2023-10-18

Lugnet framför stress

 

Dagen började som den brukar. Promenad, frukost, "Alla mot Alla", datorhäng och fixa till sig. 

Sedan följde faktiskt jag och Ixa med gubben till Torrevieja en sväng. Kände att det var inte en så lång sträcka med bilen, och Ixa behöver träna på bilåkning. Hon spyr inte längre men är väldigt stressad de första minuterna i bilen. Men när vi ska hem igen vart vi nu har varit, så är det inga problem.

Det var väldigt länge sedan jag var inne i Torrevieja. När vi jobbade så var vi där nästan dagligen på något jobb. Men att vara mitt i smeten i Torrevieja är lika kämpigt som att göra en heldag på La Zenia Boulevarden. För jösses vilket tempo det är i stan. Och trafik, ljudnivån, människor överallt. 

-Oj, kan tro att det är en gnällkärring som sitter bakom tangentbordet, men så är det inte. Men jag föredrar lugnet framför stressen. Kanske lite åldersrelaterat också 😮🙄, who knows. 

Men en liten dutt av stress och puls ibland är inga problem. Men jag skulle aldrig vilja bo mitt i smeten inne i Torrevieja. Och jag glömde helt och hållet bort att knäppa något kort.

När vi var hemma från stan och landade i lugnet på våran gata 😉😀 så hände det inte så mycket mer. Vi tog resten utav dagen som den kom, helt enkelt.


En lugn och skön morgonpromenad utmed havet 😉.


Solen som kommit upp när vi nästan var hemma igen.



En liten restmiddag fick det bli. 

14 kommentarer:

  1. Åk aldrig till Madrid. 😃😃😃😃
    Du hade avlidit av chocken.
    Jag håller med dig om att det är skönt med lugn och ro och mindre stress. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är jag redan död i sådana fall 😲🙈. Vi var 2 gånger och lossade där när jag jobbade, och det var inte kul alls.
      Mañana, mañana ska det vara.
      Kram

      Radera
  2. Jag skulle heller aldrig i livet vilja bo inne i stan, vi har hållit till i La Mata i 40 år nästa år och trivs väldigt bra med det. Tycker inte stan är så märkvärdig, så det är inte ofta vi är där.Finns några restauranger som är bra, men inte så ofta vi besöker dem heller. Man blir lite lat med åren, ha, ha. Mysigt att promenera längs paseon några gånger om året, ta en kopp kaffe och kolla på folk. Nu är vi hemma igen och åker inte ner förrän 29 dec igen och det känns bra. Gillar att vara både här och där så vi är väl totalt sett halva året på varje ställe, dock inte i ett svep utan "pendlar" Stockholm - Alicante.
    Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så tycker jag med. Räcker de få gångerna man är där. Och man blir nog lite bekväm med åren 😉😀.
      En lagom dos av både Sverige och Spanien då.

      Radera
  3. Jag hade också helt klart föredragit lugnet och att bo som ni gör. Det låter mycket behagligare kan jag säga, speciellt med tanke på Ixa också.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, stackars hundar som bor mitt inne i stan.
      Kram och detsamma till dig

      Radera
  4. Nej fy för stressiga ställen. Jag upplever min resa till och från jobbet som jättestressig. Lugn och ro, det är min grej. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lugnt och skönt runt omkring sig är underbart.
      Kram

      Radera
  5. Tur att vi är olika jag älskar Madrid men håller med om att Torrevieja är en stressig och rörig stad.Vi skulle träffa vänner där igår,tog bussen från Zenia B i god tid .Trots det blev vi rejält försenade pga av trafiken inne i Torre.Nej där skulle inte jag vilja bo.
    Kram Pia G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen, fy så trist det skulle vara annars om vi alla skulle tycka och gilla likadant.
      Jag har bara varit i Madrid på jobb, och jag upplevde staden som att ha en hög puls. Men kanske annorlunda om man bara besöker den som turist.
      Kram

      Radera
  6. Det är skönt att ha en storstad i närheten, men jag håller med dig--jag skulle heller inte vilja bo mitt i en stad. Så jag förstår att du njöt lugnet då du kom hem igen. Även för mig är det lugn och ro som gäller. Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nära är bra om man nu vill besöka staden.
      Skönt att bara ha det lugnt omkring sig.
      Kram

      Radera
  7. Föredrar också lugnet, som du nog redan fattat eftersom vi bor på landet. Att ha Algarve på en timmes avstånd är bra, för visst utbud i mataffärer t.ex. Men annars är jag glad så länge jag slipper åka dit :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det har jag förstått 😄. Och ändå bra att ha storstan rätt så nära.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.