2024-07-25

Dags igen

 

Jag var tvungen att gå och hämta ut ny blodtrycksmedicin till mig, för nu var den slut igen. Så jag knatade bort till La Zenia och gjorde det. Samtidigt då tar jag alltid en liten snabbsväng i några butiker när jag är där. Men igår var det för varmt att springa runt i butikerna så jag vände rätt fort hemåt igen.

Gubben höll på med växterna i trädgården när jag kom hem, och ville ha lite hjälp när han skulle omplantera en växt. Han plockade även upp potatisskörden. Gubben köpte sättpotatis (asperges) i Sverige när han var hemma i våras. Så vi tänkte att vi kunde ha den nyskördade potatisen till middagen.

Jag satte mig vid fläkten på altanen och lyssnade på min bok och målade lite samtidigt. Tänkte att hade mamma fortfarande levt så hade jag skickat ett kort i veckan till henne. Hon älskade att få vykort och köpte många vykort för att stödja olika föreningar. Som bl.a. mun och fotmålarna kommer jag ihåg. 

Vi slog igen dörren vid 20.00 tiden och satte på ac:n och fläkten och kollade på en film. En action/thriller som hette "The Outsider". Inte dålig men heller ingen wow-film. Den gick som i vågor. Från att vara långtråkig och att det knappt hände något, till att sedan bli superspännande en stund.

När gubben tagit sista promenaden med Ixa så gick han till poolen för ett dopp innan den stänger kl. 23.00. Där inne på poolområdet satt det ett helt gäng ungdomar med en grill och några hade dragit in sina cyklar med. Gubben kände igen 2 av de spanska tjejerna som bor här på området. För de har en liten hund som ofta är på vift från deras tomt och springer omkring på parkeringen och gör sina behov (som de inte plockar upp).

Nu är det så att reglerna som vi har, säger att poolområdet inte är ett samlingsställe utan en badplats. Man får inte heller längre ha med något ätbart till poolen (det fick man när vi flyttade hit). Helt enkelt du ska bara bada och ligga och sola där.

Gubben sa inte till dem, för det hade nog inte hjälpt. Men man tycker att de som sitter i våran styrelse i samfälligheten borde ha lite mera koll.

När jag ändå är igång och gnäller så kan jag ta det här med palmklippningen igen. Vi har en Madridfamilj nästan precis bredvid oss som har deras boende som sitt sommarnöje. De har en palm som skräpar ner så in i vassen när den blommar. Gubben har varje år frågat när de är här, när deras palm ska klippas. Och frun i huset svarar alltid, nästa vecka. Nu har de åkt hem igen till Madrid och palmen är oklippt. Det är ju bara för samfälligheten att ha ett schema för klippning på deras palm, och sedan skicka räkningen till dem. Så slipper vi grannar ha skitigt på våra gårdar när palmen blommar.

Nej, nu får det vara slutgnällt för idag och fånga in positiva vibbar istället.


Fiskare som hoppades på att få en fisk på kroken.


På väg hem igen efter apoteksbesök. Inte hon då, men jag.


Tänkte jag skulle visa vår potatisskörd. Så någon sättpotatis från Sverige blir det inte mer. Vi kommer inte sätta någon potatis alls mer.


Men vi hade köpepotatis hemma till middagen.


Familjen som är på Cypern nu. Har varit på sköldpaddssafari.


Vi har fått sett jättefina filmer de tagit på sköldpaddorna.



Lite kul, för här på stranden i La Mata har en sköldpadda gått upp och lagt sina ägg.



Hela 63st. som de nu har koll på tills de kläcks.


En amerikansk soldat sitter fängslad i Japan efter kriget. I utbyte mot sin frihet tvingas han in i yakuzans mörka värld.

16 kommentarer:

  1. Sådant händer i vår urbanisationen med men det är svårt för presidenten mfl att göra något. Man måste hjälpas åt att säga till de som gör fel.
    Har ni tagit upp det här med palmen på årsmötet? Ditt förslag angående faktura är väldigt bra. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår att detta inte är ett specifikt problem hos bara oss. Utan ett rätt vanligt problem.
      Palmproblemet har varit uppe som en punkt mer än en gång tror jag. Senast i alla fall för då hade gubben lagt in det som en punkt. De kommer ut en och klipper palmen och de skickar fakturan till ägarna. Men den borde bli klippt innan vi andra husägare säger till.
      Gubben är inte den som är tyst när han ser något är fel. Men det måste ju vara fler än han som ser felen.
      Kram

