2023-08-28

Några droppar

 

Det var vad vi fick i regnväg under natten till söndagen. -Jo, Ixa och jag fick några ynka droppar med på våran morgonpromenad. Läste att det hade kommit 0,6 liter regn per kvadratmeter. En droppe i havet om man säger så.

Så man får vara glad att vi inte fick ovädret som drog in över Mallorca igår. Storm och skyfall hade de där. Vi fick däremot kraftiga vindar som de utlovat under dagen, som avtog framåt kvällen.

I morse kändes det som att hösten är på G när vi gick morgonrundan. När vi startade rundan stod termometern på +20. Men bara efter en timme när vi kommit ner till havet så hade temperaturen stigit 4 grader till. Har sett att temperaturen kommer att hålla sig runt 30-strecket på dagarna nu. Och så har luftfuktigheten sjunkit rejält med. Den har håller sig runt 30% nu mot runt 90% som vi haft en längre tid.


Inne på det här området var vi lite intresserade av en lägenhet i början. Men hoppade av när vi tänkte till. Det var inte alls vi. Så var inte drömmen att bo på heltid här.


Lägenheten var ett bankåtertag och var väldigt billig. Men så här ville vi inte bo. Lägenhet, ingen trädgård, trappor och alldeles för litet. Vi bor inte stort nu heller. Men helt perfekt för oss.



Lite blött efter regnet nere vid havet.

8 kommentarer:

  1. Härligt att ni hittade rätt! Man behöver inte bo stort men själv tycker jag att läget är A och O. En egen trädgård måste vara perfekt både med tanke på gubben dins intresse men även Ixa. Bor man i värmen vill man ha utemiljö också tänker jag, i alla fall hade jag velat ha det.

    Önskar en fin start på den nya veckan!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi har verkligen hittat rätt och stortrivs med vår trädgård och vårt lilla hus.
      Och utemiljö är något man vill ha när man bor här.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Skönt när det blir rätt. Det är ju inte alltid det händer. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, och som sagt det är inte alltid det händer.
      Kram

      Radera
  3. Så gött att det blev som det skulle. Att bo inne jämnt är inte för oss, det är ju en av anledningarna till att vi flyttat hit, för att kunna vara utomhus mycket mer :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, vi älskar sol och värme och gillar att vara ute vi med. Och vi har inte mycket till övers för vintermånaderna som var i Sverige.

      Radera
  4. Hej Carin! I morse regnade och regnade det! Men sen på eftermiddagen kom SOLEN! 18°C och det kändes som sommar! Hahaha 20° är höst för dig och 18° är sommar för mig! Du har verkligen blivit spansk! Minns när maken och jag var i Antibes en påsk. Jag hade sommarkläder på mig och fransmännen gick i täckjacka! KRAMAR Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan nog hålla med dig lite 😉😁.
      Men jag har alltid varit lite frusen av mig 🙄.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.