2024-07-26

Det var torsdagen det

 

Vi åkte och veckohandlade efter frukosten och allt annat som ska göras först innan dagen startar upp. Väldigt mycket folk i affären, men det flöt på bra ändå i kassorna. Här är inte kassabanden sådär långa som i Sverige. Så veckohandlar man som vi gör blir det som en propp med varor på bandet om man inte hinner att plocka i efterhand. Sommartid nu har man även fryspåsar att packa i för de varor som är frysta eller sådana som ligger i kyldisken. Så att inte glassen eller isen är smält när man kommer hem. 

Kassörskorna är väldigt snabba med att hjälpa en att packa i varorna, på både gott och ont. För ibland så verkar det som de bara vill få undan ens varor snabbt så de kan ta nästa kund. Igår så fick jag hjälp av kassörskan (sommarjobbare) när hon slagit in alla mina varor. Och hon var snabb som sjutton att få bort varorna från bandet. Man hade lust att bara hojta till och säga STOPP. För hon stoppade ner varorna lite som hon tyckte. Morötterna hamnade i fryspåsen bland isen tex. Så när alla mina varor var borta från bandet och hon tog nästa kund så stod jag och fick plocka om i påsarna.

När varorna var inplockade hemma tog vi en promenad med Ixa och gick upp till Waldemars och tog oss en öl och en tostade con tomate till. Vi satt där ett tag och tittade på folk innan vi gick hemåt igen.

När det var dags för middagen så testade jag en maträtt som jag läste om hos Znogge den kallades "svarta lådan". Den var jättegod och väldigt enkel att göra med. Jag hittade receptet här.

På kvällen blev det vid tv:n en stund och vi började på en Spansk serie från Netflix som heter "Klanerna".


Lite halvskumt ute när vi började gå morgonpromenaden.


Svarta Lådan.


Serien kretsar kring som advokat som när hon upptäcker att hennes mördade far levt ett dubbelliv söker hämnd genom att infiltrera en galicisk drogkartell.

6 kommentarer:

  1. Kassabanden är oftast väldigt korta utomlands så jag kan känna mig stressad när man ska packa ner. Den hjälpen man får stjälper faktiskt ibland mer för allt hamnar huller om buller. Nej, tacka vet jag att självscanna och packa ner allt i lugn och ro.
    Vi tyckte det blev en god, bra och snabblagad vardagsrätt och det är alltid kul att testa något nytt. Vi slängde i en chili också för att få lite mer hetta vilket kan rekommenderas.

    Kram och god fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig. Alcampo har något snarliknande som självscanningen i Sverige. Men man plockat sina varor först och sedan scannar man dom vid en kassa sedan.
      Tack för tipset.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Den svarta lådan måste jag/vi prova att göra. Älskar Kinamat.... Håller med dig om kassorna, både på gott och ont att man får hjälp. Numera har jag på försök börjat blogga. Kan inte så mycket, men Pia som har bloggen Villa Ryttarängen har hjälpt/hjälper mig. Trevlig helg! Detta är min bloggaddress http://ungisinnet.bloggo.nu/. Blogg och namn blir inte riktigt som jag tänkt mig, men tränar vidare.
    Kram Tummelisa (Eva)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det tycker jag att du ska prova. För det var en god rätt.
      Så kul att du tänker börja blogga. Ska lägga till din adress hos mig. Lycka till nu
      Kram

      Radera
  3. Den serien vart jag sugen på, ska vi nog allt se och jag älskar också spanska. Samt jag ser framför mig hur hon ihårdigt plockade i kassarna och så stod du där och tänkte ihh nej nej inte så haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gillar spanska serier med, och den här tycker vi är bra.
      Precis så var det 😬.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.