2023-08-07

En helt vanlig söndag

 

Jag och Ixa sa hej till en ny morgon nere vid havet. Nu går solen inte upp förens efter sju så vi är före den för det mesta nu förtiden.

Hemma igen tog vi frukosten vid tv:n och såg på nyhetsmorgon och såg allt elände som hänt i Sverige och världen. Inte en dag som de inte pratar om skjutningar eller någon som har blivit skjuten.

Sedan blev det en stund vid datorn innan damernas fotbollsmatch började. Och jösses vilken rysare det blev. Men där kan vi tacka målvakten Zecira Musovic för hennes vägg i målet som hon var. Så nu är vi vidare i VM.

Efter matchen gick gubben och jag upp till Da Mario för vi hade bestämt med Stefan att ta en öl ihop där. Men vi slog till och käkade middag där med. Vi har bara ätit pizza förut när vi ätit där. Men igår slog vi till på en pastarätt både jag och gubben. Och det blev tummen upp av oss båda. Där hade de inte glömt kryddorna och smakerna gifte sig med varandra.

När vi kom hem slängde vi oss i soffan och såg de sista 2 avsnitten på vår serie. Sedan gick vi ut och satte oss. Jag tog en sista sväng med Ixa och plockade ner tvätten när jag kom tillbaka.

Satte mig vid datorn en stund och såg på Youtube. Följer några vanlifespar som lägger upp nya vloggar varje vecka.


Gatlyktorna har inte hunnit att släckas innan vi når havet nu.


Men det går fort som attan från mörker till ljus.


Den här tiden efter 07.00 är väl mer human för många att pallra sig upp för att se på soluppgången. Mot i Juni när den är vid 06.30.


Så himla gott.



De här glasen + ställningen hade någon kastat. Ställt den fint bredvid soptunnan. Finns de kvar när vi går hem från Da Mario, tar jag den sa gubben. Det gjorde den. Så nu är vi de nya ägarna till glasen.

14 kommentarer:

  1. Ja det är tråkigt att de fokuserar mest på tråkiga nyheter. Jag menar inte att man ska blunda för dem men det händer mycket bra också som borde lyftas fram. Ha en fin vecka! Kram 👍🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, lite roligheter skadar inte.
      Detsamma.
      Kram

      Radera
  2. Det händer på tok för mycket i Sverige numera och det är inga goda nyheter. Känns som om vi är på fel spår helt och ingen riktigt kan ta itu med det. Danmark arbetar på ett helt annat och mycket tuffare sätt vilket har givit gott resultat. Ibland blir det så mjäkigt i Sverige.
    Så god maten såg ut! I går gjorde vi en aubergine- och zucchinilasagne och den blev verkligen god tyckte jag. Husse är inte så förtjust i pasta men det är jag.
    Så fina glas så det var tur att n tog tillvara på dem.

    Kram och god måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig.
      Den var väldigt god och det var aubergine i min bl.a.
      Jag gillar pasta men gubben skulle kunna äta det varje dag, och där går gränsen för mig 😉😃. Men en eller två dagar är okej.
      Vi får se om de kommer till användning eller om det blir något som bara står i skåpet.
      Ha en bra måndag du med.
      Kram

      Radera
  3. Pasta är gott men för mycket av det gillar inte min mage.
    Glasen var fina. Tror min pappa hade några liknande med en grön glaskaraff till.
    Tänk att du är så morgonpigg så du hinner se soluppgången.
    Själv är jag en nattuggla och missar nästan aldrig solnedgången. =)
    Ha en fin vecka nu.
    Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, här är det inga problem med det.
      Ja, de var en söt liten pjäs. Får se om vi använder dem nu också.
      Väldigt morgonpigg är jag.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Kul att läsa vad som händer söder om stan, vi håller till i La Mata och har så gjort sedan 1984, dock inte permanent. Vi "pendlar" mellan Stockholm och Torrevieja och det passar oss perfekt.

    Maten såg jättegod ut. Vi har goda vänner i Campoamors golfresort så de brukar hitta på nya restauranger på er sida av stan och det är flera asiater som är superbra har vi insett.

    Fina glas ni hittade, synd att slänga men bra att någon tar rätt på dem.

    /Yvonne Å

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Vi hittade till Playa Flamenca 2012 och köpte eget 2016 och flyttade permanent 2018 hit. Det är inget som vi ångrar.
      Den var jättegod faktiskt. Ja, det finns en del asiatiska restauranger här omkring.
      Ja de var fina. Nu får vi se till så de inte bara står i ett skåp hos oss.

      Radera
  5. Härlig start på dagen med morgonpromenad i soluppgång. Nu märks det att vi går mot mörkare tider igen. Matchen var ju så bra och Sveriges målvakt räddade kvar oss i matchen. Grymt bra insats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Startar nästan alltid morgonen med en promenad vid havet.
      Ja, det var en bra match.

      Radera
  6. Är du sugen på vanlife, frågar med tanke på att du följer ett par vanlifare. Jag blir ju nyfiken på vad du lockas av :) Kul att prova ny maträtt och att den får tummen upp också. Har kikat lite på gamla inlägg och hittat takterassen på flera bilder, roligt att se hur ni har det där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag är inte sugen på vanlife, men jag tycker det är kul att följa dessa ungdomar som byggt om sina bussar och har det som sina hem. Sedan kanske det är för att ett av paren kommer från våra trakter i Sverige med.
      Okej, då har du lite hum om hur vi bor och våran takterrass som vi älskar.

      Radera
  7. Så härligt när drömmar går i uppfyllelse och ni verkar ha det så bra! Vi har också pratat om ett liv i Spanien men vi är inte riktigt beredda på att lämna barn och barnbarn under så lång tid. Men kanske hyra något ett par månader när det är som mest trist här i Sverige; jan-feb så att de kan komma ner och hälsa på. Det vore något. Kram //Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi är nöjda med vårt liv.
      Ett boende kvar i Sverige att sitta och betala hyra på fast man inte är där flera månader det gick bort hos oss. Vi resonerade så att vi har bara ett liv och gör vi det inte nu, så är vi alldeles för gamla när våra barnbarn har blivit stora. Eller t.o.m. jordgubbar båda två.
      Vi hade öppet hus när vi bodde i Sverige och hade våran stora flock hos oss nästan varje helg. Mysig och alldeles underbart tyckte vi båda två. Vi Älskar att rå om våran flock. Men nu gör vi det, när vi ses. Antingen här hos oss eller i Sverige.
      Så vi vågade vända blad och börja på ett nytt kapitel.
      Hoppas er dröm går i uppfyllelse någon gång.
      Kram Carin

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.