2023-12-13

Försvinnande gott.

 

Vet att jag visat detta flera gånger tidigare, men det struntar jag i för det är så enkelt och gott.

Jag kommer ihåg när jag fick smaka detta goda knäcke första gången. Det var på gubbens jobb och det var en arbetskollega till honom som hade med sig och bjöd på. Jag tyckte det var supergott och nästan lite som snacks med. Man behövde inte ha smör eller något annat pålägg på det. Utan bara äta det som det är.

Nu undrar ni förstås vad det är som är så in i bomben gott enligt mig. -Jo förstår ni, det är FRÖKNÄCKE jag pratar till skyarna om.

Och hur snabbt går det att fixa till en plåt? -Jo, precis sådär supersnabbt som jag älskar när man bakar något. Kan det bli bättre? NEJ, jag visste det.

Här i Spanien på Mercadona har jag hittat en färdig fröpåse 200 g. som jag använder. Annars går det bra att blanda olika fröer som blir ca. 2 dl. Sedan har jag 0.5 dl. olivolja och ca. 2 dl. kokande vatten. Majsmjöl är det också i och det är ca. 2 dl.

Sedan blandas allt detta ihop till en deg som jag lägger ut på ett bakplåtspapper.

Lägger ett till bakplåtspapper över degen och pressar sedan ut den tills den täcker hela plåten.

När det är klart tar jag och strör över lite flingsalt på degen. Man kan smaksätta sitt knäcke med vilken krydda man vill. Nu till jul tex. kanel.


In i ugnen sedan på 150 grader i ca. 30-40 minuter. Man får kolla i emellanåt så det inte blir för bränt.

12 kommentarer:

  1. Visst är det gott med fröknäcke och det har jag ätit många gånger. Dock har vi aldrig bakat det själv men det är kanske läge att testa.

    Önskar en fin Lucia!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så enkelt och gott, så det tycker 👍😀 jag att ni ska.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Jag har en plåt med fröknäcke i ugnen just nu och då hade jag inte läst bloggen först. Kram 👍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du ser 👍. Vi är fler som gillar det 😋.
      Kram

      Radera
  3. ÄLSKAR fröknäcke. Det är försvinnande och galet gott, som du skriver. Jag föräter mig på det om jag får chansen, kan inte sluta, hehe. Brukar köpa en norsk sort affärerna här har ibland. Borde såklart ge mig på att baka egna, som du. Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är lite beroendeframkallande 😉😁.
      Kram

      Radera
  4. Det är verkligen gott. Jag brukar äta lite väl mycket av det så jag får magknip. Det är svårt att sansa sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är lite svårt att sluta att äta det.

      Radera
  5. Hej Carin! Här har du en till som älskar fröknäcke. Så gott! Godare än chips. Tack för receptet. KRAM Anna

    SvaraRadera
  6. Älskar fröknäcke! Jag har recept på både med och utan majsmjöl. Dags att göra igen, tack för påminnelsen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också gjort utan mjöl och hade fiberhusk istället.
      Varsågod.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.