2023-08-08

Nu vänder vädret igen

 

Redan inne i vecka 32 och bara 139 dagar kvar till jul 🙈. Säger som gubben skulle ha sagt, men JÖSSES, vad tiden rusar på. 

Igår var det måndag igen och gubben tog pärlan och körde en blomsväng och åkte och handlade blomjord på trädgårdshandeln i Los Montesinos.

Det är där han hittat en jord som han har fastnat för. En näringsrik och bra textur på den och lite dyrare. Men den är inte som skitjorden på Chinobutikerna, som vi gjorde bort oss på och handlade först när vi flyttade hit.

Det som har ändras med den här bättre jorden, är att de minskat på säckarna. Först var det 80 liters säckar men nu finns de bara på 70 liter. Men priset är det samma som innan. Men det är visst precis som i Sverige, säger gubben. Han kommer ihåg när han jobbade att jordpåsarna minskade i storlek men priset var det samma. Mycket fula trix.

Vad gjorde jag då. Jo jag tog och hjälpte gubben med vattningen här hemma. Eller jag vattnade uppe på takterrassen alla växter som finns där. Tvättade ur regntunnorna som står där och torkade av bord och stolar från sand som alltid finns här i luften mer eller mindre.

Och när jag nu nämde sand, så kommer det komma in calima i slutet av veckan när en värmevåg från Afrika kommer hit. Men som tur är, så är inget regn utlovat. Så det blir bara dammigt men inte lerigt.

Kvällen blev en stund vid tv:n sedan hoppade jag i säng. Vi stängde fönstret och satt på ac:n på 27. För natten innan när vi sov med öppet fönster och hade takfläkten på. Låg bara Ixa och moffade på alla ljud som hon hörde. Och skällde ut grannens katt som hon fick syn på, uppe grannens takterrass.

Restaurang Nautilus i Punta Prima.


Solen började komma upp när vi gick mot Mosca stranden.


Där borta ligger hotellet som vi brukar gå förbi.


I söndagsmorse efter morgonpromenaden gjorde jag en paj, som var tänkt till middag senare på dagen.


Men eftersom vi åt på Da Mario, så fick det bli gårdagens middag istället.



Här läste jag om caliman som kommer att komma i slutet av veckan.

10 kommentarer:

  1. Smidigt att ni har AC för jag kan tänka mig att det blir lugnare då än med öppet fönster. Spatserar en katt förbi måste man så klart hålla koll.
    Här hemma behöver vi bara bekymra oss över regn som faller. Just nu känns det som om det redan är höst och tyvärr tror jag inte att sommaren hittar hit igen, inte i år.

    Kram och god tisdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får bli ac:n på ett tag igen. Framåt senhösten avtar mycket ljud som är just nu på natten (turister). Så då får vi öppna fönstret igen.
      Så himla tråkigt att det inte blev en sommar som 2018 som man trodde ett tag. Höstrusket kan gott vänta ett tag till.
      Kram

      Radera
  2. Så god paj du gjort. Gillar pajer. Alltid passande med en sallad till. Vädret ja !!! Vad ska man säga !!! Värsta höstdagarna här !! Längtar efter sköna sommardagar med frukost under äppleträdet. Helt galet är det. Men det finns alltid att göra inomhus.
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig.
      Så tråkigt att vädret bara är urdåligt i Sverige nu.
      Visst finns det alltid något att hitta på inomhus. Men tråkigt när sommaren bara kom av sig.
      Kram

      Radera
  3. Här är så fuktigt så tvätten som jag hängt inne torkar inte! Vansinnigt regn med översvämningar runt Siljan. Rättvik har det värst. Men vi får förmodligen vad vi förtjänar. Vår jord mår inte bra. Hur ska det bli?
    Inte kul med sand heller men det är väl ändå normalt?
    Ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg på nyhetsmorgon så förskräckligt det är där hemma.
      Ja, vart ska det sluta någonstans.
      Lite sand har vi alltid i luften. Men när det kommer mycket är det inte kul med den röda sanden.
      Ha det bra du med.
      Kram

      Radera
  4. Väder kan vara så nyckfulla...Ni får värmeböljan som hettar här har vi Hans som blåser oss omkull och gör oss mer än genomgått.
    Det är fult hur de minskar på storleken men tar samma pris...fast det gäller ju de flesta varor. Men man ger ändå gärna någon krona mer för något bra.
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädret är väldigt märkligt i hela Europa just nu.
      Ja det gör ju det, och visst betalar man lite mera om man vet något är bra.
      Kram

      Radera
  5. Här runt Göteborg har det regnat och stormat rejält, mest längskusten, inte så farligt hos mig inåt landet. Det blev innedag igår och kanske samma idag.
    Ja, denna sand överallt. Vi hade mycket av denna i Marbella, så nära Afrika.
    God mat som vanligt.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg på tv:n i morse, och jag förstår att du tar en innedag.
      Förstår att det är mer av sanden mer söder ut.
      Tack.
      Ha det fint du med.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.