När gubben efter frukosten stack iväg för att kolla till blommorna hos våra vänner som inte är här. Då tog jag tag i lite köksarbete. Jag gjorde ny kombucha och fyllde den färdiga på flaskor, som jag smaksatte med blåbär denna gången. Sen var ingefärsshoten slut, så det var bara att fixa till en ny flaska av det med.
Jag var klar i köket när gubben var tillbaka och då gick vi upp på takterrassen och sedan blev vi kvar där resten utav dagen. Och vi gjorde nästan ingenting mer än att vi åt, spelade lite spel och slappade. Det fläktade skönt där under pergolataket så det gick ingen nöd på oss.
På kvällen blev det lite tv (såg en actionfilm) innan vi hoppade i säng.
Strax innan solen stiger upp ur havet.
Ixa har precis doppat tassarna i vattnet. Sedan kom det en hund som var mera intressant.
Den här bevattnade gräsplätten är rätt skön att vila sig på en stund.
En flaska med ingefärsshot och fem flaskor blåbärskombucha.
Gjorde denna middag igår. Du hittar receptet här. Men jag hade inte torsk utan jag tog merluza (kummelfisk) som vi hade i frysen.
Ännu en bra och behaglig dag!
SvaraRaderaÖnskar en fin måndag nu.
Kram
Detsamma till dig.
RaderaKram
Både kombucha och ingefärsshot. Det låter väldigt hälsosamt. Har aldrig druckit kombucha.
SvaraRaderaSkulle kanske prova.
Ha en riktigt bra vecka nu.
Kram Carina
Något som måste finnas i kylen. Jag köper aldrig min kombucha utan gör den själv.
RaderaHälsosamt 🤔 kanske 🙄, men tron att det gör nytta 😳 känns bra.
Ha en fin vecka du med.
Kram
Jag gissar att det är skönast att göra så lite som möjligt när det är som varmast. Önskar er en fin vecka! Kram
SvaraRaderaMan vill väl inte sätta igång med de slitsammaste grejerna precis.
RaderaDetsamma till dig.
Kram
Ni ser ut att ha det varmt där, då man tittar på väderprognosen.
SvaraRaderaMen fint att det fläktar på takterrassen, så blir det inte för mycket av den goda värmen.
Vi har över +30 om dagarna så det är rätt skönt att det fläktar.
RaderaHej Carin! Duktig du är, kombucha och ingefärsshot. Inte så lätt att göra. God mat också. Älskar rödbetor.
SvaraRaderaHa en fin kväll! KRAM Anna Channal
Där har du fel, för det är inte svårt alls.
RaderaKombuchan sköter sig själv i några veckor på bänken innan den tappas upp på flaskor. Och ingefärshoten går snabbt att göra. Riva ingefära och låta den sjuda ihop med vatten på spisen. I med lite honung och sedan citronsaft när det svalnat. Klart 😉😀.
Vi gillar också rödbetor och det var jättegott till fisken.
Kram
Fläktande vindar är skönt i värmen. Vi har altanen mot väster och därifrån kommer oftast de något svalare vindarna på kvällen. Om vinden kommer från öster (från ert håll) brukar det vara varma vindar från inlandet.
SvaraRaderaJa det är underbart denna årstid med lite fläktande vindar.
RaderaDen "torsken" såg riktigt god ut!
SvaraRaderaKombucha däremot har jag aldrig fått riktigt kläm på, men ingefärashot den sitter fint. Jag borde också göra mig en omgång.
Kram Kaja
Den var supergod.
RaderaDet tog ett tag innan jag fick in snitsen på att göra kombucha. Men nu blir den bra när jag gör den.
Ingefärshot är ett måste på morgonen till frukosten.
Kram