2023-12-30

Två bokade tider

 

Vi hade en tid inbokad med Ixa hos veterinären kl.10.00. Det var dags för vaccinering. Men först lite frukost i magen innan vi gav oss iväg. Och när vi sitter där och äter vår frukost så får gubben ett sms från kardiologen. Han var inbokad på en tid 14.00 hos dem igår. Precis när han läst sms:et så ringde mobilen med, och det var från kardiologen som ville berätta om tiden som han precis hade fått i sms:et.

Men först var det Ixa:s tur att besöka läkaren(veterinären). Och det var inga problem alls, utan hon skötte sig exemplariskt där. Sprutorna gick bra. Det var rabies och parvovaccinering som hon tog.

Gubben åkte iväg till sjukhuset själv när det var dags. När han kom hem igen berättade han att han kommer få en ny tid för att göra en elkonvertering. Läkaren som han pratat med på kardiologen tyckte gubben var mycket bra. Han pratade ren engelska, inte en blandning av spanska och engelska som en del gör. Så han var nöjd med sitt besök som det var väldigt kort varsel på.

Man ser att gubbens husläkare verkligen är guld värd, för hon lyssnar på sina patienter. Hon har tidigare gett gubben remiss efter provtagningar till kardiologen så han fått göra elkonvertering.

I somras när gubben kände att hjärtat började gå i otakt igen och han sökte för det på vårdcentralen. Då hade hans husläkare semester och han fick en annan läkare. Han kunde inte hjälpa gubben med något, sa han. Utan kände han att det var så akut så fick han åka till akuten på sjukhuset. Tack och hej, nästa patient. Lite så var det.

Nu vet ju gubben att man inte dör av förmaksflimmer men man blir väldigt trött när inte hjärtat slår som det ska, och man äter mediciner som håller ner hjärtverksamheten så det inte rusar. 

Så därför åkte inte gubben och satte sig på akuten utan väntade tills hans husläkare var tillbaka igen efter sin semester. Och det var det värt eftersom hon ordnat en remiss till han.


Ixa var första patienten för dagen.


Hon gillade veterinären som var kvinna som vi haft tidigare. Så hon märkte inte ens att hon fick sprutan.


Så var det fredag och en liten drink serverades innan middagen. Jag hade skurit en apelsin i skivor och stoppade ner dem i en silikonform. Fyllde i med Aperol, Cinzano Rosso och sockerlag till kanten av formen. Silikonformen stod ett dygn i frysen. När jag serverade drinken lade jag apelsinrosen på en bädd av partyis och hällde på med Cava Brut.Till middag serverades pasta med kalkon, färsk bladspenat och skogschampinjon.

6 kommentarer:

 1. Här har vi en gubbe som också skulle få el konvertering. Han har haft EKG på sig i 48 timmar så vi väntar på svar. Vilken snygg drink du gjorde. Den hade jag lätt kunnat svepa just nu. Ha en härlig helg. Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att gubben har gjort det 15-16 gånger. Han har redan gjort det 2 gånger här sedan vi flyttade hit.
   Den var lite festligt och god med.
   Önskar dig detsamma.
   Kram

   Radera
 2. Bra att de har koll på gubben din och fint med en läkare som pratade fullt begriplig engelska. Skönt att Ixa är vaccinerad dessutokm. Just den mot rabies är också så viktig.
  Gott åt ni som vanligt!

  Kram och god lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns skönt att man fått rätt läkare här så man känner sig trygg.
   Ja, absolut vill vi ha det vaccin som hon ska ha.
   Det blev en restmiddag över 😉😀.
   Detsamma till dig.
   Kram

   Radera
 3. Så fina drinkar! Skönt att grabbarna är ompysslade nu :) Trevlig lördagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de blev lite kul.
   Ixa är en tjej 😉😁. Men det är skönt att de har blivit ompysslade båda två.

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.