2024-07-21

Hot 🥵

 

Igår så var det den varmaste dagen som har varit på de här året. Men det kommer säkert att bli fler nu framöver som kanske kommer att toppa dessa temperatursiffror som var igår. Såg att Torrevieja hade haft +37 och vi själva här hemma på gården hade +36,1 i skuggan.

Så vi höll oss mest inomhus hela dagen. Jag var ute den vanliga morgonpromenaden med Ixa. Och sedan gick vi över på allmänningen en gång för hon skulle kissa. Efter det stack vi inte ut våra näsor förens på kvällen när vi skulle gå till Malin och Ninos och äta.

Så igår så blev det datorhäng väldigt länge. Gubben tog tag i mitt problem med byte av mailadressen på bloggen. Och jag var behjälplig när det behövdes. Men efter ett par timmar med lite strul hit och dit och en del fula ramsor från våra munnar, så var det löst. Så nu har jag min G-mailadress där och Telia-adressen är väck. Så nu är det bara att säga upp vårat mobilabonnemang som vi var tvungna att ha för att ha våra Telia-adresser. Så nu blir det en räkning mindre i månaden.

Anledningen till att dessa Telia-adresser har hängt med sedan vi flyttade till Spanien, var att även min mamma hade en och svärfar hade en. Men nu finns det ingen anledning att betala för dem längre, när de inte finns i livet längre.

Vid 18.30 gick vi iväg till Malin och Ninos, för vi var bjudna på grillkväll hos dem. Det var över +30 grader när vi gick till dem och när vi gick hem där ifrån vid 23.30 så hade temperaturen sjunkit under 30-strecket och visade +28.


Vi tog morgonrundan i byn.


Vid 16.00 tiden hade i dessa grader i skuggan hos oss.


Ninos stod och startade grillen när vi kom. Vi blev bjudna på en god ananasdrink som tyvärr inte fastnade på bilden jag tog.


Sedan blev det full fräs på grillen.


En supergod potatissallad.


Vattenmelon, fetaost, mynta och lime. Mums så gott.


Supergoda grillspett och korv.



Den här drinken fastnade på bilden och det var en god Aperol.

10 kommentarer:

  1. Idag blir det säkert också varmt så ni kan vila er i skuggan efter gårdagens goda mat och dryck. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är faktiskt tanken här oss 😀.
      Kram

      Radera
  2. Hej Carin! Phu här hade vi 27°C och det var varmt. Kan inte föreställa mig +10° extra. Ni får dricka mycket och bara lata er. Vi åker till Grekland imorgon, där är temperaturen runt 30°, blir att bada och ligga i skuggan. KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Det är som att gå uti en varm tjock vägg. Vinden är lika varm så den svalkar inte.
      Det är precis vad vi gör 👍.
      Ha en trevlig resa nu och sök skugga och ta många svalkande dopp.
      Kram

      Radera
  3. Oj, det var verkligen rejält varmt hos er får man säga! Då kan jag förstå att man väljer att ta det ganska så lugnt. Kanske bäst att promenera på morgonen och på kvällen då.
    Önskar en fin söndag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får man göra.
      Ixa gillar inte den här värmen heller. Men eftersom hon inte kissar på gården så måste vi gå ut en gång mitt på dagen. Men det är bara rakt över gatan. Och honn gör det hon ska och vänder snabbt hem igen.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. HETT här också men kanske inte så varmt som hos er! Puh! Ja det är bäst att leta skugga eller hålla sig inne...
    Kramis från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, så har man fått göra i två dagar nu här hos oss.
      Kram

      Radera
  5. Vi har haft ett par svalare dagar här nu med 32 grader. Men idag och några dagar framåt blir det 40. Jag lider inte alls i vårt torra klimat och tempen är 18 nu, så det ska stiga sakta under dagen innan de når de högsta. Så det är inte 40 hela dagen, väldigt annorlunda mot hur temperaturen beter sig i Sverige, eftersom vi alltid har så svala nätter - jämfört med högsta dagsnoteringen. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här har inte temperaturen gått ner under 25 om nätterna nu ett par dagar. Så vi har inte haft några svala nätter precis.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.