2022-02-16

Det blev en ansning

 

På vår paraplyaralia utanför vår altan. Den var väldigt stor när vi köpte huset. Men vi har format till den till två små träd istället. När jag hade klippt ur den, så var det bara att plocka en bukett av några grenar och ställa på altanbordet. 

Det blåste väldigt mycket igår, men sjönk man ner i en solstol på altanen blev det kanonvarmt och skönt. Så jag tog en siesta och läste en stund också innan jag satte igång med middagen.

Jag hade gjort en egen pastadeg för några dagar sedan som låg i kylen och väntade på att bli till pasta.

Kommer ihåg när vi hade köpt en pastamaskin när vi bodde i Sverige och skulle göra egen pasta och bjuda våra vänner på. Jag säger bara herre gud vad pasta vi kavlade ut. Hade noll koll på hur man skulle göra för att den inte skulle klibba ihop. Så vi hängde kökshanddukar över stolsryggarna på köksstolarna och hängde den där. Alla är vi barn i början 🙄🙈😊 innan vi fattade att man kunde lägga den i lite mjöl.

Men igår kavlade jag ut degen för hand, för nu äger vi ingen maskin längre och det funkar det med. Tar väl lite längre tid att kavla för att få den någorlunda tunn. Men den behöver inte vara lövtunn heller. Det är helt okej när det är lite tjockare med.


Tog en bild på soluppgången från takterrassen.


Snart är det nog dags att ta ett dopp i poolen.


Palmer som ger skuggor från poolområdet.


Dags att ansa till den lite.


Jag blev nöjd med min klippning.


Så blev det en bukett på bordet.


Nu slänger jag pastaremsorna i en hög med mjöl som jag snurrar runt dom i innan de åker ner i pasta vattnet. Men jag skakar dem i en sil innan så att mycket av mjölet försvinner.


Hemmagjord pasta med en kycklingsås av den grillade kycklingen som fanns kvar i kylen.

 

10 kommentarer:

  1. Alla sätt är ju bra utom de dåliga. Kram 🙃

    SvaraRadera
  2. Så bra det blev efter ansningen. Det är ganska så skönt att hålla efter växterna så att de inte blir för stora.
    Egen pasta har jag aldrig gjort men jag borde kanske testa...

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är skönt att hålla efter den lilla trädgård som vi har.
      Det är enkelt och ett evigt kavlande. Men gott att äta sin egna pasta med.
      Kram

      Radera
  3. Jag har aldrig gjort egen pasta. Skulle vara roligt att testa någon gång. Men jag gillar torr hård pasta mycket bättre än färdig färsk pasta. Din pastarätt ser jättegod ut! Ikväll blir det Sveriges Mästerkock på TV!! Alltid någon som gör egen pasta.

    KRAMAR Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får du göra egen pasta och låta den ligga och lufttorka först då 😉😀.
      Har inte sett programmet på länge nu.
      Kram

      Radera
  4. Längesedan jag gjorde egen pasta. Kanske jag ska ta fram pastamaskinen i morgon när det står pasta på menyn. Härliga bilder. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  5. Vilken vacker bild på soluppgången! :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Soluppgångar är vackra 😊.
      Detsamma

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.