2024-06-19

Trädgård och sjukhusbesök

 

Igår var det trädgårdsskötsel som stod först på agendan. På bougainvillean skulle det klippas bort allt visset. För nu såg den ena av de två uppstammade som vi har inte vacker ut. Sedan skulle allt visset som låg mellan gruset plockas bort med.

Efter det gick vi upp på taket och vattnade alla växterna och torkade av allt som blivit dammigt igen. Sedan satt vi där en stund och slappade innan vi gick ner. Och då tog jag en runda med Ixa och när jag var tillbaka fixade jag lite mat till oss.

Sedan blev det en dusch och göra sig i ordning för att åka iväg till sjukhuset. Gubben hade en tid (18.20) hos kardiologen och sedan hos sin läkare för hjärtat. Vi var ute i god tid men behövde inte sitta och vänta tills den utsatt tid var. Så först gjorde de ett EKG på gubben. Sedan blev det prat med läkaren.

Eftersom gubben har gjort så många el-konverteringar under årens lopp och det nu inte håller så värst länge när han gör dem, så är det dags att göra något annat. Det har pratats tidigare om ablation så det kanske blir det nu. Men först ska det göras ett ultraljud på hjärtat och se hur det ser ut. Så nästa månad är det dags för det.

När vi åkte hem från sjukhuset svängde vi förbi Skandinaviska för att handla en burk sill till midsommar. Skulle ha handlat gräddfil med, men den var visst slut. Vi tog ett paket svenskt knäckebröd också, för det var länge sedan vi åt. Inget fel på det spanska knäckebrödet. Men Wasa knäckebröd är något speciellt.

Kvällen blev som de övriga kvällarna med en fotbollsmatch. Igår såg vi Portugal - Tjeckien som slutade 2 - 1 till Portugal.


Så stilla och vackert.


Solen som bryter igenom molnen.


Mycket visset var det.


Så vi börjar om på ruta 1 igen 😲.


Plumerian (Hawaii-öarnas nationalblomma) som gubben grävt ner i backen är så fin nu. Nu är det bara de underbara väldoftande blommorna som saknas på den.


Snabb och enkel rätt innan duschen. Pasta med bacon och rödlök + riven parmesan på topp.Gubbens tid var 18.20 men då traskade vi ut igen från sjukhuset. Så det gick fort igår när vi var där.

6 kommentarer:

 1. Skönt när man slipper vänta. Kram

  SvaraRadera
 2. Det blev en rejäl beskärning där får man säga. Kan säkert behövas med jämna mellanrum.
  Så skönt att ni inte behövde vänta så länge. Då är det bara att invänta ultraljud och de vad det säger.

  Kram och god eftermiddag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev ju det, men det kommer nytt igen.
   Verkligen och han har redan fått en tid i juli månad. Bara att hoppas på det bästa.
   Kram Och en fortsatt fin onsdagskväll.

   Radera
 3. Då håller jag tummarna för att de kommer på bästa åtgärden för gubben din. Fin färg på blommorna på trädet jag aldrig kan stava till :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och det får vi hoppas på.
   Du får säga trillingblomma istället för Bougainville.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.