2024-03-31

Påskafton

 

Vår samfällighet har alltid sitt årsmöte på påskafton. Kanske för att så många är här under påsken som inte bor här permanent. I alla fall har vi aldrig varit på något möte sedan vi flyttade hit. Men någon gång ska vara den första. Och det var det för gubben igår, för jag stannade hemma.

Mötet började 10.00 och gubben var inte tillbaka förens efter 13.00. Allt som sades på mötet, sades på engelska, tyska och spanska. Så det tog sin lilla tid.

Vi (och några grannarna när oss) hade några frågor som skulle tas upp under övriga frågor (den sista punkten). Bl.a. om rastning av sina hundar inne på området. För det är en del som gör och inte tar upp efter sig heller. En del har inte ens koll på att deras hundar sprungit ut från deras gårdar.

Sedan var en fråga om två stora palmer som står på två gårdar. En väldigt när oss (vår granne). Den andra palmen står några hus bort där det bor spanjorer, Madridbor  som är här väldigt sällan. Vi (gubben) har sagt till dem när de varit här, att de måste klippa sin palm. En gång sa kvinnan i huset att de hade beställt tid för det. Det kom aldrig någon och klippte och de åkte hem till Madrid igen.

I slutet av förra året var det trädgårdsarbetare där och fixade deras palm och deras stora citronträd som var översållat med bommullslöss. Det var förmodligen samfälligheten som fått tagit ut trädgårdsarbetarna för att vi grannar runt omkring klagat på nedskräpningen av palmen. 

För de skräpar ner något så förskräckligt när de blommar. Så varför inte såga ner palmerna istället när man inte kan sköta dem. Det är faktiskt många palmer på vårt område som tagits bort. Och vad händer om palmen rasar? tex. över vårt hus, vem står för det? är det ägaren. Lika bra att få veta hur det ligger till. För lagar och regler är väldigt suddiga här ibland.

När gubben kom hem så tog vi det bara lugnt resten utav påskaftonen. Vi åt upp det som blev kvar av gårdagens smörgåstårta. Så slapp vi tänka på någon middag.

På kvällen blev det häng vid tv:n ett tag innan vi hoppade i säng.



Grönt och torrt på samma gång.

8 kommentarer:

  1. Det är inte lätt när det är så många viljor och nationaliteter. Våra möten brukar också ta lååååång tid. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var första men sista gången jag gick på detta sa gubben när han kom hem. Vi får se om det stämmer.
      Kram

      Radera
  2. Såna där möten kan blir rena farsen.. jag försökte vara delaktig när vi bodde i bostadsrätt i Alingsås, men nej det är inte för mig. Resten av dagen låter som den var toppen iaf! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig. Vi gick på årsmöten för vår samfällighetsförening när vi bodde i huset i Sverige. Men ibland var det värre en än hönsgård.
      Kram

      Radera
  3. När vi var på vårat möte i september översatte man på engelska tyska och norska Den engelska och tyska översättning förstod vi men norskan var helt obegriplig 😂.Ni såg ut att ha haft fint väder på påskafton ska bli skönt att åka ner igen nästa måndag är trött på gråmulet väder och kyla.
    Kram
    Pia.G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej 🙊 så kan det vara.
      Vi hade fint väder till middagen ungefär. Sedan var det mulet igen och en massa blåst. Men nu ser det ut som det kommer bli bättre.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin! Hoppas ni fick svar på era frågor. Visste inte att palmer skräpade ner. Det tror man inte när man ser dem gröna året om. Det där med lösa hundar och och inte ta upp hundbajs är riktigt illa! Blir det böter i Spanien som här? En saftig bot på 1000 kr blir det i Sverige i alla fall.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Jodå, det fick vi. Men sedan får vi se om det blir någonting utav det.
      När de blommar så är det som det har snöat på vår takterrass. Små, små vita blommor överallt.
      Jodå det är böter här med. Men vet inte någon exakt summa. Men det verkar som spanjorerna ser mellan fingrarna på detta.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.