2024-07-24

På varsitt håll

 

Jag hade en tid hos frissan och gubben hade en tid för att göra ultraljud på sitt hjärta borta på sjukhuset. Så Ixa fick hålla ställningarna själv hemma i huset när vi var iväg. Nu blev det inte så lång stund som hon var ensam. För gubben hade precis åkt när jag kom tillbaka. Men hon sköter sig jättebra när hon är själv. Hon ligger för det mesta på ryggstödet på soffan och tittar ut genom fönstret.

När jag kom hem så började jag med maten och satte en bröddeg på jäsning. När gubben var tillbaka så var maten klar. Men innan vi åt tog jag en snabbrunda och rastade Ixa.

Vi satt på altanen och åt eftersom jag hade ett bröd att passa i ugnen. Orkade inte springa upp och ner i trappen från taket. Så vi blev kvar där på altanen resten utav dagen.

Framåt kvällen gick vi in och såg på en film på Netflix, "Fruktans lön". Och när vi sett klart den tog vi pärlan ner till havet och kvällsrastningen där med Ixa.


Vi tog morgonrundan i byn.


Nyklippt och det känns skönt att få bort det slitna.


Hittade det här receptet hos Mirre och var tvungen att provbaka med en gång. Det blev mycket saftigt och gott.




Glass, fika och ett korsord på G.



Fruktans lön är en fransk action- och dramafilm från 2024. Filmen är regisserad av Julien Leclercq, som även skrivit manus tillsammans med Hamid Hlioua. Filmen är en nyinspelning på filmen med samma namn från 1953.
I en sydamerikansk byhåla lever ett antal vagabonder och andra vinddrivna existenser i djupaste tristess. På ett närbeläget oljefält har ett borrtorn börjat brinna och enda sättet att släcka är med nitroglycerin. Oljebolaget efterlyser fyra män som skall köra två lastbilar fullastade med sprängämne över bergen.


Vi hade med oss badkläder men vi badade inte. För det var lite rörigt igår på hundstranden tyckte vi.


Mycket folk ute och promenerade när solen gått ner.



Vi gick direkt upp på taket och tvättade av Ixa från sand och salt i pälsen. Sedan satt vi där en stund innan vi gick ner. Gubben gick och tog ett dopp i poolen. Men jag hoppade det.

9 kommentarer:

  1. Hej, snyggt klippt, alltid skönt med lite kortare på sommaren. Min tur nästa vecka. Förstår att ni går ut sent på kvällen. Sett att ni haft det väldigt varmt. Kram Birgitta 🌞

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det var skönt att få bort en del.
      Jo, det har varit väldigt varma dagar nu. Så det är skönt när solen går ner 😉😁.
      Kram

      Radera
  2. Hoppade du poolen eller hoppade du i poolen? 😉 Jag tycker själv att jag är rolig ibland.

    SvaraRadera
  3. En bra dag får man väl säga! Synd att det var rörigt på hundstranden men ett dopp i poolen fungerade det med, även om du hoppade det.
    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det.
      Vi ångrade att vi gick dit. För det var bara knäppisar där med sina hundar. Man ska nog inte gå dit under högsommartid helt enkelt.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Det där brödet låter väldigt gott, men tyvärr inte för mig. Kan sakna såna där ljuvligt goda mackor ibland, men bara att acceptera när jag valt bort gluten. Och glass, mums! Trist på stranden, men dopp i poolen är ju inte fel det heller. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan förstå att du kan sakna sådant här bröd. Men är man gluten allergiker så går det ju inte.
      Det var tråkigt att få se en trist sida av hundstranden. Mattar och hussar som inte bryr sig ett dugg. Skiter totalt i sina hundar och vad de gör. Så hundstranden blir det inte på ett bra tag.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.