2023-08-23

Min tisdag

 

När frukosten var i magen så försvann gubben iväg på en liten rundtur med Mats. Jag och Ixa höll oss hemma.

Ixa sov och jag småplockade med lite utav varje. Jag gick från att vika tvätt, till att virka några varv. Sedan vidare till att börja borra hål i mina snäckor som jag köpte. Nu måste jag bara köpa en grövre gummitråd till dem. För den jag har är alldeles för klen för de stora snäckorna. Jag blev sugen på att baka ett yoghurtbröd med en massa godsaker i. Så jag googlade fram ett recept och satte igång.

Men resultatet det blev inte alls som i mina drömmar. Saftigt och gott med en massa frön, nötter och torkad frukt i. -Jodå, allt detta var i brödet. Men när jag skar i brödet när det hade kallnat, så var det bara en gegga inuti. Brukar inte kasta mat eller bröd. Men det här åkte i sopen med en gång.

Igår var jag inte uppe på takterrassen en enda gång. Utan jag höll till inomhus mestadels med olika grejer. Eller så satt jag på trappan en stund och bara filosoferade.


Nu går inte solen upp fören vid 07.25.


En ståtlig palm som är skött som den ska.


Så vi hinner som oftast ner till havet innan solen stigit upp nu.


Snart är vi nere på Paseon i Punta Prima.


Och på hemväg så har solen kommit upp i ryggen på oss.


Vår Afrikanska kottepalm i vår trädgård. Och tillandsiorna hängande ovanför.


Den lyser upp fint den kinesiska solcellslampan som vi fick av Ulrika. Och inte har den tappat färg heller eller ännu kanske man ska tillägga.


2 timmar inne i ugnen på 175 grader. Klappade på brödet lite lätt som min mamma lärt mig. kändes stumt och fast. Lät det stå i formen tills det svalnat. Sedan skar jag i det 😱. Allt hade sjunkit ihop inuti till en gegga. Ingen bild på detta, för den åkte i sopen bums.

8 kommentarer:

  1. Så snopet med brödet men ibland blir det bara fel. Förstår att det åkte i soporna direkt. Hoppas det går bättre med halsbandstillverkningen men det är jag säker på.
    Så vackra promenadbilder!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag blev väldigt förvånad när jag skar i brödet.
      Det får vi hoppas att det går vägen med det 😉😄
      Kram

      Radera
  2. Nej vad tråkigt med brödet, men ibland blir det inte som man tänkt. Jag vet då jag skulle göra en knäckig paj och det knäckiga gick att lyfta så var det andra kvar under, men dock såg ditt bröd gott ut ändå. Härliga bilder du visar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man lyckas inte jämt 🙄 med saker och ting 😉.
      Som skådebröd var det toppen 😅.
      Tack.

      Radera
  3. Tråkigt med brödet, men ibland blir det verkligen misslyckade grejer i köket :) Å andra sidan är det oftare bra resultat än dåliga så en får glädjas åt det :) Fina bilder som vanligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ibland så blir det inte riktigt som man har tänkt sig 🙄. Men som du skriver så är det inte så himla ofta det blir så 😉😀.

      Radera
  4. Så retligt med brödet. Man vill ju efter ha väntat så länge på att det ska bli klart att få njuta av det. Njuta, verkar du få en dos av på dina promenader i alla fall
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var lite retligt. För jag var så sugen på ett sådant där bröd fyllt med en massa gottigt i.
      Mina promenader är guld.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.