2024-03-15

Same, same

 

Jag har väl inget speciellt att skriva om torsdagen. Ni vet ju redan vad vi gjorde. Den gick ju i städandets tecken, som sagt var. Och vi höll till på takterrassen. 

Gubben var iväg och hämtade ett citronträd som han hade fått av Chatarina. Och där fick han hjälp av Mats att få hem det. För i vår lilla pärla hade det aldrig gått in. Och jag hade inte varit någon bra bärhjälp heller.

Ja, vi höll på hela dagen till sena eftermiddagen igår med. Men nu är det inget mer som ska upp (tror jag). Definitivt inget mer som ska ner från terrassen i alla fall.


Eftersom gubben skulle iväg och hämta citronträdet. Blev det ingen havsrunda, men vi såg havet på vår promenad.


Det nya citronträdet fick en ny kruka innan det ställdes på sin plats.


Den här taggiga saken skulle kastas på komposthögen ute på gatan. Vi fick ner den från takterrassen i en säck. Sedan fick gubben såga av hela kaktusen så att växten hamnade i säcken. Sedan kunde vi lyfta krukan lätt utan att bli stucken.


När allt var klart satte jag mig och gjorde dagens teckning. Det blev en abstrakt teckning. Det är nog det jag gillar mest att måla. Jag testade att måla med ett plastkort som jag sett att en del gör. Det sur ut som ett akvarium sa gubben. Jag tycker det ser ut som ett landskap.



Så blev det brödbak på kvällen av degen som stått och jäst halva dagen på altanen.

13 kommentarer:

  1. Din målning är jättefin verkligen. Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  2. Man har alltid något att pyssla med och ni har det så fint hos er.
    Jag tycker det ser ut som ett strandlandskap.

    Kram och god fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är ju så. Och framför allt denna årstid i trädgården. Tack.
      Det är kul när man ser så olika på en och samma målning.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Fin ålning. Lite akvariumkänsla tycker jag med. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lite sjögräs som svajar 😉😀.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin! Åh vilken fin målning! Sanddynor och gräs... jättefin! Gott bröd också, kan känna doften av nybakat bröd... mmmmmm! Kul med citronträd! Blir lite rädd när ni ska tampas med kaktusen. Sen ser riktigt rejäl ut. Gubben får inte få in en tagg i tummen igen! Brrrr!! Önskar dig en skön fredag!

    Må gott och KRAM! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Ja, det såg du i målningen.
      Det blev en kvällsmacka till ett avsnitt av Oxen som vi ser på 4:an nu.
      Kan erkänna att jag var lite orolig när vi släpade ner eländet från takterrassen i säcken. Så det var därför vi tog sågen innan vi skulle lyfta upp den i vagnen och köra ut den till gatan.
      Hoppas din fredag har varit bra med.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  5. Du målar ju jättebra! Vad fin den blev. Det är roligt att det finns olika tekniker och så mycket bra tips på youtube. Snickrar gubben din egna krukvagnar eller köper ni dom någonstans?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är kul och prova lite nytt och youtube är toppen.
      Han har gjort dem själv av gammalt restvirke och klinkerplattor som blivit över. Sedan köpte han hjul till dem på Leroy & Merlin.

      Radera
  6. Vad härligt ni får det på terrassen <3 skönt när man får börja göra i ordning lite :) Tavlan blev jättefin, håller nog med din man lite där om att det påminner om ett akvarium på nåt vis :D Kram!

    SvaraRadera
  7. Vi var iväg och köpte ett citronträd häromdagen, inspirerad av dig så får det stå i en stor kruka. Åtminstone nu under sommaren. Har redan skördat en citron! Gott med brödbak också och att det är färdigt på takterassen inför varma säsongen. Kram

    SvaraRadera
  8. Den äktenskapskris jag gick igenom kom till och slutade när Dr Isikolo blev inblandad. Precis som alla andra par där ute hade vi våra olikheter och jag ser till att jag gjorde mitt bästa för att leda henne rätt, försörja henne och mina barn och även skydda dem. Vi gjorde båda uppoffringar för att säkerställa att vi överlevde förbundet tills hon började agera och medvetet hade så många slagsmål med mig. Hemmet blev obehagligt för alla andra inklusive mina barn. Hon manipulerades av en vän som hade blivit skild och ville också förstöra mitt äktenskap. Jag var tvungen att kontakta Dr Isikolo och han svarade och gjorde sitt bästa för att avsluta problemen. Han återställde kärleken och kopplingen mellan oss och jag kan nu säga att vilken illusion min fru än var under har tagit bort och hon är en bättre kvinna nu. Resultatet av vad Dr Isikolo gjorde för mig som visade sig efter två dagar var det som förvånade mig. Jag och mitt hushåll är fortfarande tacksamma. Jag vädjar till alla som behöver hjälp att fixa sina relationer och äktenskapsproblem att kontakta Dr Isikolo eftersom lösningen är säker. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.