2024-06-20

Dagen gick

 

Ibland kan dagar kännas så otroligt långa och sega. Men det är väldigt sällan, näst intill aldrig längre jag känner det så. Det var mera när man jobbade den känslan kunde infinna sig ibland. Man kunde titta på klockan både nu och då under arbetsdagen och det såg inte ut som tiden hade rört sig ett dugg. 

I alla fall när man hade sådana här dagar. Kunde man längta tills det var dags att få gå och lägga sig så en ny dag skulle infinna sig snart. Och i hoppet om att den nya dagen skulle ha lite action i sig än föregående dag hade haft.

Men nu för tiden har jag aldrig sådana dagar. Nu rullar dagar och veckor på med en sjudjävulsk fart. Sådär fort så man skulle vilja kunna stoppa tiden en aning. Eller i alla fall lägga i en lägre växel på dagen.

Så vad hände med vår onsdag då ? -Jo den bara försvann som ingenting. Vad gjorde vi då? NADA. Tänk en hel dag försvann på ett nafs utan att vi gjorde ett dugg. Lovely and nice och helt underbart.

Idag är det torsdag och vi får se om det blir en repris på gårdagen.

Nej det kan det inte bli. För det finns några saker på vår agenda idag.

Men lovely and nice det kommer den att bli garanterat ändå.



Godmorgon.

2024-06-19

Trädgård och sjukhusbesök

 

Igår var det trädgårdsskötsel som stod först på agendan. På bougainvillean skulle det klippas bort allt visset. För nu såg den ena av de två uppstammade som vi har inte vacker ut. Sedan skulle allt visset som låg mellan gruset plockas bort med.

Efter det gick vi upp på taket och vattnade alla växterna och torkade av allt som blivit dammigt igen. Sedan satt vi där en stund och slappade innan vi gick ner. Och då tog jag en runda med Ixa och när jag var tillbaka fixade jag lite mat till oss.

Sedan blev det en dusch och göra sig i ordning för att åka iväg till sjukhuset. Gubben hade en tid (18.20) hos kardiologen och sedan hos sin läkare för hjärtat. Vi var ute i god tid men behövde inte sitta och vänta tills den utsatt tid var. Så först gjorde de ett EKG på gubben. Sedan blev det prat med läkaren.

Eftersom gubben har gjort så många el-konverteringar under årens lopp och det nu inte håller så värst länge när han gör dem, så är det dags att göra något annat. Det har pratats tidigare om ablation så det kanske blir det nu. Men först ska det göras ett ultraljud på hjärtat och se hur det ser ut. Så nästa månad är det dags för det.

När vi åkte hem från sjukhuset svängde vi förbi Skandinaviska för att handla en burk sill till midsommar. Skulle ha handlat gräddfil med, men den var visst slut. Vi tog ett paket svenskt knäckebröd också, för det var länge sedan vi åt. Inget fel på det spanska knäckebrödet. Men Wasa knäckebröd är något speciellt.

Kvällen blev som de övriga kvällarna med en fotbollsmatch. Igår såg vi Portugal - Tjeckien som slutade 2 - 1 till Portugal.


Så stilla och vackert.


Solen som bryter igenom molnen.


Mycket visset var det.


Så vi börjar om på ruta 1 igen 😲.


Plumerian (Hawaii-öarnas nationalblomma) som gubben grävt ner i backen är så fin nu. Nu är det bara de underbara väldoftande blommorna som saknas på den.


Snabb och enkel rätt innan duschen. Pasta med bacon och rödlök + riven parmesan på topp.



Gubbens tid var 18.20 men då traskade vi ut igen från sjukhuset. Så det gick fort igår när vi var där.

2024-06-18

Ny vecka igen

 

Som jag skrev igår så åkte bror min hem till Sverige igår. Så jag gjorde måndagen till en städdag. Jag tvättade sängkläderna, dammade, dammsög och torkade av golven. Gubben stack iväg på en vattningsturné hos vänner inne i Torrevieja.

