2023-08-29

Måndag igen 🙃

 

Igår var det en ny vecka igen och som jag skrev igår så var morgonpromenaden väldigt sval och skön när vi gick den. 

När frukost och datorhäng var överstökat tog gubben och åkte iväg och vattnade lite blommor hos andra, som han sköter om när de inte är här. Jag passade på att tvätta våra fönster/glasdörrar ute på altanen då. De har inte tvättas sedan långt före jul 🙈.

För när kom Ixa in i familjen, satte hon alltid nosen först mot fönsterrutan när hon var på altanen och skulle kolla ut. Men nu har hon blivit större och går inte enda fram mot rutan när skjutdörrarna är stängda och hon ska titta ut. Så nu är fönsterrutorna tvättade och det känns väldigt skönt att det är gjort.

På eftermiddagen åkte vi iväg för att göra ett jobb ihop. Ja, vi var på samma ställe men gjorde olika saker. Gubben bar ut trädgårdsmöbler och jag städade. Det värsta var att vi har visst helt glömt bort hur det var att jobba i värmen som vi gjorde några år. -Eller, inte hur det var att jobba, men vad man ska ha med sig. -Vet ni???? vi glömde att ta med vatten 😱. Så när vi äntligen var klara där, var det som jag såg hägringar framför mig. Megastora brunnar med vatten som inte fanns 😨. -Nej, riktigt så illa var det inte. Men hur kan man glömma vattnet hemma? när man vet att man ska jobba och att det är varmt.

Tur att vi inte hade långt hem. Först drack jag en cola för att få i mig något sött och sedan blev det vatten i mängder innan jag började med maten.

På kvällen var gubben iväg ytterligare på ett litet jobb. Jag själv satt i lugn och ro och kollade på en miniserie som jag blev tipsad om av Anna med bloggen Channal. Den heter "Tjejerna längst bak" och är en spansk komedi/dramaserie.


Här skena fantasin iväg och jag såg en jättetrollsända på himlen 😃.


Och här har ni de tre äldre herrarna som jag möter på morgonen som går på paseon i Punta Prima. Som jag skrivit om i ett annat inlägg. De som hälsar på alla de möter. Men igår var det bara en som hade sin gympapåse på ryggen 🤔.


Det här måste jag tipsa er om. Göra våfflor av kokt ris. Enkelt och gott med.


Man kanske har ris över eller så kokar man nytt och låter det kallna. Sedan hade jag i ett ägg och lite majsenamjöl på mitt kallna ris (för att de skulle hålla ihop). Plattade ut smeten i våffeljärnet och gräddade en risvåffla. Som jag sedan garnerade med krabbstick, rödlök, bladspenat, citron och crème fraiche. Och kryddade med blandpeppar och örtsalt.



En rörande komedi om fem vänner som ger sig i kast med en kaotisk ”bucket list” på deras årliga semester tillsammans efter att en av dem fått veta att hon har cancer.

6 kommentarer:

  1. Ohh tack för tips om filmen och ska försöka se den. Samt jag fick den till en san på himlen men även en trollslända. Snällt att vattna åt dem som är bortresta =D. Hehe sött det lät med vovven som den gjorde förrut med nosen mot rutan =D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod, det är en miniserie.
      Ja när du säger det, så ser jag svanen med.
      Det var många små nosprickar på rutan 😃.

      Radera
  2. Wow, vilken alldeles fantastisk bild på himlen! Så otroligt fin.
    Så var det fönsterna ja... Där ligger jag inte bättre till och det börjar kännas akut minst sagt. Rena fönster tycker jag gör hela hemmet renare.

    Trevlig tisdag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var lite magisk, tack.
      Håller med dig. Allt skiner lite mer när fönstren är rena.
      En fin tisdag till dig med.
      Kram

      Radera
  3. Allt arbete som ni gör för vänner med vattning och sånt, är det av välvilja eller är det något ni får ersättning för? Blir nyfiken på upplägget. Visst är vatten nödvändigt! Lätt hänt att glömma av, men skönt ni inte hade långt hem. Fin himmel!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är av ren välvilja 😀. Det är gubben som inte kan se våra vänner och grannarnas blommor bara vissna ner när de är här. Blommor och växter är hans liv, de se 😉😁.
      Ja, det var skönt att det var nära hem.
      Tack.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.