2024-02-10

Vi fick regn

 

Hörde smattret på patiotaket på morgonen när jag klev upp. Visst det låter alltid mycket mer på plasttaket än vad det i verkligheten regnar, men regnat hade det gjort ett bra tag såg jag när vi kom ut.

Och ännu en gång så förbannade jag mig själv, varför jag inte köpt ett par gummistövlar. Innan vi hade Ixa så var det inte tvång att gå ut när det regnade. Men det är det nu när vi har hund. Jag har t.o.m. stått och hållit i gummistövlar borta på La Zenia i en butik. Men tänkt, nääää sådana här behövs inte nu och ställt tillbaka dem på skohyllan. Så nästa gång jag har vägarna bort dit ska jag köpa ett par gummipjuck.

Så lite blöt om fötterna fick jag bli på promenaden. Ixa älskar inte att bada, men hon gillar rinnande vatten. Så för henne var morgonpromenaden som en skojig lek när vattnet rann utmed gatorna. 

När vi hade ätit frukost och gjort oss i ordning tog vi bilen först till posten och skickade iväg ett paket. Sedan åkte vi till Mercadona för att handla. Det hade slutat att regna så gubben och Ixa satte sig på Kinarestaurangen som ligger i samma byggnad och väntade på mig.

När vi kom hem igen tog gubben en runda med Ixa och jag plockade in alla varor där de skulle vara. När han var tillbaka satte vi oss på altanen och spelade lite spel.

Lite senare blev det såklart en fredagsdrink och när det var dags att äta middag, så hade det börjat att regna igen. Men när sista rundan med Ixa skulle göras så hade det slutat.


Blöta gator på morgonpromenaden.


Vad hittade jag i barskåpet denna gången då 🤔. -Jo, det blev Moscatel och Vodka. Sedan blandade jag det med tranbärsjuice, is och citronläsk.



Vi åt en falsk schnitzel (inget kalvkött) till middag.

10 kommentarer:

  1. Även om det inte regnar jättemycket hos er så är det bra att ha ett par gummistövlar. I dag behövs det sådana här kan jag säga...

    Ha en fin lördag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det gör ju det. Det står först på köpelistan nu 😏.
      Här har vi solen hos oss idag igen.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Vilken läcker middag, helt i min smak med tillbehören. Älskar både kalvschnitzel och falsk. Blev lite konfunderad över din kommentar hos Tiname där hon skrev att hon inte gillade panerad mat, t ex schnitzel och du skrev att det var inget för dig och gubben heller.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag svarade att vi också har ett sådan restaurang här hos oss där de har megaschnitzlar och att vi bara varit där en gång för det var inte våran grej heller. Jag skrev inte att jag inte tycket om panerad mat för det gör jag. Men megaschnitzel gillar varken jag eller gubben. Så du missuppfattade nog min kommentar hos henne.

      Radera
  3. Hej Carin! Hej sa Ixa från plaskeby! Bra att investera i ett par gummistövlar! Följer appen för vädret i Nerja just nu. De har också regn. Sen kommer SOLEN igen, +20-21°C. Älskar't!

    Ni är riktiga livsnjutare... den fredagsdrinken skulle jag inte tacka nej till!
    Ha en fin lördag! Må gott och KRAM! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Ja, det är nog dags nu fast det inte regnar så ofta här.
      Idag har vi sol och en massa blåst. Men imorgon ska det bli mulet igen. Men nästa vecka vänder det.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Såna där behöversaker är så tråkigt att shoppa tycker jag. Det är mycket roligare att handla det som inte behövs..... Du får shoppa gummistövlar nästa gång. :-)

    SvaraRadera
  5. Vad skönt ni också fått en del av regnet. Just nu regnar det här också, men igår kom det bara några få droppar. Jag har gummistövlar, faktiskt t.o.m. två par. Men jag använder de bara i trädgården när det är lerigt på fältet. Men du som behöver gå ut och gå i alla väder kan jag förstå behöver ett par sköna vattentäta skor/stövlar. Hoppas ni får en härlig söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har vädret varit lite fram och tillbaka här hos oss. Men det skulle behövas mer regn.
      Jag, får ta mig i kragen och köpa mig ett par nu🙄. För det är tråkigt att bli blöt om fötterna.
      Detsamma till er.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.