Det här brödet gjorde jag för ett par dagar sedan och det är så himla gott. T.o.m. gubben gillade det som annars gillar mest vitt och luftigt bröd. Men han sa, att man kan bara äta det som det är, utan någonting på. Nästan som snacks. Eller gott till en ostbricka. Eller som vi en macka på morgonen till frukost.
5 dl torkade bär och frukter
5 dl nötter och fröer
2 dl grovt rågmjöl
4 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
5 dl yoghurt, naturell
Sätt ugnen på 175 grader, klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper.
Grovhacka frukten och nötterna.
Blanda frukt och nötter med rågmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt.
Blanda ner yoghurten och rör ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i formen.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1,5 timme.
Hej Carin! Det ser nästan ut som en fruktkaka (Stollen) som vi har till jul. Jag gillar mörkt bröd med bär och nötter. Lite ljummet... så smöret och ostskivan smälter lite. Ser jättegott ut! Tack för recept!
SvaraRaderaMå gott och KRAM! Anna
Halloj!
RaderaJa, det kan man säga att det nästan är.
Varsågod
Detsamma till dig.
Kram
Men mums så got det där brödet ser ut! Som en snack i sig själv. Mycket gott i det brödet. Tack för att du delar med dig av receptet.
SvaraRaderaKramen,
Anneli
Precis och varsågod.
RaderaKram
Ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaJa, det är mycket gott.
RaderaMen oh hur magiskt gott ser och låter inte detta, nom nom
SvaraRaderaJa, det var verkligen nom, nom 😁
RaderaSer supergott ut! :)
SvaraRaderaJa, det var det med 😊.
Radera