2024-03-04

Blåsig söndag

 

Nu blir det lite gnäll om vädret först. För jag är så himla trött på blåsten som vi haft nu ett tag. Man måste hitta ställen där det är lä för blåsten är inget skön fast solen är framme.

Förmodligen så tjurade jag lite extra igår. För i morse var det som att gå på moln när vi gjorde morgonrundan. Inte ens den minsta lilla vindpuff kände jag av. Så det blev t.o.m. varmt med mössa och torgvantarna när solen började kika fram. Så det hjälper att tjura ibland 😉😁.

Så igår var jag inte så mycket utomhus mer än när jag tog promenader med Ixa. Jo, jag satt på trappen en stund. För där kom inte vinden till så värst mycket och njöt av solen.  

Jag hittade 2 påsar med lufttorkad lera i mitt pysselskåp. När jag gjorde lampskärmen nyligen så öppnade jag en ny förpackning. För jag såg att den biten som var kvar i den redan öppnade förpackningen skulle inte räcka. Men så gick inte all lera åt när jag gjorde lampskärmen. Så därför hade jag 2 påsar lufttorkad lera som bara låg där. Ligger leran för länge så är det svårt att arbeta i den. Den blir väldigt hård fast man tillsätter vatten för att mjuka upp den.

Så med 2 klumpar lufttorkad lera pysslade jag igår till 3 st. ljuslyktor som vi kan ha på bordet när de är klara. Nu ska de torka sedan ska de putsas lite och målas på något sett. Jag visar när de är klara.

Jag målade även dagens teckning som jag hållit på med nästan sedan årets början. Boken som jag målar i är snart full, och då ska jag ha en ny bok med riktigt akvarellpapper i.

Vi gjorde en söndagsstek med i lergrytan. Hur smidigt och bra som helst när allt sköter sig självt och man kan göra annat istället då.

Vi hade ju tänkt att se på det vanliga på tv:n på kvällen. Men "Mästarnas Mästare" var inte igår märkte vi. För det var inomhus VM i friidrott hela kvällen. Det orkade vi inte med att sitta och titta på. Så vi letade upp en film på Netflix istället. Och igår blev det inte så fel faktiskt.

En liten sneak peek på ljuslyktorna.

Det var länge sedan vi åt söndagsstek.



Efter att hans son har anklagats för kidnappning tar en sörjande diakon rättvisan i egna händer och kämpar mot ett korrupt polisgäng för att få honom frikänd.

16 kommentarer:

  1. Ja det har minsann varit mycket vind i segeln den senaste tiden. Lite tråkigt. Nåja det blir snart bättre tror jag. Vi håller tummarna. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag med att det blir. Men lite skönt att få gnälla lite ibland med.
      Kram

      Radera
  2. Vilka fina lyktor visste inte att det fanns lufttorkad lera det ska jag kolla efter.Vi åt också söndagsstek gjorde fläskytterfilé i sockerkaka form är så enkelt och så himla gott.Åt så mycket att jeansen fick bytas ut till mjuka mysbyxor efter maten😂
    Kram Pia G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jo det finns på nästan alla Chinobutiker.
      Okej, det lät gott och intressant 😃.
      Ibland är det så gott så man inte kan sluta att äta, tyvärr 😉😁.
      Kram

      Radera
  3. Självklart tittade vi på friidrotten blev ju 2 svenska medaljer, 1 guld och 1 silver och stavhoppet blev ju spännande när Duplantis rev så mycket. Är intresserad av mycket sport men absolut inte ishockey, för mycket våld och slagsmål.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, vi kollade i efterhand på det. Och jag/vi gillar sport med, men följer det inte slaviskt på tv:n.
      Hockey är ingen sport för mig heller faktiskt.
      Kram

      Radera
  4. Kanske man skulle börja med en teckning varje morgon som du gör... som en dagbok? Tycker det är en sån bra idé. Har tom en fin bok med tjockt papper som verkar perfekt. Ska banne mig lägga fram den på köksbordet... nu direkt!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, skriver några rader vid sidan om teckningen jag gjort. Om vädret eller om det hänt något särskilt.
      Den boken jag har är mer som ett skissbok. Så pappret är lite tunt för akvarellfärgerna. Jag får inte kladda för mycket 😉🙈.
      Det tycker jag du ska göra, för det är skoj att titta tillbaka i det senare.
      Kram

      Radera
  5. Det är jobbigt när det blåser mycket och tycker jag nästan alltid att det gör det.
    Ljuslyktorna ser jättefina ut så här långt.
    Skönt att filmen var bättre denna gång.

    Kram och glad måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jobbigt i alla fall denna årstid. Mitt på sommaren när det är stekhett är det bara skönt 🙄.
      Tack, vi får se hur de blir när de är klara.
      Ja, det var det verkligen.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  6. Ja det har blåst här också, idag kom det även lite regn. Men imorgon är en annan dag och då ska vi tydligen få 10 timmar sol, det längtar jag efter. Lyktorna ser ut att bli väldigt fina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hör ju till denna årstid men nu har det blåst klart tycker jag 😉. Vi fick lite regn i förgår natt. Men inga mängder.
      Tack.

      Radera
  7. Det låter inte som något trevligt uteväder. Passar ju perfekt då att pyssla inomhus istället. Så god maten ser ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är inget vidare att vara ute när det blåser så mycket.
      Maten var jättegod.

      Radera
  8. Blåsten har verkligen betydelse för hur varmt det känns, särskilt den här tiden på året :) Jag brukar försöka tänka när det blåser kallt att negativ energi också blåser iväg då, så att det renar på något vis :) På sommaren är det ju väldigt skönt när det fläktar iaf :D Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett bra tänk, det ska jag ta efter.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.