2023-08-18

Nytt spel och en bra film

 

Igår var det veckohandling som stod på agendan. Men först var gubben iväg och checkade lite blommor. Och när han kom hem tog jag och gick ner till Mercadona för att handla.

När jag var klar i affären slog jag en pling till gubben så fick han komma och hämta mig. Vi har ju gjort så nu ett par gånger och det fungerar utmärkt. När jag kommer ut från affären står han där och det är bara att stoppa i matkassarna och åka hem.

Vi körde en liten restmiddag igår för att göra plats åt det som inhandlats på Mercadona. Kylskåpet är bara hälften så stort som det vi hade i Sverige, och även frysen. Och vi glömmer ofta det när vi handlar mat som ska i kyl och frys.

Så när veckohandlingen är gjord är det ett pussel man lagt inne i kylen för att allting skulle kunna komma in. Men när några dagar gått, så är det precis som vanligt. Bara att ta det man ska ha. Man behöver inte flytta på saker hit och dit i kylskåpet längre då. 

På kvällen kollade vi på en film som heter "The good nurse". En bra film tyckte vi båda två som är verklighetsbaserad. 


Igår gick vi en liten annan runda upp till Villamartin och kanalen.


Nu skulle vi högst upp på toppen där borta och sedan skulle vi se allmänningen.


Och när vi var framme hade det börjat att ljusna.


Och när vi gått ytterligare en bit så tittade solen fram.


Lugnt och stilla vid kanalen.


Visset är bra vackert.


Restmiddag.


Sedan en match i det nya brädspelet som gubben skickat efter. Ett stressigt spel som var skoj. Det gäller att få igenom alla sina puckar i det lilla hålet. Längst bak på spelbrickan är det ett gummiband som man skjuter iväg puckarna med.



The Good Nurse, är baserad på kriminalboken The Good Nurse.  En sann berättelse om galenskap och mord skriven av Chales Graeber 2013. Som följer Charles Cullens brott. En verklig seriemördare som tros ha dödat nästan 400 människor under sitt 16-åriga uppdrag som sjuksköterska.


Och idag har vi hurrat för vårt barnbarn Axel som fyller 10 år.

8 kommentarer:

  1. I samband med att vi renoverade vårt kök valde vi kombinerad kyl/frys så platsen är mindre men det räcker gott och väl till två personer. Den gamla kylen och frysen sparade vi dock och satte ut i förrådet så vid behov använder vi dem.

    Grattis till ert fina barnbarn!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst räcker kylskåpet till två personer gott och väl. Men när ska jag lära mig att bara handla för två personer 🙈. Vi har en kyl på taket där vi har läsk, vatten och öl i. Den brukar få bli behjälplig när jag inte kan stuva ordentligt i kylen.
      Tack.
      Kram

      Radera
  2. Jag håller med dig C. Jag blir galen på vår lilla kyl och frys. Att flytta runt 14 grejer innan man hittar det man söker är inte någon hit. I gengäld kunde det varit värre saker att reta sig på. 😉 Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det har du rätt i.
      Men när det inte finns något annat (världs) problem för tillfället 🙈🙊. Så får jag ta till kyl o frys just nu.
      Oj, hoppsan där tog jag visst i för kung och fosterland 😉😳.
      Detsamma, kram

      Radera
  3. Den var läskig den filmen tycker jag. Så lätt han kom åt alla.. Vet hur det är att ha för liten kyl och frys, efter tre år i husbil :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fy ja. Tänk så många de tror han bragt livet på.
      Där är ju kyl och frys snäppet mindre än vad vi har nu 😰😲.

      Radera
  4. I vår gamla lägenhet hade vi en halv kyl och frys så jag blev expert på att pussla så att allt fick plats. Men till slut så tröttnade vi och köpte en halv kyl/frys till för att komplettera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man blir ju rätt duktig på detta pusslande 😉😀.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.