2024-03-02

Sköna Fredag

 

Jag tog morgonrundan innan frukost och vi tog svängen upp till kanalen i Villamartin. När frukosten och kaffet var urdrucket åkte gubben iväg och bytte gasoltub. Det här var nog sista gången för denna säsongen. Jag har ju skrivit tidigare att vi har en gasolkamin med fläkt på altanen vintertid. Så vi kan utnyttja altanen till max. Så skönt att kunna sitta där och inte behöva gå in och stänga dörren när temperaturen sjunker rätt mycket kvällstid denna årstid.

Vi behövde inte heller åka iväg och göra våran veckohandling. För den var redan gjord i torsdags. Så vi var bara hemma och hade det skönt och bra. Gubben pysslade såklart med blommorna lite som vanligt. De måste ha sin lilla stund varje dag.

Kvällen blev vid tv:n och vi tittade på det som vi brukar titta på, på fredagarna. Som "Carina Bergfeldt" som igår berörde och gjorde en så ledsen och arg samtidigt. När man lyssnade till mammans berättelse om den mördade pojken Tintin, som blev mördad av sin pappa. Hur kan sådant här få hända?


En blåsig morgonpromenad som vi haft ett par dagar nu.


Inte en hund eller människa mötte vi på allmänningen.


Det var ju fredag och då blir det en fredagsdrink här hos oss. Igår var det frusen gurka med citronjuice och sockerlag, gin och Schweppes lime i den.


Igår låg Ixa för första gången i hundkojan.


Det blev lite tapas på kvällen till vinet.


Gubben hade hittat detta receptet på instagram. Det var supergott, men kanske lite för mycket vitlök man skulle klämma in i osten.



Citronglassen som jag gjorde blev succé. Den var jättegod när den fått stå framme en stund och inte var så hård. 

12 kommentarer:

  1. Carina Bergfeldts program berörde minsann på flera sätt igår. Först en massa skratt och sedan tungt allvar. Mycket tungt. Det är ett bra program. Kram

    SvaraRadera
  2. Tittade också på Begfeldt och håller med, hur kan det hända? Vad gott det såg ut med den smälta osten. Är det Brie? Vitlöken kan jag hoppa över. Ha en fin lördag. Kraaam pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man blir så ledsen och förbannad.
      Nej, vi hade camembert och vitlöken kan man skippa.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Vad roligt att Ixa gillar hundkojan! Kan tänka mig glassen blev supergod, glass är nästan alltid gott. Jag gjord rulltårta med lemoncurd, blev gott. Och den smälta osten ser väldigt god ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var kul att hon kom till rätta i den och slog sig till ro.
      Jo, det är ju det 😀.
      Det lät väldigt gott med en rulltårta med lemoncurd i .
      Det var mycket smarrigt ostälskare som vi är.

      Radera
  4. Så mysigt Ixa ser ut att ha det i sin hundkoja!
    Vi såg också Carina Bergfeldt och man kunde inte annat än bli berörd. Det är skrämmande att det kunde få gå till som det gjorde. Alla varningssignaler fanns där men ändå tvingades pojken till umgänge med sin pappa. Rena skandalen! Jag trodde man hade lärt sig efter "lilla Hjärtat" men icke sa Nicke. Det är lagarna som styr och uppenbarligen inte barnens bästa.
    Kan tänka mig att glassen blev väldigt god!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon tyckte det var väldigt skönt at ligga där.
      Ja, det är hemskt när inte ett barn blir hörd.
      Glassen blev bra, inte det minsta isig som hemmagjord glass lätt kan bli.
      Kram

      Radera
  5. Så otroligt sorgligt med Tintin. Jag får titta på programmet ikväll.. Mysigt med hundkojan. Nu tror jag att jag listat ut var den där allmänningen ligger. Jag gillar att kunna promenera där det är lite natur, så jag ska leta mig dit nästa gång jag kommer ner. Drömmen att kunna plocka egna citroner och göra glass! Sist jag var nere så gick jag en promenad på grusvägen till restaurangen Rancho Blanco, som ligger precis på andra sidan AP-7'an. Där växte ett citronträd intill vägen vid ett övergivet hus och jag plockade några. Händerna doftade som god citronkola. Det gäller att njuta av det lilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man blir så ledsen och arg.
      Ja, det var kul att hon äntligen gick in och lade sig i den.
      Den har vi gått med Ixa med. Men det var där förra året, och då var första gången vi såg pinjelarven. Så nu går vi inte där denna årstid. https://hallonoblabar.blogspot.com/2023/02/farlig-larv.html
      Bra att man kan plocka lite citrus på sin promenad 😉👍.

      Radera
  6. Älskar : "Så vi var bara hemma och hade det skönt och bra." Låter helt perfekt. Massa god mat på det också, har också sett det där receptet med bakad Brie, får prova :) Gullig lilla Ixa i kojan, där trivs hon <3 Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så skönt att bara få vara ibland.
      Det var jättegott men jag kommer minska på vitlöken om jag gör detta någon mera gång.
      Ja, nu har hon fått kläm på kojan och tycker det är skönt att ligga där.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.