnade mig och hur jag behövde ett jobb i ett stort företag. Han försäkrade mig att jag hade kommit till rätt ställe, där jag skulle få min hjärtefråga utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag skulle göra, och efter att ha följt hans instruktioner ringde min kärlek mig inom de kommande 2 dagarna och bad om ursäkt för att ha lämnat mig tidigare. En vecka senare kallade mitt önskade företag mig på intervju för tjänsten som arbetsledare.
    Jag är stolt över att få dela med mig till världen hur Baba Wale hjälpte mig att uppfylla mitt hjärtas önskan. Baba Wale är specialist på alla typer av trollformler och god magi. Om du behöver någon form av hjälp, vänligen kontakta Baba Wale på babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551
    Tacka mig senare!

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.