När han var tillbaka så fortsatte han med grannarnas blommor och våra nere i trädgården. Idag ska vi hjälpas åt med Bouganvillean i trädgården. För det är en massa visset som måste skakas bort.

Dagen gick vidare med lite fler sysslor, som att måla, lösa korsord (gubben) och läsa lite. På kvällen blev det lite fotboll innan jag hoppade i säng.


Solen hade stigit upp innan vi kom till havet.


Vi sneddade över Playa Flamencastranden.


Jag gjorde en thaigryta på kalkonfilé. Tycke ni som jag, att det ser ut som en liten groda som sitter där pilen är på bilden. Eller är det bara jag som får min fantasi att skena iväg 🙄😁.



Ixa hon klättrade upp på kuddarna som brorsan haft som ryggstöd i soffan när han satt där. Det såg ut som hon låg och kramade kuddarna.

2024-06-17

Sista dagen


Ja, det var det för brorsan igår. De 3 veckorna som han nu hade har nu gått till sitt slut. Men det har varit supertrevliga och mysiga veckor. Men som sagt allt har ett slut. Så även brorsans semester. Så nu är det bara att kolla in en ny flygresa till nästa år igen.

Så igår bestämde vi att vi skulle gå ut och äta middag. Vi hade tänkt att gå till Sunrise och äta. Men när vi kom dit hade de stängt p.g.a. renovering, så vi fick tänka om. Men på samma våningsplan ligger restaurangen La Mafia så vi gick dit istället.

Gubben och jag har inte varit där tidigare, men det var helt okej tyckte vi alla 3. Vi valde olika rätter allihopa. Brorsan en biff, gubben en pizza och jag en pastarätt. Allt var ätbart och kryddat och gott var det med.

När vi kom hem på kvällen körde vi ett sista parti tärning och sedan blev det fotboll innan vi hoppade i säng. 

Och i morse (04.00) skjutsade gubben upp brorsan till flygplatsen. Jag och Ixa sa hej då här hemma och gick och lade oss igen.


Inte mycket folk på restaurangen. Men vi var väl en aning tidiga mot vad man brukar gå ut och äta.


Alla var nöjda med sin maträtt.



Ixa tokgillar brorsan. Så hon saknar honom nu.

2024-06-16

Stranden

 

Vi hoppade marknaden för brorsan har redan gått den en gång, och det räcker gott för honom. Så jag och bror min gick ner till havet istället. Gubben följde inte med, eftersom han skulle skjutsa våra vänners son till flygplatsen.

Det fläktade skönt nere vid havet, för igår var det hett i luften. Vi gick till La Zeniastranden för att prova strandbaren som öppnat igen. Vi hade tur och hittade ett bord med en gång som vi slog oss ner vid. Där satt vi sedan ett tag och spanade ut på de som låg på stranden.

Vi konstaterade att var tid har sin charm. Vi såg barnfamiljer som kom kånkandes med allt som man ska ha när man är på stranden. -Ja ni vet, som stolar, filtar, handdukar, parasoll, barnvagn, leksaker, uppblåsbara saker etc. Och samtidigt som man ska hålla reda på sina småttingar med bland allt folk innan man hittat sin plats på stranden.

När vi gick hemåt igen så stannade vi till på An Sibin och tog ett vätskestopp. Då sms:ade jag gubben för att se om han var på väg hem från flygplatsen. Han var snart hemma svarade han. Så han kom förbi An Sibin där vi satt och tog en öl han med innan vi gick hem till Ixa.

Vi åt tacos till middag på takterrassen och sedan gick vi ner för att se matchen mellan Spanien - Kroatien. Den slutade 3-0 till Spanien.

Efter det blev det lite sällskapsspel på altanen innan jag hoppade i säng. Gubben och brorsan satte sig och kollade på Italien - Albanienmatchen det sista som var kvar av den matchen.

Morgonpromenaden tog vi runt Villamartin.


Det var lite folk på La Zeniastranden.


Likaså på Cala Cerradastranden.


