2024-07-01

Knasiga hundägare

 

När jag kom ner på hundstranden igår var det redan tre personer där med sina hundar. Jag frågade om det var okej att släppa Ixa och det var det. De började att leka och jaga varandra. 

En av de större hundarna var väldigt intresserad av Ixa. Den jagade Ixa hela tiden men kom aldrig ikapp. Men den gav sig aldrig och jag såg att Ixa började att tröttna på den. Men det konstiga var att hon fräste inte av den utan fortsatte bara att springa.

Jag kollade på hundägaren till hunden (en dam). Men hon var mer intresserad av att prata med de andra två personerna på stranden, än att ha koll vad hennes egen hund gjorde.

Helt plötsligt vänder Ixa och springer rakt ut i vattnet. Förmodligen för att bli av med den efterhängsna hunden. Men den hunden ger sig inte utan följer bara efter. Ixa börjar då att simma rakt ut.

Då skriker jag i STOP och ska försöka få tag i den större hunden. Men det får jag inte, utan jag får skrika i det värsta jag kan för att matte till hunden ska reagera. Själv står jag redan i vattnet med skorna och lockar på Ixa att hon ska vända om.

När hon kommer ner till strandkanten skriker jag till henne att ta hand om sin hund. Hon svarar lite lugnt och nonchigt (i mina ögon sett just då) att han bara är en valp på 8 månader. Men det skiter jag i, hade jag lust att säga till henne. Men det sa jag inte, utan bara att hon skulle koppla upp sin hund och ta bort den från strandkanten så att min hund vågade simma in igen.

Ixa simmade in igen och jag kopplade upp henne och vi gick där ifrån. Jag var både arg (genomsur om fötterna) och uppskakad av det som hade hänt när vi gick hemåt.

Jag vet ju att det finns idioter till hundägare, och väldigt många sådana med. Men på hundstranden har vi aldrig stött på någon tidigare. Som när vi har varit där och badat, har hela stranden varit full med hundar som matte eller husse har koll på.

Nu verkar inte Ixa har tagit någon skada av detta. För i morse när vi tog vår morgonrunda så ville hon ner på stranden direkt. Så det kändes skönt.



En vacker soluppgång var det i alla fall.

8 kommentarer:

  1. Förstår att du blev rädd. Hon ska inte ha hund när hon inte har koll på den när den är lös. Särskilt inte när det är en valp. Tur att det har gått bra tidigare med andra hundar. Samt att Ixa inte blev rädd för stranden. Ha en bra dag. Kram B

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det blev jag när Ixa bara simma rakt ut.
      Nej, det ska man inte. Och tyvärr finns det mängder av sådana.
      Ja, det kändes skönt att hon ville ner på stranden idag med. Så hon är en liten krigare trots allt 😉.
      Kram

      Radera
  2. Jobbigt när folk inte har koll. Ibland behöver man bli lite förbannad. Inte för att hon verkade bry sig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen.
      Ja ibland så måste man det.
      Nej, jag tror inte att hon fattade att jag skällde ut henne.
      Kram

      Radera
  3. Hej Carin! Ja, du! Det finns många som inte borde ha hund! En valp måste man ju ha koll på hela tiden. Men vilket drama! Förstår att du blev rädd och ARG!! Tur att Ixa inte förstod faran och tog någon skada, men jag förstår att du kanske kände mer oro idag på stranden. Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Visst är det så, tyvärr.
      Ja, det var verkligen blandade känslor i kroppen.
      Jo, det kändes skönt att hon inte verkar ha brytt sig.
      Nej, jag gjorde faktiskt inte det. Men det kanske var för inte den stora lufsen var där utan vi var ensamma.
      Kram

      Radera
  4. Fy vad obehagligt! Finns alltid de som beter sig märkligt och i det här fallet även oansvarigt tycker jag. Skönt hon inte tagit skada, du agerade snabbt och löste situationen, säkert orsaken att hon känner sig trygg att återvända dit med dig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det finns ju det tyvärr.
      Jag blev nog lite stolt över mig själv att jag höll lugnet (även om jag höjde rösten åt damen) där och då.
      Nej någon skada har hon inte tagit av det. För idag drog hon som sjutton för att komma ner på stranden.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.