      Radera
  2. I min värld är det en självklarhet att säga till men som välden ser ut och så mycket våld som förekommer så är jag osäker på om jag hade sagt till då på kvällen om jag var ensam. Ärligt talat så hade jag nog valt att ta upp det dagen efter. Jag är inte den som är mesig men har fått mig en liten tankeställare för man vet inte vem man möter. Det är hemskt att det ska behöva vara så men det är den bistra sanningen, i alla fall i Sverige.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, så tänker vi med.
      Men att gå och knacka dörr dagen efter känns inte som det är våran grej. Inte här i Spanien i alla fall när man inte kan föra ett helt spanskt samtal.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Tråkigt när folk inte sköter sig eller håller sig till reglerna. Vilken potatisskalare hi hi. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det verkligen.
      Eller hur 😁.
      Kram

      Radera
  4. Men vad drygt och om ingen säger till ungdommarna lär sig ju inte dem heller. Tycker dock det var bra att din man inte sa till just för att de kan ju vara våldsamma också om man har otur och det är ju styrelsens uppgift. Men vad drygt, jag hade nästan frågat att om det är ok klipper vi ner den. Då kanske de inte skulle komma undan det längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt att inte deras föräldrar bryr sig vad deras barn gör.
      Det kostar en del att ta bort en palm. Men man tycker att samfälligheten kunde säga det till dem.

      Radera
  5. Kanske blir så att herren i huset får gå på ett möte till SÅ att det blir ordning runt torpen 🫶👍🫶

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag nog inte han kommer att göra. För det var det värsta mötet han varit på någon gång.

      Radera
  6. Respektlösa grannar kan få en att nästan slita sitt hår. Själv har jag en granne som fick för sig att det var ok att börja spela musik mitt i natten, natten mot en vardag dessutom. Men sedan jag gick upp och ringde på hos honom så har det varit tyst.
    Vad fint att man kan skydda äggen. Jag hade den enorma turen att få se sköldpaddsungar kläckas när jag var på Kap Verde. Även dessa ägg var skyddade och man såg till att alla ungarna tog sig ut till havet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig. Pratar man inte samma språk heller, så är det lätt för den man säger till att bara rycka på axlarna och säga att man inte förstår.
      Barnbarnen tyckte sköldpaddssafarin var jätteskoj. Ja, det gjorde även dotter och mågen med.
      Det ska bli kul att se en uppföljning på dessa ägg när de kommer att kläckas. Googlade och såg att det kan ta upp till 50-90 dagar.

      Radera
  7. Så trist med palmen. Våra grannar har ett apelsin och ett citronträd. Det är nivåskillnad, så vi når inte dit, men bad att han skulle plocka och/eller beskära lite. Jajamen, sa han, men gjorde inget. När vi sen kom ner hade kanske 15 ruttna apelsiner trillat ner hos oss och låg på våra plattor och möglade.
    Den hösten köpte vi en grensåg med teleskoparm och sågade eftersom han återigen åkte hem utan åtgärd.
    Grenarna slängde vi in hos honom.
    Där finns inte ens språkförbistring, för dom är från Stockholm.
    Våra vänner i Los Dolses lyckades faktiskt få sin urbanisation att trycka på ordentligt med palmklippning, så det gjordes hos deras granne. Så tryck på lite till

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen tröttsamt med sådana respektlösa grannar.
      Gubben har verkligen tryckt på ordentligt till vår samfällighet om palmproblemen. Det är ju inte bara vi som tycker detta är ett problem, det vet vi. Så man tycker ju att fler borde stöta på dem. Och inte förlita sig på att gubben i Casa 66 har sagt något.

      Radera
  8. Hoppas ni får bukt med e som inte följer reglerna vid poolen. Sånt kan verkligen reta upp mig! Likaså den där palmen grannen har, hoppas det blir hårdare tag! Vad roliga nyheter med sköldpaddan! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får verkligen hoppas att fler uppmärksammat att det är lite ungdomsgård på kvällarna vid poolen. Vad har de för föräldrar undrar man.
      Palmproblemen har varit i många år. När vi flyttade hit hade vi en annan president i vår samfällighet. Då var det bara att gå till han och säga till om Madridbornas palm. Så kom det ut en palmklippare direkt och sedan skickade samfälligheten en faktura.
      Nu är det en ny president som är vald och han verkar inte bry sig.
      Ja, det ska bli kul att följa och se när de kläcks.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.