Där höll de på att bygga golv runt strandkiosken som är ställd där nu.



Igår var det varmt och de högsta temperaturerna var i inlandet.

2024-06-15

Vi gick till hundstranden

 

Vi besökte hundstranden igår och tog oss ett dopp alla 3 + Ixa. Det var första gången som Ixa badade i havet. Hon har bara gillat att gräva i sanden tidigare när man har varit där. Men igår så gick hon i självmant och simmade t.o.m. och hon verkade gilla det.

Så här många hundar som det var igår har det inte varit tidigare heller när vi har varit där. Men Ixa smälte in i mängden. Hon lekte med några, studerade andra eller bara var vid oss.

Så att gå ner och bada där kommer vi att göra fler gånger nu när vi vet att det fungerar med Ixa och att hon även gillar att doppa sig.

När vi kom hem blev det dusch för oss allihopa för att få bort sanden och saltet. Efter det tog vi en fredagsdrink på taket och några timmar senare så grillade vi.

På kvällen blev det att se på EM-fotbollen som började igår. Men jag hoppade i säng innan matchen var slut. Även Ixa för hon var bra trött efter alla intryck som hon haft under dagen.


En fin morgon.


Hon började lite försiktigt att stå vid gubben och brorsan.


Men efter ett tag hade hon både tagit Baddaren, Silverfisken och Guldmagistern 😁😉.


Efter baden upp i sanden och rulla runt. Så en rejäl tvätt behövdes när vi kom hem.


Vodka, Aperol, partyis och Lambrusco. Det var blandningen på fredagsdrinken.



Sedan en grillad köttbit och ett glas rött innan vi gick ner och såg på fotbollen.

2024-06-14

En liten åktur

 

Vädret var verkligen omväxlande igår. Men som oftast så slutade de i solsken i alla fall.

När jag gick väg på morgonromenaden så var det kylslaget. Så en tunnare träningsjacka åkte på. Men när solen kom fram blev det varmt igen.

Vi hade tänkt oss en liten biltur upp till vattenreservoaren igår och visa brorsan hur vackert det är där. Men när vi satte oss i bilen så stockade molnen ihop sig och det blev mulet väder.

Det var mulet hela tiden när vi var där. Men när vi satte oss i bilen igen och började köra hemåt så såg vi hur molnen började skingra på sig.

Vi tog vägen förbi playan i Mil Palmeras och åt en pizza där. Och då var vädret strålande fint och inte ett moln fanns kvar på himlen längre.

När vi kom hem på eftermiddagen blev det fri lek  😉😂 för var och en. Så jag satte mig och målade ett tag och sedan sjönk jag ner i en solstol och tog en powernap en stund.


En kylig men värmande vacker morgonpromenad.


La Pedrera-reservoaren.



Pedrera -reservoaren ligger i den spanska kommunen Orihuela i provinsen Alicante.

Vi var här sist 2022 och det var lika vackert nu som då. Fast det var mulet.


Många småvägar bredvid reservoaren som både cyklister och gångare använder. Och en och annan bil med.


Mycket odlingar är det runt omkring också.


Vi gick en liten bit på en av vägarna och rastade Ixa.


Innan vi vände om och körde vidare.


Vi åkte till Mil Palmeras.


Har aldrig tidigare varit på denna stranden. Bara åkt förbi när vi jobbade.



Vi gick upp till en av många restauranger som ligger där och tog en pizza.

2024-06-13

Gick till Boulevarden

 

Jag och brorsan tog oss en sväng bort till La Zenia. Jag skulle handla några grejer till flocken där hemma. Som sedan brorsan får ta med sig hem så slipper jag skicka paket till dem. Det är ju lite dyrt med portot när vikten ökar på paketen.

När vi hade gjort det vi skulle så mötte vi upp gubben och Ixa på An Sibin på hemväg. När vi sedan kom hem så tog jag och stekte pannkakor till middag.

Resten av dagen var lös och ledig och den rullade på som alla andra dagar gör. På kvällen blev det EM i friidrott på tv:n. 



