2024-03-25

Ett genuint tack

 

I lördags morse när jag följde med gubben ut på morgonpromenaden hittade vi ett bankomatkort på trottoaren när vi var på väg hem. Vi tog upp det och sa att vi får lämna in det på ett bankkontor. Men när vi kom hem såg vi att det var ett norskt Mastercard.

Gubben sökte på namnet och fick upp en kille på Linkedin och skrev ett meddelande där till honom att han hittat hans bankkort. Gubben lämnade sitt mobilnummer i meddelandet också.

Men lördagen gick och ingen hörde av sig. Då såg gubben ett nummer till den norska banken på det och ringde. Sa hur det låg till och om de kunde få kontakt med deras kund. De skulle de och nu hade även den norska banken gubbens mobilnummer som de kunde lämna till kunden.

Sent på lördagskvällen fick gubben ett meddelande på Linkedin från killen. Han skrev tack och undrade om gubben kunde lämna kortet till honom. 

Han bodde inne i Torrevieja. Snäll som gubben är skrev han tillbaka att inte ikväll, men imorgon ska jag in till stan och kan lämna det då till dig. De bestämde en tid för söndagen.

När gubben lämnade kortet igår så sa killen att det hade varit en blöt kväll och natt när han tappade det. Han hade även kraschat sin mobil berättade han. Sedan sa han tack och hej och gick iväg.

Jag tycker det var väldigt nonchalant av killen. Jag menar inte att han skulle lägga sig ner på sina bara knän och tack ödmjukaste. Eller ge gubben värsta hittelönen. Men gubben tog hand om hans kort. Försökte få tag i killen. Ringde hans bank. Åkte med kortet till honom inne i stan. Så ett mera genuint tack från honom tycker jag hade varit befogat till gubben. 

Men gubben kan klappa sig en extra gång på axeln för det jobb som han lade ner på denna nonchalanta norrman.




14 kommentarer:

  1. Så otroligt nonchalant och så dålig stil av killen. Gubben din förtjänade verkligen ett genuint tack och någon form av hittelön hade varit ytterst passande. Ibland undrar man vad det är för fel på en del människor? Har de noll koll på vanligt hyfs och vett? Suck säger jag bara men all heder och ära till gubben din i alla fall.

    Kram och god måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ju ingen tonårsgrabb direkt. Så lite vett och etikett borde han ha haft tycker jag.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Men fy vilken nonchalant kille han skulle verkligen vara glad att det var just din ”gubbe” som hittade kortet.Det går faktiskt att handla utan att slå pinkoden, nu vet jag inte under vilken summa men det går det har vi gjort i Spanien.
    Önskar er en fin måndag och hoppas att du fortsätter att vara på bättringsvägen.
    Kram Pia.G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gör ju det.
      Ha en fortsatt fin måndag du med.
      Både igår och idag har varit bra dagar.
      Kram

      Radera
  3. Vad snällt av Tommy att lägga ner det jobbet och väldigt dålig stil av killen, värd mer en ett tack. Hoppas du mår bättre , krya på dig och ta det lugnt. Kram Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen dålig stil tyckte jag med.
      Både igår och idag har varit bra dagar.
      Tack snälla.
      Kram

      Radera
  4. Det viktigaste är att T gjorde en fin gest. Den andre får leva med sin karma. Må gott! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man tänker ju hur glad man själv skulle bli om man tappat sitt kort och någon lagt ner sin själ i att hitta en.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  5. Hej Carin! Det må jag säga var en nonchalant norrman! Riktigt dåligt! Tappade hakan när jag läste det du skrev! Han kunde ha hämtat kortet själv, kan man tycka nu efteråt. En kollega till mig hittade ett MasterCard. Hon fick tag på mobilnumret via Google. Han kom till skolan och hämtade kortet. Han var så tacksam och glad! Med sig hade han en stor bukett med tulpaner som tack! Lite skillnad på folk och folk.

    En sor eloge till din gubbe!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Det kan man lugnt säga att det är skillnad på folk och folk.
      Tack
      Kram

      Radera
  6. Jösses vad nonchalant! All kred till din gubbe som verkligen gjorde allt för att kortet skulle komma till rätta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen.
      Han gjorde det han hoppas på att någon skulle ha gjort om han hade tappat sitt kort.

      Radera
  7. Alltså sådana där människor. Vilken fräck typ och vilken klantskalle. Han råkar säkert ut för en massa just för att han är precis så där som han uppförde sig. Lite karma på det hela. Men din gubbe gjorde som en snäll och ordentlig och anständig människa gör. Bra gjort där av honom, och så får norrmannen stå för sitt ynkliga beteende.
    Ha det gott.
    Kramen,
    Anneli

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.