2024-03-24

Man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken

 

Lördagen började lika bra som fredagen gjorde. Jag gick med på en liten morgonrunda med Ixa och gubben. Sedan åt vi frukost och tog det lugnt. Jag satte på en maskin med tvätt också. Smidde lite planer för dagen nu när vinden hade vänt för mig.

Men efter lunch så vände den vinden totalt igen. Då började den där jäkla yrseln att spöka igen. Så jag var mer i liggande ställning en upprätt. Under de upprätta tillfällena så hann jag att duscha, sitta i trädgården, bara slappa och titta på när gubben hängde tvätten bl.a.

När klockan blivit 19.00 gick jag upp och vi åt en lätt middag. Satt vid tv:n en stund innan jag borstade tänderna och gick och lade mig igen. Idag vaknade jag yrselfri och vi får se hur dagen blir.


Den här fröken älskar att ligga så här och bli ompysslad.


Husse och mattes famn är bäst.


Nyklippta klor.



Så söt så man smälter när hon tittar på en.

16 kommentarer:

  1. Bakslag är dumma och tråkiga. Jag önskar dig bättre dagar. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skit när man tycker det var så toppen dagen innan.
      Tack och kram tebax

      Radera
  2. Läskigt med yrsel. Kan det vara kristallsjukan? Då blir man jätteyr. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen läskigt.
      Nej det är biverkningar från blodtrycksmedicinen. Jag har inte ätit en medicin i hela mitt liv. Så kroppen reagerar för fullt.
      Kram

      Radera
  3. Så jobbigt med yrseln. Är det en biverkning av medicinen så tycker jag att du ska byta. Det finns en uppsjö av olika medel mot just högt blodtryck. Sedan kan i och för sig biverkningarna avta. Jag fick vid tillfälle ett läkemedel som gav sådana yrselattacker. Jag fick byta ut den för det blev för riskabelt. Kunde bli så yr när jag körde bil och det gick så klart inte.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en biverkning av medicinen och det kan ta upp till 3 veckor innan det avtar, om man har otur. Jag ska i början av April till läkaren igen. Har det inte blivit bättre då får jag ta upp det då.
      Kram och fortsatt fin söndag till dig med.

      Radera
  4. Hej Carin! Jättesöt Ixa... vilka hundögon! Man smälter! Tycker du ska kolla upp det där med yrseln ordentligt! Du får ringa doktorn! Bra att du tar det lugnt!

    KRAMAR Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Visst har hon fina ögon.
      Jag ska till doktorn i början av April. Har det inte blivit bättre då så säger jag till. Det kan ta upp till 3 veckor innan denna biverkning försvinner.
      Det funkar inte att göra något när yrseln slår till. Då är det bara att vara still.
      Men idag har det varit en bra dag igen och det är skönt.
      Kram

      Radera
  5. Hon är jättesöt er lilla Ixa! Trist att lördagen inte blev som du tänkt, kan inte göra annat än hoppas det snart blir yrselfritt! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är hon och det kommer fler lördagar.
      Igår var en toppendag 👍.
      Kram

      Radera
  6. Jag tror oxå att det kan röra sig om kristallsjukan - här en länk med övningar som kan göra att yrseln försvinner snabbare. Jag har själv haft kristallsjukan och det snurrar som attan under ett ”anfall”. Det kostar inget att prova dom här övningarna och kan göra att du blir av med yrseln. Det kommer att kännas extra yrsligt under själva övningen men man sitter och ligger så det är ok. Hoppas du provar https://www.kry.se/fakta/oron-nasa-hals/kristallsjuka/#

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, men denna medicin är yrsel en stor bidragande biverkning.

      Radera
  7. Länken ovan verkade inte ha några övningar - dom hittar du här: https://www.fysioterapeuterna.se/globalassets/_sektioner/aldreshalsa/for-medlemmar/arsmote-2017/egenbeh-vid-godartad-lagesyrsel-i-bakre-baggang-habitueringstraning.pdf

    SvaraRadera
  8. Jobbigt med yrsel. Och jobbigt att inte kunna göra det man vill.
    Men det är bra att du tar det lugnt tills du ska tillbaks till läkaren igen.
    Jag hoppas att yrseln snart ger med sig.
    Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så är det.
      Jag ska i början av April.
      Igår var en toppendag 👍.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.