2023-11-02

Ny vitvara

 

När jag var i Sverige så gick våran ugn sönder. Det var någon kortis i den. Tyvärr var det inget som gubben kunde laga, utan det var bara att köpa en ny. Det fanns ingen garantitid kvar heller på den. För den gick ut efter 3 år och den är 5 år gammal.

Och att lämna den till en eltekniker som skulle felsöka och sedan reparera den. Nej det fanns inte i tankarna, utan vi köpte en ny istället. För en eltekniker jobbar inte gratis, utan har ett timpris han med.

Så gubben köpte en precis likadan på MediaMarkt. Men som nästan alltid så fanns den inte i lager utan var tvungen att beställas hem. Så dagen innan jag skulle komma hem från Sverige var gubben på MediaMarkt och skulle hämta den. Men fick se att emballaget var trasigt och ville titta först på ugnen innan han skrev under papperen. 

Mycket riktigt så var det inte bara kartongen som var trasig utan även ugnsluckan var helt krossad. Så det var bara att åka hem igen, fast utan någon ny ugn.

Nu skulle vi få den nya i tisdags och det fick vi, men de ringde på kvällen och sa att den fanns att hämta. Så gubben sa att jag kommer på onsdag förmiddag istället. Och denna gången var den helt okej. Inga skador varken på emballaget eller på ugnen i kartongen.

Nu får vi verkligen hoppas att denna håller lite längre än bara 5 år. Nu sitter den på plats och fungerar som den ska.

Mysig morgonpromenad som alltid.


Har alltid gillat detta hus som ligger vid La Zeniastranden.


Här stod den gamla ugnen på altanen när jag kom hem. Nu har förmodligen en sopletare tagit den, när vi ställde ut den på gatan.


Här är den nya på plats, och lite förnyelse har vi upptäckt att det är på den.Men någon testing, testing blev det inte av ugnen. För vi blev bjudna på middag av grannarna igår.


Och jag tog en jättegod pasta.

14 kommentarer:

 1. Det där området är så mysigt. Shoal apartments. En vän till mig har bott där några gånger så vi har varit därinne. Lite slitet men väldigt charmigt. Trevligt att bli utbjuden på middag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ligger så fint och ser så charmigt ut.
   När vi inte bodde här och vi bara åkte på semester hit. Var det ett äldre par på flyget som berättade att de hade en lägenhet i detta huset.
   Ja, det var en trevlig kväll med grannarna.
   Kram

   Radera
 2. Vilken otur att ugnen gick sönder för nog tycker man att den borde kunna hålla längre än så. Märkligt att MediaMarkt inte kontrollerade själva när emballaget var sönder. Tyvärr har liknande hänt oss och det är irriterande. Skönt att den nya är på plats nu i alla fall.
  Så trevligt att bli bjudna på middag och pastan såg verkligen delikat ut.

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, några år till tycker man att det borde hålla.
   Truckföraren som kom ut med ugnen verkade inte bry sig alls att det var trasigt.
   Ja, det är skönt att den kommit på plats så man kan laga mat i den.
   Verkligen snällt och trevligt.
   Detsamma
   Kram

   Radera
 3. Alltså vad USELT det är att en spis inte håller längre än fem år. Ja det är verkligen det. Eller det kanske bara var en ugn, förresten. Men ändå ... DÅLIGT!! Bra att ni har en ny nu, och jag vet ju att det sällan lönar sig att laga dem. Du får testa den snart. Så trevligt att bli utbjuden på middag. Kramar till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var bara ugnen som gått sönder inte spishällen. Men lite mer är 5 år kan man tycka att det ska hålla.
   Ja, det var en trevlig kväll med grannarna.
   Kram

   Radera
 4. Hej Carin! Förr var det gediget material som höll i minst 25 år! Hoppas verkligen denna spis håller i många år! Ja, dina morgonpromenader är ljuvliga! KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var ju det. Nu känns det nästan som att det mesta pajar när garantitiden gått ut.
   Jag är så tacksam för dem.
   Kram

   Radera
 5. En blir ju lite handikappad när en vitvara går sönder. Ugnen är väl det som en enklast klarar sig utan. Vår kyl/frys gick sönder förra året, jösses det blev kalabalik :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det nog.
   Vara utan kyl/frys det går inte.

   Radera
 6. Ohh vilken tur att han kollade under embalaget, och sådan tur att den som kom sedan var hel. Fint det blev med nya på plats. =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var tur.
   Och skönt att den nya var hel.
   Det blev bra nu, för det var inget snyggt med ett tomt hål 😉😁.

   Radera
 7. Hej! Jag besökte min bror Lasse Klawing och hans fru Inga-Lill i slutet av sommaren. De berättade om din blogg och att ni bor i Villamartin. Jag tog en skärmdump på bloggen och gick in idag. Vi bor också här i Villamartin och skulle gärna vilja komma i kontakt med er. Maila gärna till Lotta@lottabackman.se. Allt gott, Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj! Har skrivit ett mail till dig.

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.