2023-12-18

Tredje advent

 

Det blev en morgonrunda ner till havet innan frukosten. Och igår var det lite vågor på havet. Så på parkeringen vid Cala Cerrada hade många surfare samlats. De stod och vaxade sina brädor och tog på sig sina våtdräkter, för att sedan hoppa i vattnet och ligga och vänta på bästa vågen. Men det orkade inte jag och Ixa vänta på att se.

Utan vi gick hem käkade frukost och tog även denna dag i ett lugnt tempo. Ixa fick sitt julbad i duschen. Och efter det så luktade hon som en sommaräng i pälsen.

Eftermiddagen tog vi svängen med Ixa nere i dalen (same procedure at yesterday). Då kom en gammal hund gåendes helt ensam i dalen, så vi kopplade upp Ixa och stannade. Men sedan såg vi långt bort att det kom en äldre kvinna gåendes. När hon efter tag såg oss, tog hon upp sin hund i famnen när hon kommit ifatt den.

Då sa gubben att du kan använda koppel på din hund, så du ser vad hunden är och vad den gör. Då fick han till svar. Att hon har ett koppel och visade det. Men i samma veva sa hon också att hennes hund var så gammal, som 21 år. Nog för att hunden såg gammal ut. Men 21 år, kan en hund bli så gammal? Så jag var tvungen att googla på det och det kunde de visst. Men jag hittade ingen lag på att hundar över 20 år kunde man ha lösa 😉. 

Man stöter på roliga, märkliga och superkonstiga hundägare näst intill varje dag här.

Kvällen avverkades i soffan och vi kollade på tv:n.


Vi passade på att gå ner en sväng på stranden.


Så jag kunde knäppa några kort och Ixa springa runt.


Blev en bit kvar från fläskfilén som gubben grillade i lördags. Gjorde en grytvariant av den till spagettin.



Vi tog en glögg till tv:n och bananbröd med grönmögelost och fikonmarmelad på.

6 kommentarer:

  1. Ja, nog möter man en del speciella hundägare minst sagt! Det var en hög ålder det men knappast ett skäl för att inte använda koppel.
    När jag var ute med Miss T träffade vi en äldre kvinna som kom med två pudlar, en kopplad och en lös. Vi hade aldrig träffats tidigare men hon konstaterade helt grundlöst att hundarna kände varandra och skickade fram sin storpudel. Miss T som är en glad sprall (kopplad) snurrade fyra varv och daskade till hunden med sin rumpa. Den blev så paff att den fick hoppa över henne för att komma undan. Tyvärr trillade den och kunde inte stödja på ena benet. Då berättade kvinnan att hunden var fjorton år och hade problem med lederna. Kanske skulle hon haft honom kopplad då. Ibland begriper jag inte hur vissa tänker.

    Önskar en glad måndag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns inga ord till dessa hundägare. Hur går tänket hos dem 🙈.
      Ha en bra måndag du med.
      Kram

      Radera
  2. Hej Carin! Oj, 21 hundår låter jättegammal. Kollade i en hundårskalkylator, 21 hundår är bara 80 människoår. Trodde det skulle vara mycket mer. Det sägs att: "Det går inte att lära gamla hundar att sitta". Är 80-åringen van att gå utan koppel så är det väl så. Hmmmm! Fin måndagskväll till dig! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den såg gammal ut. Men 21 var nog något hon drog till med.
      Ordspråket lyder så 😉 ja. Och hon kanske gick efter det, vem vet.
      Kram

      Radera
  3. Det finns verkligen fantastiskt spännande människor. Mysigt med de levande ljusen, vi har strålande sol och fantastiska dagar, men nätterna är kalla nu. I morse var det ända nere på 2 grader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det gör det verkligen på gott och ont 🙊🙈.
      Idag har vi sol igen. För igår var den bara till och från.
      Så lågt har inte temperaturen blivit ännu på natten. I morse hade jag 7 grader när Ixa och jag gick ut vid 06.30.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.