2024-07-03

Våran tisdag

 

Det blir mycket vattnande denna årstid med alla växter som vi har. Så jag tog och hjälpte gubben igår med växterna på takterrassen, när han höll på med grannens växter. Teamwork är ju aldrig fel. 

Efter det tog jag en skön vila en stund i solstolen i skuggan på taket. När gubben var klar hos grannarna kom han upp på taket en stund med. Vi åt några kex med jordnötssmör på och lite vindruvor till dem.

Jag passade på att tvätta Ixa med när vattenslangen ändå var ute. Hon tyckte det var skönt och stod så stilla. Hon duschade två gånger till i vattenslangen innan vi gick ned och började med middagen. Det fick bli kalkonwraps med en massa grönsaker i och vitlökssås över det, innan den veks ihop.

Kvällen blev vid tv:n och fotbollen. Jag kastade ett getöga på serien samtidigt på datorn. Det gäller att vara effektiv  😉 då hinner man massor 😀.


Efter hundstranden tog vi vägen hem förbi Punta Prima.


Ingen som badade på Punta Prima Beach.


Jag gick ju ofta här när Ixa var valp. Då stötte jag på dessa gubbar på sommaren varje gång. De går paseon fram och tillbaka x antal gånger.


Annars var det väldigt tyst och lugnt.



Kvällsrundan med Ixa blev i dalen innan sista matchen började på tv:n.

2024-07-02

Då var det Juli

 

Ny månad och halva året har redan gått på 2024. Här blev det en liten städdag för mig när gubben stack iväg och kollade till lite blommor.

Sedan försökte jag att trimma Ixas päls lite. På vissa ställen på kroppen är det jättelätt att dra bort håret. Men på andra ställen går det inte alls. Så jag övergick till borsten till slut och det släppte lite hår även med den. Så hon får ha sin ostyriga och lurviga päls. Så får man borsta henne lite istället varje dag nu när hon fäller.

Jag målade ett tag på eftermiddagen när gubben löste korsord. Han har fastnat i korsordstidningarna sedan brorsan var här.

Kvällen blev en fotbollskväll. Först var det matchen Frankrike - Belgien som var en riktig urusel match. Så då började jag att se på en serie samtidigt på Netflix. Nästa match var det Portugal - Slovenien. Som slutade med straffsparkar, och Portugal vann. Nu var klockan natta för mig och jag somnade nästan bums när jag lade huvudet på kudden.


Mulet på morgonen. Men det blev en strålande dag vart efter.



"Aldrig mer"  är en spansk dramaserie på Netflix i 8 avsnitt.
Serien kretsar kring en 17-åring som uppmärksammar ett sexuellt övergrepp på sin skola.

2024-07-01

Knasiga hundägare

 

När jag kom ner på hundstranden igår var det redan tre personer där med sina hundar. Jag frågade om det var okej att släppa Ixa och det var det. De började att leka och jaga varandra. 

En av de större hundarna var väldigt intresserad av Ixa. Den jagade Ixa hela tiden men kom aldrig ikapp. Men den gav sig aldrig och jag såg att Ixa började att tröttna på den. Men det konstiga var att hon fräste inte av den utan fortsatte bara att springa.

Jag kollade på hundägaren till hunden (en dam). Men hon var mer intresserad av att prata med de andra två personerna på stranden, än att ha koll vad hennes egen hund gjorde.

Helt plötsligt vänder Ixa och springer rakt ut i vattnet. Förmodligen för att bli av med den efterhängsna hunden. Men den hunden ger sig inte utan följer bara efter. Ixa börjar då att simma rakt ut.

Då skriker jag i STOP och ska försöka få tag i den större hunden. Men det får jag inte, utan jag får skrika i det värsta jag kan för att matte till hunden ska reagera. Själv står jag redan i vattnet med skorna och lockar på Ixa att hon ska vända om.

När hon kommer ner till strandkanten skriker jag till henne att ta hand om sin hund. Hon svarar lite lugnt och nonchigt (i mina ögon sett just då) att han bara är en valp på 8 månader. Men det skiter jag i, hade jag lust att säga till henne. Men det sa jag inte, utan bara att hon skulle koppla upp sin hund och ta bort den från strandkanten så att min hund vågade simma in igen.

Ixa simmade in igen och jag kopplade upp henne och vi gick där ifrån. Jag var både arg (genomsur om fötterna) och uppskakad av det som hade hänt när vi gick hemåt.

Jag vet ju att det finns idioter till hundägare, och väldigt många sådana med. Men på hundstranden har vi aldrig stött på någon tidigare. Som när vi har varit där och badat, har hela stranden varit full med hundar som matte eller husse har koll på.

Nu verkar inte Ixa har tagit någon skada av detta. För i morse när vi tog vår morgonrunda så ville hon ner på stranden direkt. Så det kändes skönt.



En vacker soluppgång var det i alla fall.