2024-02-09

Promenixer

 

Vi var väl ute lite tidigare än vanligt på morgonpromenaden. Men Ixa pockade på om uppmärksamheten på morgonen (som hon alltid brukar) men det tog inte slut när vi sa till att det fick vara bra. Så då förstår man att hon vill något mer än bara få oss väckta.

Så vi knatade iväg på en morgonpromenix på tysta och lugna gator. Men när klockan passerat 07.00 då är vi inte ensamma längre. Då ska folk till jobbet, några rastar hund som jag. T.o.m. några barn som inte åker skolbuss till skolan brukar vi möta.

En morgon såg vi en flicka (kanske 12 år) på sin cykel. Helt plötsligt innan vi kom fram till henne, så stannade hon på sin cykel. Började gräva i sin skolväska och fick upp en baguettmacka som var inslagen i foliepapper. Hon öppnade folien och tog en tugga på mackan. Letade i väskan igen och tog upp en dricksflaska med något drickbart i. När vi passerade henne höll hon på att stoppa ner allt i skolväskan igen. Förmodligen var det hennes skollunch som hon nallade lite på.

En sak till om de jag möter på morgonen. Ni vet farbrorn på cykeln med sin hund i korgen på styret. Som jag såg efter jul kom på en ny cykel och utan sin hund. Han har jag mött en gång nu igen, och vet ni. Det var på den gamla cykeln och hunden var med. Blev lite glad när allt var i sin ordning igen. Även om han cyklar som han vore jagad med hunden i korgen. Så förmodligen var den nya cykeln en julklapp, som han har stoppat undan.

Förutom min morgonrunda då, så hände det inte så värst mycket mer. Jag tog tag i dammsugningen så det är ur världen tills nästa gång.


Tyst och stilla.


Här har vi precis klippt klorna på Ixa. Och hon har precis ätit upp sitt belöningsben som hon fick.



När vi skulle gå våran eftermiddagsrunda, så kryllade gatan av gulklädda kommunalarbetare. På bilden ser man 12 st. Men de var fler som inte kom med på bild. Vad gjorde de? Ja några jobbade med något i en brunn och en skötte trafiken. Resten såg ut att bara stå och prata med varandra. Rätt vanligt här tycker jag. Men man drog ju skämt om kommunalarbetare i Sverige med att de bara hängde på sina spadar.
Vet ni vad man får om man parar ihop en jägarsoldat och en kommunalarbetare?
En mördarsnigel 🤣.

20 kommentarer:

  1. De hade kanske personalmöte där. Effektivt. Vem vet? 😆 Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kanske det var 👍.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Ååh, såå söt hon är er lilla Ixa <3 Älskar öronen :) Skönt att farbrorn och hunden var tillbaka igen då, kanske cykelkorgen inte passade på den nya cykeln :D Stor kram till både dig och Ixa! Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack 😊.
      Ja det känns bra att han har sin gamla cykel igen 😁.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  3. Vilken fin liten hund ni har .Mördarsnigel var något nytt vi skrattade gott.
    Där vi bor i Los Dolses har kommunen anordnat en avstjälpnings plats för fyllnadsmassor, gamla trädgårdsmöbler ,ris och dyligt .Det är inte alls roligt att ha mitt i ett bostadsområde.Var och varannan vecka kommer en lastbil med flera ”kommun gubbar” och hämtar några lass och vi blir så glada att vi kanske blir av med tippen.Men nästa gång kommer de med mer och stjälper av.
    Det har tydligen varit en bilfirma där tidigare och det finns visst planer att det ska byggas något på tomten ,men de kommer tydligen aldrig till skott.Man vet inte riktigt var man ska vända sig för att få reda på vad som är pågång den som lever får se.
    Önskar er en trevlig helg
    Kram
    Pia Gustavsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack 😊
      Det kan jag förstå mycket väl att det inte är kul att ha en avstjälpningsplats precis där man bor.
      Detsamma till er
      Kram

      Radera
  4. Ixas öron passar perfekt in i krukans mönster! Skönt att cykelfarbrorn med sin vovve är tillbaka och tänk om han visste att han är känd i Sverige, hihi!
    En fin helg önskar jag er.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det såg jag inte när jag tog kortet.
      Det är skönt att han är tillbaka på sin gamla cykel igen 👍.
      Ja, tänk om han visste hur mycket stories i mitt huvud jag har haft om honom 🙈.
      Detsamma till dig.
      Kram.

      Radera
  5. Jag tänkte det samma som Solstrimmor att Ixas öron matchar verkligen krukan. Så fint att cykelfarbrorn hade sin hund med sig för då är allt säkert som det ska!
    Miss T vaknar tidigare nu än vanligt och jag misstänker att det har med löpet att göra. Hon var envis så det var bara att stiga upp.
    Ha ha, där fick jag mig ett gott skratt dessutom :D Ibland undrar man verkligen hur många personer som behövs och om alla verkligen har att göra...

    Kram och god fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var lite skoj faktiskt. Jag såg inte det när jag knäppte kortet.
      Känns skönt att allt är i sin ordning med den äldre mannen igen.
      Ixa är en morgonhund 😀. Och väldigt kvällstrött. Ja, det kan man fråga sig 😁.
      Detsamma.
      Kram

      Radera
  6. Jag blir också glad när jag läser att farbrorn på cykeln me hunden ha kommit tillbaka. Han hör ju till dina rundor. Ixa, hon matchar krukan perfekt, som om de vore gjorda för varandra. Kram och ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev jag med när jag fick se dem swicha förbi mig.
      Ja, det var lite kul med krukan faktiskt.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  7. Här är ofta GNR (lokalpolisen) också med när det är arbete nära/på en väg. Det verkar som de har ansvar för trafiken då. Även om det inte behöver göras något med den. Fint ni har det på terassen med alla krukor och prydnadssten. Önskar dig en skön fredagskväll. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, det tror jag aldrig jag gar sett här när kommungubbarna jobbar.
      Det är på vår lilla tomt som krukorna och prydnadsstenen är.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  8. Hej Carin! Så skönt att gubben på cykeln med hunden är åter! Minns dramat med honom... Kommunalgubbar i Spanien har maken och jag också reagerat på när vi har varit där. En gång var de tre på en parksoffa som skulle målas om. Minns förr här hemma... då kunde det komma ett gäng på fem personer för att sätta upp gungorna på våren. Nu är det väl max två som ska fixa alla kommunens lekplatser. Man ser att Ixa trivs och har det bra... tänk vilken lyckost att hon kom till just er!

    Må gott! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är skönt och jag kan vara lugn igen 😉😀.
      Jo, sådant ser man lite nu och då här. Men det kanske är bra. De kanske turas om att utföra jobbet 😁 som ska göras. Och då sliter de inte ut sig om de bara skulle ha varit 2 😉😅.
      Vi är så glada att vi tog henne.
      Detsamma
      Kram

      Radera
  9. Lilla söta vovve, hon är så söt lilla Ixa. Livet fullt av observationer och vissa värmer, vissa lämnar fler frågor än svar, vissa roar...
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hon är så söt tycker vi med.
      Precis så är det.
      Kram

      Radera
  10. Ohh tänkte just på mannen när du skrev detta blogginlägg så nämnde du honom. Skönt att allt var i sin ordning. Man undrar ju om hunden får motion utan cykel. Samt var hon dålig IXA eller bsraxextra nödig. Flickan då, hon gade nog inte hunnit äta frukost då.

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.