2024-02-29

Lite gott och blandat på en onsdag

 

Nu har vi haft det blåsigt i ett par dagar. Visst det har mojnat lite på eftermiddagen. Men man är rätt trött på blåsten nu. Så våra morgonpromenader har nu mest varit ett dragande och jagande av löv, papper och annat som flyger omkring i vinden.

Igår hade gubben en vattningsdag här hemma. Och jag dammsög, inte med den nya (den har inte kommit ännu) utan med den gamla dammsugaren.

För gubben var smart och satte fast dammsugarpåsen direkt på slanghålet. Och det fungerade väldigt bra, och den håller tätt. Så när den nya dammsugaren kommer, så åker den gamla upp på takterrassen.

Gubben har velat haft sillmackor nu ett bra tag. Så igår när vi tog ett break i sysslorna, blev det sillmackor och en öl.

Jag började att lyssna på en ny bok igår med. Det fick bli Andrew Waldens "Jävla Karlar". Eftersom jag inte hade så många lyssningstimmar kvar på månaden. 


Det var många som skrev att vi kunde väl bara köpt en reservdel . Att kolla upp en reservdel var det först som gubben gjorde. Men vår dammsugare som är väldigt gammal finns det tyvärr ingen till. Men vi skickade faktiskt efter en hållare som höll alla måtten som skulle vara. Men det går inte att stänga luckan med den hållaren. För den skiljer sig en liten aning från den gamla. Men den här idén blev toppen som gubben kom på.


Liten sillalunch i trädgården.


Ixa:s hundkoja är klar nu. Men hon har inte legat och slappat i den ännu.


Min nya bok som jag lyssnar på.



Någon form av havrekakor bakade jag för någon dag sedan. Gott att ha något till kvällsfikat.

14 kommentarer:

  1. Det är bra med en man som är lite uppfinnare. Jag har också en sådan i huset. Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Carin! Sillmacka med ägg till en kall öl! Inte helt fel en sommardag som hos er. GOTT! Fin hundkoja samt bord... smarta lösningar. Hoppas Ixa kommer trivas där inne. Händig gubbe du har! Den boken är så bra! Du kommer känna igen dig i Norrköpingsmiljön. Buss 432 till Krokek och Råsslaskolan har han gått på. Där jobbade jag i 21 år. Tänk vilken överlevare han blev!

    Fin torsdag till dig! Må gott och KRAM! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var gott med en sillmacka i solgasset.
      Har inte lyssnat så mycket ännu på den. Men den verkar bra.
      Jaha, var du på Råsslaskolan. Ja, det måste ha varit nära till jobbet då.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Vad bra att ni kan använda den gamla dammsugaren på taket! Vad gott med havrekakor och jag hoppas Ixa till slut vågar sig in i sitt hus. Jävla karlar har jag läst, var bra i början men sen tyckte jag den blev tråkig :) Hoppas du gillar den bättre! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir bra. För där uppe har vi bara en som låter mer än gör sitt jobb just nu.
      Eftersom jag kommer från trakterna så kanske det blir annat för mig när jag lyssnar på den.
      Kram

      Radera
  4. Superbra med den gamla på taket. OCH att slippa släpa uppför trappor. Bra med en dammsugare på vart plan. DEN boken läser jag nu på min platta. Tycker JÄTTEMYCKET om den! Gillar ju Andrev Walden så mkt från det hans skriver i Dagens Nyheter. Hoppad du kommer att gilla boken lika mkt som jag. Mmmm.. gott med sillalunch, smask!! Tycker så mkt om er terrass. Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir bra med den på taket. Vi har en gammal där nu som låter mer än suger upp skräpet. Ja, vi får se vad jag tycker om den. Har inte kommit så långt i den ännu. Det var gott i solgasset.
      Kram

      Radera
  5. Det är inte lätt att hitta reservdelar till äldre dammsugare så oftast blir det att köpa nytt.
    Många höjer den boken till skyarna men jag tyckte den var sådär. Ska bli intressant att höra vad du tycker.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är verkligen inte lätt.
      Ja, vi får se vad jag tycker när jag lyssnat klart.
      Kram

      Radera
  6. Ohh vad gott med havrekakor sugen jag blev. Samt så bra att ni hittar på en tillfällig lösning. Så söt hundkoja är och gott flr mannen med sillmackorna nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Havrekakor är gott. Men nästa gång får det bli tunna havreflarn.
      Verkligen toppen innan den nya kommer.
      Hundkojan/bord blev jättebra.
      Han blev jätteglad när han fick sina sillmackor.

      Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Alltså, fotot på lilla Ixa, så himla gullig <3 Och en fin liten koja minsann :) Sillunch såg inte fel ut, älskar sill :) Ha en underbar fredag! Kram <3

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.