2023-08-15

Städa städa varje fredag 🙊 MÅNDAG

 

Startade upp veckan med en storstädning när morgonrundan var gjord och frukosten var i magen. 

Jag kände att nu var det dags att även ta bort dammråttorna i de djupaste vrårna. Som bakom bäddsoffan, längst in under sängarna och inte bara de små dammråttorna som åker in i snabeldraken varje vecka när jag tar mig en svängom. Sedan blev det golvtvätt när allt var framdraget med. Men oftast är mitt måtto "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete".

Gubben stack iväg på ett eget äventyr med en massa uppdrag under vägens gång. Det var vattning, posten, chinobutiken och apoteket som ingick i hans måndagsäventyr.

Jag bytte sängkläder och startade en maskin tvätt med de gamla + alla kuddfodralen på suttit på soffkuddarna. Även alla filtar som vi haft utlagt i soffan nu när Ixa har löpt. 

Så man kan säga att det blev ett rejält träningspass både högt och lågt. Men jäklar så himla skönt det känns när man är klar.

När gubben kom hem åt vi middag sedan tog jag mig en skön och härlig dusch.

När det blev kväll orkade vi inte se något på tv:n utan det blev en stund vid datorn innan läggdags istället.


Hotell Orihuela Costa Resort. Tycker jag har sett väldigt risigt ut när man gått förbi det mot tidigare år. Men jag sökte på det och fick se att det är i fullt bruk, fast det ser öde ut.


Vi fortsatte ner på La Zeniastranden.


Där fick jag se en food truck som stod uppställd precis vid stranden. Den sålde visst hamburgare såg jag. Och det måste ju gå bra nu när inte strandbaren är öppen.


När vi kom till Playa Flamencastranden hade solen kommit upp.


Det fick bli sill och potatis till middagen. Blev så sugen när jag såg Anna med bloggen Channal visade bilder på deras sillmiddag.



Gott med lite sälta i värmen.

8 kommentarer:

  1. Visst är det skönt att få städat och nog känner man sig nöjd efteråt.
    Sill och potatis är inte alls min grej men många uppskattar det.

    Önskar en fin tisdag nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gör man verkligen.
      Jag tycker det är riktigt god sommar mat.
      Ha en fin tisdag du med.
      Kram

      Radera
  2. Hej Carin! Mums säger jag! Bästa måltiden, så gott!
    Att städa är så tråkigt men vilken skön känsla efteråt när det är klart!

    KRAMAR Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktig sommar mat 😋.
      Vi har inte så stort längre så dammsugningen brukar gå snabbt. Men nu när jag vände ut och in på allt och drog möbler hit och dit, tog det sin lilla tid. Men härligt när det är klart.
      Kram

      Radera
  3. Känslan efter att ha storstädat är fantastisk. Och med lite musik som piggar upp så kan jag faktiskt tycka att det är ganska trevligt att städa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hade en bok i öronen när jag städade denna gång. Men musik är aldrig fel, för då går ju städningen som en dans 😉😂.

      Radera
  4. Det är en ren fröjd att ha det nystädat! Och det blir inte så ofta vi gör den där riktiga djupstädningen på sommaren. Häromdagen svabbade jag också golven, det gör stor skillnad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske inte jag heller gör i vanliga fall. Men nu hade jag upptäckt dessa yttepyttesmå myrororna i vårt kök och på våran altan. Så därför drogs möbler fram och tillbaka för att verkligen se att de inte fanns någon mera stans. Och då blev det djupstädning på samma gång 😉.
      Vi brukar få bukt på myrorna när vi strör ut ett medel runt huset. Men inte i år. Men hört att det är många som haft problem med dessa småkryp i år.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.