Blev en morgonrunda i byn istället för vid havet.

2024-06-12

Våran tisdag

 

Vaknade till en mulen morgon med ett regn som hängde i luften. Men vi trotsade vädret och tog en promenad ner mot havet ändå.

Vi stannade till på Surfers och vilade benen och släckte törsten med en öl. Det kom några stänk när vi satt där men inget som man blev blöt av.

När vi gick hem från havet tog vi vägen förbi Rockys. Vi satte oss ner vid ett bord och bad dem fälla upp parasollet som stod vid bordet. För nu var regndropparna lite större än innan. Men vi fick ett nej till svar av servitören. Vi kunde sätta oss inne istället.

Det fanns några parasoll som var uppfällda och vi frågade varför de fick vara uppfällda men inte vårt. Det vi fick till svar av honom var, att de fällde upp dem på morgonen om kunder åt frukost. Vad är det för svar? och varför har man parasoll för om man inte får fälla upp dem.

Så vi sa tack och hej och reste oss upp och gick därifrån. Är man inte mer mån om sina kunder behöver man inte ha några överhuvud taget.

Vi stannade till på paddeln istället och vilade benen igen. Och där fick vi fälla upp parasollet utan några problem.

När vi kom hem fixade jag till lite mat och gubben och brorsan tog ett dopp i poolen under tiden.

Kvällen blev den samma som föregående kväll. Efter spel, korsordslösning och lite datorhäng (det var jag) så blev det en film innan vi gick och lade oss.


Såg att La Zeniastranden hade fått några skojiga trampbåtar.


Uppe vid Cala Cerrada hade strandkiosken blivit uppställd.


Var tvungen att gå runt udden för att se om strandkiosken fanns på Playa Flamencastranden. Men det gjorde den inte.


Jag hade satt en deg på kalljäsning över natten. Så det blev nybakat till frukosten.


Ixa ville stå i knät på husse och kolla in fåglarna när vi satt på Surfers.


Sedan gick vi mot Rockys. Men som vi inte stannade på.


Ixa stormtrivs med brorsan.



På kvällen kom det en rejäl störtskur. Men då satt vi på altanen.

2024-06-11

Ny vecka

 

Vi startade upp veckan i ett behagligt tempo. Det hände inte så värst mycket här hemma, men dagen gick ändå.

Gubben och brorsan åkte och vattnade lite blommor hos vänner. Sedan fick de ta en sväng förbi Mercadona innan de kom hem igen.

Jag och Ixa vi var kvar hemma och gjorde det vi ville. Så det blev lite läsning, målning och lite chill.


Man kan nu läsa lite varstans på media att vi haft en tragisk vecka här hos oss.



Det har varit 8 drunkningsolyckor här på Costa Blanca-kusten veckan som varit. Det är mycket hemskt. Och då har inte den stora turistsäsongen kommit igång ordentligt ännu heller.

2024-06-10

Grovrengöring

 

Igår blev det ett teamwork på takterrassen. Högtryckstvätten åkte fram för att få bort all sand. Så gubben körde högtrycksfläkten och jag och brorsan hade varsin trasa som vi torkade av möblerna med. Vi fick skaka alla filtar som låg över dynorna i möblerna. -Ja, det blir skitigt när sanden drar in.

På eftermiddagen började det att blåsa så mycket så när det var dags för restmiddag så intog vi den på altanen istället. 

Kvällen blev en stund vid tv:n innan vi hoppade i säng. Och vi såg på en Polsk film som hette "Colors of evil red" på Netflix.


En stillsam söndagspromenad.


Men efter frukost och kaffet blev det arbetsdag.


Sand överallt.


Lite frukt och macklunch tog vi på taket.



När en ung kvinna mördas i den baltiska kustregionen i Polen. Så samarbetar hennes mamma en framstående domare med en ny åklagare i området för att upptäcka vad som verkligen hände. För det finns massor av frågor som till synes kan besvaras av de högar av bevis som ingen annan utreder.