2024-07-22

Söndagen

 

Det var redan över +30 när man klev utanför dörren på morgonen. Så man kan säga att det blev en repris på lördagen. Så det hände inte så värst mycket här hemma igår.

Nu hade vi inte några datorproblem att lösa längre men vi satt kvar vid datorn rätt länge ändå. Sedan åkte fläkten på ute på altanen och vi satte oss där. Jag målade ett litet vykort och gubben löste korsord.

När det var dags för lite mat i magen fick det bli rester från veckan. Det fanns 2 olika pasta rätter att välja på. När maten var värmd i micron tog vi och gick upp på taket istället. Och där fläktade det jätteskönt, för det hade tagit i att blåsa lite. Vinden var inte som på lördagen, som ett varmt täcke. Utan nu var det riktigt skönt när det blåste och vinden svalkade.

När kvällen kom blev det häng vid tv:n en stund. Vi såg en dokumentär på Svt-Play som hette "Blodsband". Verkligen en bra dokumentärserie som fick en att rensa tårkanalerna ordentligt.



Över +30 redan på morgonen när vi var vid havet.

Så vi vände hemåt när vi rundat udden.


Nu är det snart dags att skörda våran druvklase. Som vi trodde skulle bli den enda i år.


Men så helt plötsligt kom det fler.


Och så upptäckte vi ännu fler.


Gick upp på taket för att ta ett kort på månen när gubben tog sista vändan med Ixa. Men den syntes inte till. Så det blev inget kort på den.



Serien kretsar kring artisten Daniela Rathana och nyhetsprogramledaren Alexander Letic när de söker efter sina rötter i Thailand och Brasilien. De har båda adopterade mammor. Danielas mamma Anna-Maria kom från Thailand till Sverige på 1970-talet och Alex mamma Raquel kom från Brasilien till Sverige i slutet av 1960-talet.

6 kommentarer:

  1. Så fina druvor och kul att det kom flera. Tack för tipset av dokumentär. Den ska jag kolla in. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är skoj att det kommit fler klasar på rankan.
      Det tycker jag att du ska göra. För den var väldigt bra.
      Kram

      Radera
  2. När det är så varma dagar så är det skönt att ta det lugnt!
    Era vindruvor ser ut att ta sig fint :D
    Tack för tipset om dokumentären!

    Kram och glad måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen skönt.
      Det är jättekul att det kommit fler druvklasar.
      Varsågod 😊.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Ni har så mycket varmare nätter än oss. Vi vaknar oftast till under 20 grader även om vi kan få över 40 på eftermiddagen. Skönt med lite fläktande vindar, om de inte är varma som hårfönen. Men jag gillar alltid när luften rör sig, oavsett. Rester är underbart, smakerna har ofta satt sig lite extra och det är snabbt fixat. Vi gillar meze så äter ofta lite av många rätter, så det finns nästan alltid något att slänga ihop från kylen. Ha en fin tisdag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har sett det på din termometer visning på din blogg. Det är sällan vi har svala nätter på sommaren. Tycker det är skönt när det fläktar jag med. Men inte när det är som en hårfön som du säger.
      Restmiddagar är toppen och ibland har vi mycket av sånt i kylen, och då äter vi som ni. Vi säger små tapasrätter då. Kärt (mat) barn har många namn 😉😁.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.