2023-08-26

Glömt att berätta

 

Vaknade av att Ixa stod och hulkade på den nya lilla mattan som jag köpte på Chinobutiken för några dagar sedan. Det som låg på mattan var gul galla och rester från bark. Sådan bark som vi har i en av rabatterna. Det är den under vår trappa upp till takterrassen.

Den rabatten har hon hållit på och grävt i sedan vi fick hem henne och plockat bitar av barken och springer iväg när vi sagt nej. Men nu hade hon tydligen knaprat i sig en sådan bit utan att vi sett.

Så jag spolade av geggat från mattan och sedan tog vi vår morgonrunda. Eftersom vi är ute och går ett tag på morgonen, så får Ixa alltid lite torrfoder innan vi ger oss iväg. Så hon inte går på tom mage när vi gör rundan. Och när vi är hemma igen så får hon sitt första mål mat för dagen. Det är samma torrfoder som hon får innan vi går ut och går. Sedan får hon sitt sista mål mat vid 17.00 - 17.30.

När mattan hade torkat så var det fortfarande som en ljusgul fläck där hon hade kräkts. Så det fick bli en vända med trasmattan i tvättmaskinen istället. Ingen mening med att gno lite till på fläcken.

Innan vi tog fredag och fredagsmys vattnade gubben grannarnas växter och plockade bort visset. Han kom in när hälften var gjort och sa att han var tvungen att ha lite hjälp att plåstra om tummen 😱. -Va, vad har du gjort. Det är inte samma tumme som sist svarade han. Utan den andra och jag skar mig på en klinkerplatta som grannen hade lagt på krukan så inte katterna ska ha krukan som en toalett.

Så det var fram med sårtvätt, plåster och lite självklistrande gasbinda. Gubben har kvar sedan han gjorde sig illa i sin andra tumme och hade klippkort på vårdcentralen.

På tal om vårdcentralen, så blev gubben väldigt besviken på läkaren som han fått när han skulle dit med hjärtat. Gubbens husläkare har semester så han fick en annan istället. Han undrade vad gubben vill ha hjälp med. Och gubben sa som det var att han ville ha en remiss till kardiologen för hjärtat slår i otakt igen. Det kan inte jag hjälpa dig med svarade läkaren. -Vaaaaaaaaaa, det har ni gjort förut. Du äter ju medicin mot ditt förmaksflimmer och hur vet du att du har det nu.

Gubben trodde inte det var sant när läkaren var så nonchalant. Han om någon borde ju se i journalerna hur många gånger han gjort el-konverteringar och att han gjort 2 st. här på Torreviejasjukhuset med. Gubben svarade att det känner han med en gång när hjärtat går i otakt. Och att han vet att man dör inte av förmaksflimmer. Men att det är skönare när hjärtat slår som det ska och han blir mindre trött när han ska göra något.

Då får du åka till akuten i Torreviejas om du känner så, svarade läkaren. För han skrev inte ut någon remiss till gubben. Tack och hej, ungefär.

Så det får gubben göra eller om han ska vänta tills hans egna husläkare kommer tillbaka från semestern. Ja, vi får se hur det blir.

Tillbaka till fredagen så blev det en eftermiddag på takterrassen med både tilltugg, fredagsdrink och middag. Innan vi gick ner och tog kväller med att titta på tv:n en stund innan vi hoppade i säng.





Det var fortfarande mörkt när vi kom ner till Punta Primas strandpromenad.


Fläcken gick bort efter den tvättades i maskinen.


Den här flaskan har vi fått utav en av våra svenska grannar.


Den kom till användning i går till vår fredagsdrink. Det var Pina Colada essens, partyis i hela glaset och det blå bubblet. Kanten var dekorerad med strösocker som fått färg av karamellfärg.


Vi åt carpaccio till drinken.


På kvällen åt vi gambas med tillbehör till.


Så gott.

9 kommentarer:

  1. Det blev en trevlig fredag trots det tråkiga uppvaknandet minsann. Kram

    SvaraRadera
  2. Det var en märklig attityd hos läkaren tycker jag men men...
    Det är inte roligt med dåliga hundmagar men oftast går det över ganska så snabbt. Här hemma har många mattor tyvärr blivit förstörda men vad gör man...
    Jag förmodar att drinken var god men min första tanke var faktiskt att den är fantastiskt vacker! Trodde inte man kunde säga som om en drink men jo då :D

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen, gubben blev paff. Men det har hänt tidigare på vårdcentralen att han råkat ut för en sådan här läkare, tyvärr. Men då gällde solkeratoser som han fått i huvudet.
      Ja, som tur är så gör de ju det.
      Den blev lite för söt för våran smak. Men, men, nästa gång om det blir någon nästa gång så får det vara mindre pina colada i den.
      Men kan hålla med om att den blev verkligen vacker.
      Kram

      Radera
  3. Vad tråkigt att han inte fick hjälp när han kom till läkaren. Dina drinkar är verkligen fina och läskande! Trevlig lördagskväll

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det var väl inte det han hoppats på när han sökte hjälp.
      Tack.
      Hoppas din lördag varit toppen med.

      Radera
  4. Hej Carin! Hoppas Ixa mår bra och din gubbes tumme o hjärta! Vilken nonchalant läkare! Hoppas verkligen ni inte behöver sitta på akuten. De brukar inte ha så lång semester i Spanien. Gubbens husdoktor är nog snart åter.

    Tjusig drink! Ser ut som drinken Hawaiian Blue! Så mkt gott på erat bord. Ha en skön söndag! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ixa mår bra igen. Går ju rätt fort över på en hund.
      Gubben har råkat ut för en annan läkare på vårdcentralen som var lika nonchalant den. Hans husläkare kommer tillbaka i september någon gång.
      Det blev en magisk blå färg. Men jag tror inte det är samma i min drink som den.
      Fin söndag till dig med.
      Kram

      Radera
  5. Ett stort tack från Maya till DR AJAYI för att du hjälpte mig att återställa mitt trasiga hem. Inkonsekvens har varit ordningen för dagen i mitt hem och äktenskap. Min man har haft ett jäkla problem och slitit i mitt kött ända sedan vi började ha för många missförstånd. Vissa dagar gick han bara och kom aldrig tillbaka förrän de senaste veckorna. Jag var förkrossad och försökte allt jag kunde för att åtgärda problemen men lyckades inte. Jag var tvungen att söka efter hjälp och jag blev hänvisad av en vän att kontakta DR AJAYI vilket jag gjorde. Jag visste aldrig att det skulle vara möjligt eftersom problemen hade dröjt sig kvar i två hela år. DR AJAYI försäkrade mig och sa bara till mig att lita på honom och tro på att få mina önskningar uppfyllda. Han fixade mitt äktenskap med sitt kraftfulla kärleksåterföreningsband och mitt hem är fantastiskt igen och min man är med mig för att aldrig lämna längre. Kontakta honom också och tro att han kan hjälpa dig eftersom han inte har några dåliga uppgifter. Sms:a honom bara via WhatsApp +2347084887094 eller maila honom via: drajayi1990@gmail.com

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.