2023-10-28

Väckt av ett 👻

 

En liten försynt knackning vid 07.00 på min dörr till rummet som jag sover i. Det var Ellen som skulle visa hur hon såg ut när hon gick till skolan där det skulle ha Halloweenfest innan lovet. Och så att jag skulle kunna ta några kort med mobilen.

När alla hade stuckit iväg till skola och jobb, gick jag upp och åt frukost. Sedan fixade jag till mig och gick en promenad utmed Bråviken. Givetvis var det underbart höstruskväder även igår 😩. Men rätt klädd så var det helt okej.

Jag handlade rosor på Hemköp på hemväg och sedan blev det plock av grenar och lite visset den sista biten hem till buketten jag skulle fixa till.

När dottern kom hem så gick vi en runda med Doris och gick och hämtade Ellen när hon slutade skolan. Sedan gick vi hem och lunchade.

Efter lunchen blev det lite bakning. Chokladbollar och kolasnittar. För idag så fyller Sophie 39 år och flocken kommer hit.

På kvällen skull Sophie och Rikard ut och äta. Så jag och barnbarnen hade fredagsmys med tacos och till tv:n blev det en skål med godis. Vi såg på ett barnprogram som hette "Snorkråkan" 😂 som var kul.

Ellen somnade vid tv:n och jag och Axel satt kvar en stund och kollade klart på det nya avsnitten. Men efter det så borsta vi tänderna och hoppade i säng.

Precis när vi skulle gå och lägga oss knackade det på dörren. Det var några som körde bus eller godis, klockan 21.30 😲. Vem släpper ut sina barn så sent.


Det här spöket sade godmorgon till mig.


Inga varma vindar vid vattnet.


Det blev skogspromenad med dottern. I skogen blåste det ingenting. 


Så här blev buketten. Lite färskt och lite gammalt i den.


Koncentration, så man inte tappar räkningen.



Vi spelade lite spel innan tv:n med.





Både Ellen och Doris somnade vid tv:n.

10 kommentarer:

  1. Så härligt med lite egentid med barnbarn också och idag blir det hemresa. God resa! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så mysigt 😊.
      Ja, det blir det. Nu är dagarna slut här.
      Tack
      Kram

      Radera
  2. Vilken kul grej som skolan hittat på. Barnen uppskattade säkert att få klä ut sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, barnen tycker det var jätteskoj med en Halloweenfest innan lovet.

      Radera
  3. Hej Carin! Vilken mysig dag trost busvädret! Fantastisk bukett du fick ihop! Du skulle kunna öppna swish & grab! Jag skulle köpa! Snart är du nere i värmen igen, inte ett dugg avis =) Ha en bra flygtripp! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. En toppendag och då glömmer man bort vädret.
      Tack, alltid kul att skapa med händer vad det en är.
      Nu är jag hemma och jag hade +14 i morse och nu är det +20.
      Kram

      Radera
  4. Så härligt det låter som om ni har det, samt så söt hon var i sin sminkning. Ja märkligt att man låter sina barn gå ut och göra så den tiden på dygnet och även att de inte har problem med att de ska gå ringa på dörren hos ngn. Själva ideen med att tigga godis gillar jag inte heller. Vi har porttelefon på dörren låses ej upp om vi ej godkänner så på så vis vet man ju att det kommer inte in ngn om inte vi släpper in. Så mysigt att gå höstpromenad, jag älskar det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har haft det så himla mysig och härligt denna veckan.
      Visst är det konstig, det tyckte jag med.
      Mycket vackra färger nu i naturen.

      Radera
  5. Väldigt fin bukett du gjorde och vad skönt för hunden och er att komma ut i naturen lite. Det blir mycket spring när det är påsk och halloween, gäller att ha laddat upp godisförrådet hemma om en öppnar dörren :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och så är det under de årstiderna.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.