2024-07-09

Vecka 28

 

Den började solig och varm som vi har haft det nu ett tag. På en spansk väderapp som jag följer, står det att värmen kommer att sakta men säkert stiga under veckan. Och att temperatur i inlandet kunde närma sig 40 strecket på termometern. Vi bor vid kusten och kommer att få lite lägre temperaturer. Som +35 🥵, det är skillnad det.

Gubben åkte iväg på sin blomturné som han brukar göra på måndagar. Han hade även lite andra ärenden som han skulle fixa när han ändå var ute en tur med pärlan.

Jag själv körde en städdag, som jag också brukar göra på måndagarna. Damma, dammsuga och torka av golven. Det blev renbäddat i sängarna med.

Sedan satte jag mig på altanen och startade fläkten och löste ett korsord. Jag är verkligen ingen korsordsmänniska, det är gubben som är. Men hur svårt kan det va ?🤔🤨. Jag löste ett av de enklaste. Nej, inget barnkorsord utan ett enstjärnigt. Visst det tog det sin lilla tid, men jag hade inte bråttom.

På eftermiddagen när gubben var tillbaka så åt vi rester som fanns kvar från förra veckan. Sedan spelade vi lite spel och gick en sväng med Ixa.

En stund vid tv:n på kvällen och en Actionfilm från Netflix.


Tyst och lugn måndagsmorgon.


Gick marknadsgatan hem och fick solen i ryggen när den kom fram.


Mina soltorkade tomater hade torkat klart och åkte ner i burk med en god lag i.



Las Vegas-polisen Vincent Downs arbetar under täckmantel för att avslöja korrupta poliser och maffiakontrollerade kasinon. Ett tillslag går fruktansvärt fel och Downs tonårsson kidnappas av ett våldsamt gangstergäng.

10 kommentarer:

  1. Och där var en ny vecka igång . Det är inte klokt som tiden springer iväg. Korsord är kul kan jag tycka ibland men mitt tålamod räcker oftast inte till när det börjar bli för svårt. 😆 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jisses vad de springer iväg.
      Nu har jag fått ett flow och tycker det är jättekul.
      Vi får se hur länge det håller i.
      Kram

      Radera
  2. Att lösa korsord är jättekul tycker jag. Jag är medlem på korsord.se på nätet och där har jag löst 16700 korsord nu. I början tyckte jag att det var jättesvårt men efter hand så lär man sig för vissa ord återkommer ganska så ofta i korsord.
    En bra måndag hos er får man säga. Så gott med hemgjorda soltorkade tomater.
    Vädret kan ni inte klaga på utan det måste vara skönt att njuta av sol och värme. Sedan är väl 40 grader i inlandet i varmaste laget...
    Önskar en fin tisdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, att ord återkommer har jag sett. Jag har gjort mitt tredje nu 🙈.
      Ja, det är kul att göra sina egna soltorkade tomater.
      Nej, det är inget vi kan klaga på. Och jag håller med att 40 strecket är lite väl mycket.
      Hoppas din tisdag varit bra med.
      Kram

      Radera
  3. Hej Carin! 35°C är lite för hett, speciellt om det är hög luftfuktighet då känns det ännu varmare. Idag har vi haft ett jättehärligt väder, SOL och 22°C. På torsdag ska det bli 24°C, amen på det! Hoppas du inte svettades ihjäl när du städade!

    Må gott och KRAM! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Jo det blir ju så. Men jag håller mig till skuggan eller på altanen med fläkten på.
      Låter ljuvligt att vädret har varit strålande och att det kommer bli mer värme.
      Nej, men mycket vatten blir det.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Skönt med värme fast ibland kan det bli för mycket då kan det vara skönt med en fläkt och ett korsord. Jag gillar korsord fast jag är inte speciellt bra och gör de väldigt sällan.

    Kram Kajsa'
    Du hittar mig nu här:
    https://tantenistan.wordpress.com/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är skönt att sitta vid fläkten i mellan åt.
      Jag är ingen hejare på korsord jag heller.
      Tack då ska jag lägga in dig hos mig.
      Kram

      Radera
  5. Vi hade ju varmt i några dagar förra veckan, men nu är det kallt igen, med grader runt 30 snåret. Vilket alltså bara är toppnoteringen, häromdagen vaknade vi till en riktig kall morgon på 11 grader! Det är så konstigt väder. Korsord är kul, men jag klarar bara de lätta. Jag har inte börjat torka våra tomater än, lagar mat med det röda guldet så det står härliga till. T.ex. Pasta puttanesca är en favorit. Ha en fin onsdag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det var kyligt. Sådana temperaturer har vi bara på senhösten på natten hos oss. Nu går det sällan ner under 20 grader på natten.
      Jag förstår att du har en massa tomater kvar från era skördar.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.