2023-12-22

Så var torsdagen

 

Gubben hade 2 tider på vårdcentralen igår att passa. Den första tiden var 08.30 och den andra var 10.30. Skulle han behöva åka hem igen efter första och sedan åka tillbaka igen. För man vill ju inte sitta av tiden där emellan på vårdcentralen.

Men han fick syn på en sjuksyster som hade plåstrat om hans tumme ett antal gånger när den skulle läka ihop. Så han frågade henne om Doktor Olga som skulle ta kortisonsprutan i knät på honom var där. Och om denna syster kunde se om det gick att ändra på hans tid.

Hon sa att Olga var där och hon skulle kolla om tiden gick att ändra. Strax där efter kom hon och Doktor Olga gåendes i korridoren. Doktor Olga sa att hon kunde ge sprutan nu och visade in gubben på hennes rum. 

När han kom hem så tittade vi på Julkalendern och Alla mot Alla och tog en kopp kaffe. Sedan hamnade vi vid datorn och blev fast där väldigt länge. Det var inte bara slösurf utan vi kollade på pensionsmyndigheten och lite annat med som tog sin lilla tid.

Sedan var det dags för en promenad med Ixa och en veckohandling på Mercadona. Lagom med folk i affären även igår, så det gick snabbt. Blev lite full i skratt i affären, när jag hörde hur en äldre man och karl, förmodligen far och son. Stod och kivades om en burk med inlagda grönsaker (och de hördes långväga i affären). Den äldre ville inte ha burken för han tjatade i ett kör "I don´t eat carrots". Då sonen svarade "But i eat carrots". Om de nu stoppade burken i korgen det förtäljer inte historien. För jag stod inte kvar och kollade.

Sedan gick dagen snabbt till kväll. Vi fick lite update på Whatsapp från flocken. Vi kollade klart på serien som vi såg på Netflix."En helt vanlig familj" heter den och det är en miniserie och vi tyckte den var bra.


Pinjebarr.


Mycket visset var det i skogen.


Bäbiskottar.En helt vanlig familj är en svensk kriminaldramaserie från 2023 som hade premiär på strömningstjänsten Netflix den 24 november 2023. Serien är baserad på Mattias Edvardssons roman med samma namn.

12 kommentarer:

 1. Jag har läst den boken och nu har jag minsann sett serien också här i Sverige. Det är ganska trevligt med program som utspelar sig i områden man känner till, i detta fall Lund. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid kul när man kan känna igen sig när man ser något.
   Kram

   Radera
 2. Jag tittade också på Alla mot Alla, vilken spännande final det blev.
  Hoppas att du får en fantastisk jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev det verkligen.
   Önskar dig detsamma.

   Radera
 3. Skönt att gubben din inte behövde vänta eller springa fram eller tillbaka. Roligare kan man ha det.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var tur.
   Precis, roligare saker finns det.
   Kram

   Radera
 4. Hallå Carin! Vilken tur att Olga kunde ge din gubbe sin spruta. Smidigt och skönt med väntetiden. Serien En helt vanlig familj har vi sett! Riktigt bra och spännande! Vi såg den vid två tillfällen. Vi kunde inte sluta att titta. Du ska ha en skön fredag! Vi är helt insnöade så vi är hemma! Blev ingen tur till Kisa. De varnar att ta bilen i onödan. Så det blir På spåret och Carina Bergfeldt ikväll. KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var skönt att han slapp åka fram och tillbaka.
   Vi såg den med i två omgångar.
   Okej, då är det vitt ute hos er i alla fall.
   Vi ska kolla på tomteparaden här. Sedan hem och titta på samma som ni på tv:n.
   Kram

   Radera
 5. Så skönt att det gick gick att ändra gubbens tid så att han slapp att vänta eller köra fram och tillbaka.
  Den boken har jag läst och gillade den så jag ser fram emot att se serien när vi får Netflix igen.

  Önskar en god kväll nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var bra att hon kunde ta honom då när han var där på morgonen.
   Serien var jättebra tycket vi.
   Detsamma.
   Kram

   Radera
 6. Tack för tips på serie. Skönt att det gick att möblera om tiderna på vårdcentralen. Pensionsförberedelserna tar verkligen tid :) Men snart så.. Önskar dig en härlig uppesittardag & kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod 😊.
   Ja, det var snällt att hon kunde ta gubben när han var där. Så han slapp att åka tillbaka igen.
   Jo, det gör ju det.
   Tack och detsamma.

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.